MY DYING BRIDE BRENGT ‘THE 2ND OF THREE BELLS’ UIT

0
My Dying Bride

RELEASE NIEUWE SINGLE EN MUZIEKVIDEO ‘THE 2ND OF THREE BELLS’

A MORTAL BINDING WORDT UITGEBRACHT OP 19 APRIL 2024 VIA NUCLEAR BLAST

WHO WILL BE MY SUN WHEN THE DAY BREAKS?
WHO WILL BE MY SUN AS THE MORNING WAKES?

De Britse death-doom-legende My Dying Bride heeft onlangs hun 15e studioalbum aangekondigd, A Mortal Binding, dat op 19 april zal verschijnen. Vandaag heeft het uit Yorkshire afkomstige sextet de tweede single van de plaat onthuld. Het plechtige, treurige nummer getiteld ‘The 2nd of Three Bells’ wordt begeleid door een rijkelijk gotische video geregisseerd door Daniel Gray.

Andrew Craighan van My Dying Bride merkte op:

“In de tweede van drie Bells speelt de band een meer muzikale rol, afgewisseld met een artistieke metafoor van de strijd tussen de doodsklok zelf en de lust voor de korte geneugten van het leven.”

Pre-order A Mortal Binding hier: https://mydyingbride.bfan.link/a-mortal-binding
Luister ‘The 2nd of Three Bells‘ hier: https://mydyingbride.bfan.link/the-2nd-of-three-bells
Bekijk de ‘The 2nd of Three Bells‘ video: 

A Mortal Binding

In A Mortal Binding, het langverwachte vervolg op The Ghost of Orion (2020), geniet het vijftal uit Yorkshire van angst, verlies en zwoegen met een schitterend effect. Van de rauwe nood van ‘Her Dominion’ en de verwrongen horror van ‘Thornwyck Hymn’ tot de funeraire violen van de 11 minuten durende monoliet ‘The Apocalyptist’ en het klassiek aanvoelende ‘The 2nd of Three Bells’: A Mortal Binding is het toppunt van My Stervende bruid. Als Songs of Darkness, Words of Light (2004) de band naar nieuwe hoogten heeft getild en A Map of All Our Failures (2012) de mid-tens grandeur van de groep heeft uitgebreid, dan is A Mortal Binding de volgende uitbundige fase van My Dying Bride van elegische ellende.

My Dying Bride

My Dying Bride heeft studiowizard Mark Mynett van The Ghost of Orion ingehuurd om A Mortal Binding te produceren, mixen en masteren. De groep verschanst zich in Mynett’s Mynetaur Productions (Paradise Lost, Rotting Christ) in Manchester, VK, waar ze het album achtereenvolgens tracken van juli tot september 2023. Al meer dan drie decennia is My Dying Bride uit West Yorkshire de stem van de hopelozen en gebroken. Beklijvende geluiden worden gecombineerd met verpletterende ellende en melancholie. Met hun kenmerkende geluid hebben ze de doom metal scene gevormd als vrijwel geen enkele andere act en hebben ze zowel zachte vioolmelodieën als gewelddadige death metal grommen in hun muziek geïntegreerd. Dit, terwijl ze altijd strikt trouw aan zichzelf bleven. En sinds het begin van de jaren negentig hebben de meesterbreinen en oprichters van de band, Andrew Craighan en Aaron Stainthorpe, prachtig verdriet omgevormd tot studioalbums met nummers van epische lengte.

Terwijl My Dying Bride hun 33e jaar nadert, worden ze gracieus ouder en blijven ze even vitaal en hartverscheurend als altijd. De bloem verdort opnieuw op My Dying Bride’s nieuwe plaat A Mortal Binding, die op 19 april 2024 uitkomt.

A Mortal Binding tracklisting:

01. Her Dominion
02. Thornwyck Hymn
03. The 2nd of Three Bells
04. Unthroned Creed
05. The Apocalyptist
06. A Starving Heart
07. Crushed Embers

My Dying Bride is:

Aaron Stainthorpe | vocals
Andrew Craighan | guitars 
Lena Abé | bass
Shaun MacGowan | keyboards / violin
Neil Blanchett | guitars 
Dan Mullins | drums


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *