MUSHROOMHEAD KONDIGT RELEASE NEGENDE STUDIO ALBUM AAN

0
Mushroomhead

CALL THE DEVIL UIT OP 9 AUGUSTUS 2024 VIA NAPALM RECORDS

EERSTE SINGLE EN MUZIEKVIDEO FALL IN LINE GERELEASED

Na het doorbraaksucces van hun achtste studioalbum en het debuut van Napalm Records, keren de gemaskerde metalmeesters MUSHROOMHEAD uit A Wonderful Life uit Cleveland, OH, VS uit 2020 terug met het filmische Call The Devil uit 2024, waarmee alle vooroordelen over waar de band naartoe gaat verloren gaan. hun derde decennium van regeren.

Gitarist Dave “Gravy” Felton terug

Na een onderbreking van twaalf jaar keert oude gitarist Dave “Gravy” Felton terug, die op verschillende van de grootste albums van de band heeft opgetreden en wordt gecrediteerd als primaire songwriter van klassieke anthems als ‘Along The Way’, ‘Sun Doesn’t Rise’ en ‘ The Dream Is Over” – draagt ​​zijn kenmerkende vaardigheden bij aan twee Call The Devil-albumtracks. Het album bevat opnieuw productie door bandmeesterbrein/drummer Steve “Skinny” Felton, evenals de terugkeer van Matt Wallace (Faith No More, 3 Doors Down) op het gebied van mixen, ook erkend voor zijn werk op MUSHROOMHEAD’s iconische album XIII. Het album is ook het eerste album van de band met mastering van Jacob Hansen (Volbeat, Epica, Arch Enemy).

Single “Fall In Line”

Naast de aankondiging van vandaag heeft MUSHROOMHEAD de keiharde eerste single van het album onthuld, “Fall In Line”, met een zenuwslopende videoclip die een first-person blik geeft op de nieuwe maskers van de band, met ontwerpelementen en beeldhouwwerken van Jordan Patton en gitarist Joe Gall. . Het nummer bruist van de elektro-industriële injecties en huiveringwekkende toetsen, en beschikt over een kronkelende vocale aanval die zowel brute als melodieuze geluiden van vocalisten Scott Beck en Jackie LaPonza in evenwicht brengt.

MUSHROOMHEAD meesterbrein Steve “Skinny” Felton zegt over ‘Fall In Line’:

“Een van mijn favoriete dingen aan de ‘Fall In Line’-video is het gebruik van de kleur rood. Het is een krachtig en emotioneel kleurenpalet. ‘Fall In Line’ was eigenlijk het laatste nummer dat we voor de LP hebben opgenomen. Het kwam echt goed samen snel. Vrolijk, agressief en leuk.”

Watch the official music video for “Fall In Line” HERE:

Met als resultaat een debuut op #2 in de Amerikaanse Current Hard Music Albums-hitlijst en #8 in de Current Rock Albums-hitlijst, en met de onthulling van de eerste zangeres van de band, Jackie LaPonza, introduceerde MUSHROOMHEAD een hele nieuwe reeks toegankelijke, keiharde anthems over de ‘artistieke doorbraak’ (Loudwire), A Wonderful Life, en hebben er alleen naar gestreefd deze uit te breiden met hun negende auditieve aanval.

Het album

Albumopener ‘Eye To Eye’ barst van onheilspellende intensiteit en begint met waarschuwingssirenes en een groovende riff verzorgd door Gravy, wat bewijst dat de band geen tijd verspilt met filler op Call The Devil. Eclectische nummers zoals het emotionele, verrassend jazzy volkslied ‘Emptiness’, de dramatische carnavalskruiper ‘UIOP (A Final Reprieve)’ en het beklijvende ‘Hallelucination’ laten de meer experimentele kant van MUSHROOMHEAD zien, terwijl zware nummers zoals het aangrijpende ‘Prepackaged’, opladende en Het melodieuze ‘Hideous’ en het agressieve drum-forward ‘Torn In Two’ versterken de geprezen metalfaam van de band. Met gitaarwerk en tekst van Gravy blijkt het kronkelende, donkere ‘We Don’t Care’ een toekomstige live favoriet te zijn met zijn zingende refrein en oorwurm hook, terwijl zangers Steve Rauckhorst en Jackie LaPonza hun leiderschapstaken splitsen.

Call The Devil brengt de filmische, kenmerkende stijl van muzikaal meesterbrein en bassist/toetsenist Ryan “Dr. F” Farrell naar de voorgrond, waarbij hij door piano aangedreven balladische aura’s verkent en meeslepend met griezelig Vaudevillian driestemmige vocale prestaties op nummers als “Decomposition”, “Grand Gesture” en “Shame In A Basket”, kwamen uiteindelijk uit op welkom bizar terrein met albumafsluiter “Doom Goose”.

Steve “Skinny” Felton zegt over de albumtitel:

“We speelden met een paar verschillende albumtitels, en blijkbaar was ‘Shout at the Devil’ al bezet… dus we dachten dat we gewoon konden proberen te bellen.”

Na dertig jaar baanbrekende geschiedenis vertoont MUSHROOMHEAD geen tekenen van vertraging en blijkt innovatief zonder hun kenmerkende geluid en beeldtaal uit het oog te verliezen.Call The Devil biedt alles, van knallers tot ballads, en biedt een sterke variatie die elke fan van zware muziek op repeat zal hebben!

Pre-Order Call The Devil HIER

Call The Devil tracklisting:

01. Eye To Eye
02. Fall In Line
03. Emptiness
04. We Don’t Care
05. UIOP (A Final Reprieve)
06. Prepackaged
07. Decomposition
08. Grand Gesture
09. Hallelucination
10. Hideous
11. Torn In Two
12. Shame In A Basket
13. Doom Goose

EU/UK 2024 Tour

w/ Dymytry* & Silenzer**:
09.08.24 DE – Bochum / Rockpalast Bochum *
10.08.24 FI – Kotka / Dark River Festival
11.08.24 UK – Southampton / EngineRooms * / **
12.08.24 UK – Birmingham / O2 Institute2 * / **
13.08.24 UK – London / O2 Academy Islington * / **
14.08.24 NL – Haarlem / Patronaat * / **
15.08.24 DK – Sullingen / Reload Festival
16.08.24 CZ – Moravsky Krumlov / Rock Castle
17.08.24 PL – Warsaw / Proxima *
18.08.24 PL – Kraków / Klub Kwadrat *
19.08.24 DE – Berlin / Cassiopeia *

MUSHROOMHEAD is:

Steve Rauckhorst – Vocals
Scott Beck – Vocals
Jackie LaPonza – Vocals
Dave Felton – Guitar
Joe Gall – Guitar
Ryan Farrell – Guitar, Bass, Keys
Aydin Kerr – Drums, Percussion
Robert Godsey – Drums, Percussion
Steve Felton – Drums, Percussion, Keys, Vocals
 

MUSHROOMHEAD online:

WEBSITE
FACEBOOK
INSTAGRAM
X
NAPALM RECORDS

[Foto credit: SK1]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *