NESTOR LANCEERT NIEUWE SINGLE “TEENAGE REBEL”

0
Nestor

VOLLEDIG NIEUW ALBUM “TEENAGE REBEL” VRIJDAG 31 MEI 2024 GERELEASED

RELEASE VIA NAPALM RECORDS

Gevierd als een van de populairste rijzende sterren van de hardrock uit de jaren 80, heeft NESTOR zojuist een nieuwe songtekstvideo uitgebracht voor hun nieuwste anthem ‘Teenage Rebel’. Dit energieke nummer weerspiegelt de rebelse geest van de jeugd en is slechts een voorproefje van wat er gaat komen van hun aankomende album, Teenage Rebel, dat aanstaande vrijdag 31 mei 2024 wordt uitgebracht via Napalm Records. Hoewel het album nog niet is uitgebracht, wordt het al zeer geprezen door de pers. Het wordt door Metalized (Print, DK) ‘hardrock-elixir van de jeugd’ genoemd en claimt de nummer 1-positie in de soundchecks van Rock Hard (Print, DE), Rock Het!(Print, DE) en Swedish Rock (Print, SE) – naast andere enthousiaste erkenningen voor hun creatieve werk.

Uniek en authentiek

Met hun unieke en authentieke geluid blaast NESTOR de nostalgie van de jaren 80 nieuw leven in door miljoenen streams op Spotify en honderdduizenden views op YouTube te verzamelen. Ze dragen niet alleen inspiratie van bands als Bon Jovi, Aerosmith, Journey en Foreigner op hun versleten denimmouwen, maar belichamen bovendien de essentie van het tijdperk. Maar NESTOR is niet alleen een band die overtuigt op vinyl – ze verbazen ook met hun live optredens, bewezen tijdens het delen van podia met legendes als Alice Cooper, Def Leppard en Europa, en zelfs tijdens het ondersteunen van de iconische KISS tijdens hun stadiontour in Stockholm in 2022.

NESTOR geeft commentaar op hun nieuwste single:
“Het nummer en de video ‘Teenage Rebel’ zijn een eerbetoon aan de late jaren 80 en aan onze geboorteplaats Falköping, waar we zijn opgegroeid. Het is een nummer over uitdrukkingen als ‘Radical’ en ‘Totally Tubular’ en E.T die naar huis proberen te roepen, maar ook over het belang van leven voor vandaag.”

“NESTOR heeft zichzelf overtroffen met Teenage Rebel!” (Rock It, DE)

“Teenage Rebel is jouw hardrock-elixer voor de jeugd!” (Gemetalliseerd, DK)

NESTOR werd in 1989 opgericht en viel gedurende drie lange decennia in een winterslaap. In 2021 kwam NESTOR sterker dan ooit tevoorschijn met hun debuutalbum Kids in a ghost town, waarmee de triomfantelijke terugkeer van de band in de schijnwerpers werd gemarkeerd en fans werden geboeid met hun tijdloze geluid en ongeëvenaarde energie. .

Teenage Rebel

Het nieuwe album, Teenage Rebel, begint met een boeiende intro-monoloog gesproken door de Deense stemactrice Freya Miller, waardoor een retro, rebelse sfeer ontstaat die de sfeer voor het album bepaalt en het podium voorbereidt voor het openingsnummer “We Come Alive” – een echte knaller van een opener. Ritmische gitaren creëren een spannend decor voor de aangrijpende zang van frontman Tobias Gustavsson, leidend naar een ongelooflijke gitaarsolo van gitaarheld Jonny Wemmenstedt. Het titelnummer van het album, “Teenage Rebel”, overtuigt met strakke riffs en een anthem-achtig refrein dat de traditie van de hardrock uit de jaren 80 eert. “21” is een wilde rit die het gemak van de jeugd viert.

NESTOR bewijst ook hun vermogen om van grote stadionliederen naar hun emotionele kant te gaan op nummers als ‘Caroline’, overtuigend met pakkende melodie en gepassioneerde zang, terwijl Wemmenstedt opnieuw zijn krankzinnige vaardigheden demonstreert terwijl hij het nummer aanvult met nog een verbluffende solo. Ontroerende ballads als “Last To Know”, “Daughter” en “The One That Got Away” presenteren een nog kwetsbaarder facet en reiken rechtstreeks naar het hart van de luisteraar met smachtende teksten, terwijl nummers als “Addicted To Your Love” en “Unchain My Heart” viert liefde, jeugd en de vreugde van naïef zijn.

NESTOR over hun nieuwe meesterwerk:

“Het album Teenage Rebel speelt zich af in de gloriedagen toen we jong en zelfverzekerd waren en de toekomst gevuld was met eindeloze mogelijkheden, maar ook hoe we vandaag terugkijken op deze dagen. In veel opzichten is het het vervolg op Kids in a ghost town en we kunnen niet wachten tot je het hoort.”

Teenage Rebel track listing:

01 The Law Of Jante (featuring Freya Miller)
02 We Come Alive
03 Teenage Rebel
04 Last To Know
05 Victorious
06 Caroline
07 The One That Got Away
08 Addicted To Your Love
09 21
10 Unchain My Heart
11 Daughter

Tour:

Europe & Special Guests Nestor:
11.05.2024 SE – Huskvarna / Folkets Park
09.07.2024 SE – Borkholm / Borkholms Slottruin

Festivals 2024:
26.04.2024 BR – Summer Breeze / São Paulo
07.06.2024 SE – Sweden Rock Festival / Norje, Sölvesborg
22.06.2024 ES – Rock Imperium Festival / Parque el Batel, Cartagena
05.07.2024 SE – Sthlm Fields / Stockholm
06.07.2024 DE – Rock Harz Festival / Ballenstedt
09 – 10.08.2024 SE – Nestor Fest / Falköping
16.08.2024 DE – Summer Breeze Open Air / Dinkelsbühl
17 – 18.08 NL – Dynamo Metal Fest / Eindhoven

NESTOR is:

Jonny Wemmenstedt – guitar
Mattias Carlsson – drums
Tobias Gustavsson – vocals
Marcus Åblad – bass
Martin Frejinger – keyboards

Online:

Website
Facebook
Instagram
Napalm Records

[Bandfoto credit: Henrik Mill]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *