NAILS KONDIGEN NIEUW ALBUM “EVERY BRIDGE BURNING” AAN

0
Nails

RELEASE STAAT GEPLAND VOOR 30 AUGUSTUS 2024

NIEUWE SINGLE “IMPOSING WILL” NU UIT

NAILS uit Zuid-Californië heeft vandaag details onthuld van hun langverwachte, vierde volledige album, Every Bridge Burning. Hun eerste plaat in 8 jaar wordt op 30 augustus uitgebracht bij Nuclear Blast Records en bevat 10 nummers vol pure, meedogenloze agressie die alleen kan worden omschreven als het geluid van NAILS. Het tumultueuze nieuwe album werd geproduceerd door Kurt Ballou in God City Studio en bevat toepasselijk duivels artwork van Jef Whitehead. Terwijl oprichter zanger/gitarist Todd Jones al lang wordt gezien als de drijvende creatieve kracht achter NAILS, is ook aangekondigd dat de band opnieuw is verschenen met een nieuwe line-up met onder meer drummer Carlos Cruz (Warbringer), bassist Andrew Solis (Despise You, Apparition) en gitarist Shelby Lermo (Ulthar). Vandaag geeft NAILS fans een voorproefje van wat gaat komen met de vijandige nieuwe single ‘Imposing Will’.

“‘Imposing Will’ is speciaal voor de plaat omdat ik wist dat we wilden dat dit de opener zou zijn”, legt Jones uit. “We wilden dat het het effect van urgentie zou hebben; een directheid in de muziek zelf. Als je op play drukt, krijg je een klap in je gezicht.”

Stream ‘Imposing Will‘ nu via:
https://nails.bfan.link/imposing-will

Pre-order Every Bridge Burning:
https://nails.bfan.link/every-bridge-burning

Every Bridge Burning Tracklist: 

01. Imposing Will
02. Punishment Map
03. Every Bridge Burning
04. Give Me The Painkiller
05. Lacking The Ability To Process Empathy
06. Trapped
07. Made Up In Your Mind
08. Dehumanized
09. I Can’t Turn It Off
10. No More Rivers To Cross

OVER NAILS:

Voor het eerst in ruim acht jaar is de zinderende aanval op ons zenuwstelsel, die alleen kan worden omschreven als het geluid van NAILS, opnieuw opgedoken. Met Carlos Cruz op drums, Andrew Solis op bas, Shelby Lermo op gitaar en Todd Jones op gitaar en zang, wordt het komende studioalbum, EVERY BRIDGE BURNING, op 30 augustus 2024 onthuld via Nuclear Blast Records.

Het albumhoezen, een creatie van Jef Whitehead, dienen als een visuele opmaat naar de auditieve chaos: een grimmige representatie van de auditieve brutaliteit die NAILS met zich meebrengt.

De opname voor het album begon in Massachusetts in de God City Studio met Kurt Ballou (van CONVERGE), wiens bijdrage een integraal onderdeel is van het NAILS-geluid, zoals uiteengezet door Jones: “we hebben elk album met Kurt opgenomen. Hij is zo’n belangrijk ingrediënt dat hoe we onze muziek presenteren. Als onze fans NAILS willen horen, willen ze iets horen dat door het filter van Kurts techniek komt.”

EVERY BRIDGE BURNING is ontstaan ​​uit een niet aflatende toewijding aan NAILS-fans en de underground muziekscene. Het weerspiegelt hun toewijding aan authenticiteit en brute kracht.NAILS blijft een baken van rebellie en veerkracht in een wereld die hongert naar echte expressie. Zonder gebrek aan inspanning of zorgvuldige songarrangementen is de tijd aangebroken om opnieuw te worden overspoeld door de wreedheid van NAILS, terwijl EVERY BRIDGE BURNING een nieuw, maar vertrouwd hoofdstuk in extreme muziek onthult.

“Deze band is gemodelleerd naar een aantal van mijn favoriete bands; het soort bands waarbij je, als ze een album uitbrengen, weet hoe het gaat klinken”, beschrijft Jones, “het is het waarmaken van de verwachting.”De zintuiglijk vernietigende muzikale aanval die we allemaal hebben gemist, is terug.

Online:

Website

Instagram

Facebook

Youtube

[Foto Credit: Hristo Shindov]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *