MY DYING BRIDE LANCEERT SINGLE ‘HER DOMINION’

0
My Dying Bride

PLUS NIEUW STUDIOALBUM A MORTAL BINDING NU VERKRIJGBAAR!

UTTER, UTTER THE WORDS OF HER MIND
MOTHER, MOTHER TO ALL MANKIND
UTTER, UTTER ALL MEN WILL FALL

My Dying Bride, het vijftal uit Yorkshire geniet van angst, verlies en zwoegen met een schitterend effect bij In A Mortal Binding, het langverwachte vervolg op The Ghost of Orion (2020).
Van de rauwe nood van ‘Her Dominion’ en de verwrongen horror van ‘Thornwyck Hymn’ tot de funeraire violen van de 11 minuten durende monoliet ‘The Apocalyptist’ en het klassiek aanvoelende ‘The 2nd of Three Bells’: A Mortal Binding is het toppunt van My Stervende bruid. Als Songs of Darkness, Words of Light (2004) de band naar nieuwe hoogten heeft getild en A Map of All Our Failures (2012) de mid-tens grandeur van de groep heeft uitgebreid, dan is A Mortal Binding de volgende uitbundige fase van My Dying Bride van elegische ellende. .

A Mortal Binding

My Dying Bride heeft studiowizard Mark Mynett van The Ghost of Orion ingehuurd om A Mortal Binding te produceren, mixen en masteren. De groep verschanst zich in Mynett’s Mynetaur Productions (Divine Chaos, Rotting Christ) in Manchester, VK, waar ze het album achtereenvolgens tracken van juli tot september 2023. Al meer dan drie decennia is My Dying Bride uit West Yorkshire de stem van de hopelozen. en gebroken, waarbij beklijvende geluiden worden gecombineerd met verpletterende ellende en melancholie.

Met hun kenmerkende geluid hebben ze de doom metal scene gevormd als vrijwel geen enkele andere act en hebben ze zowel zachte vioolmelodieën als gewelddadige death metal grommen in hun muziek geïntegreerd, terwijl ze altijd strikt trouw aan zichzelf bleven. En sinds het begin van de jaren negentig hebben de meesterbreinen en oprichters van de band, Andrew Craighan en Aaron Stainthorpe, prachtig verdriet omgevormd tot studioalbums met nummers van epische lengte. Terwijl My Dying Bride hun 33e jaar nadert, worden ze gracieus ouder en blijven ze even vitaal en hartverscheurend als altijd. De bloem verwelkt opnieuw op My Dying Bride’s nieuwe plaat A Mortal Binding, die vandaag uitkomt!

Bestel A Mortal Binding hier: https://mydyingbride.bfan.link/a-mortal-binding

A Mortal Binding tracklisting:

01. Her Dominion
02. Thornwyck Hymn
03. The 2nd of Three Bells
04. Unthroned Creed
05. The Apocalyptist
06. A Starving Heart
07. Crushed Embers

My Dying Bride is:

Aaron Stainthorpe | vocals
Andrew Craighan | guitars 
Lena Abé | bass
Shaun MacGowan | keyboards / violin
Neil Blanchett | guitars 
Dan Mullins | drums

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *