NESTOR SLAAT TERUG MET “TEENAGE REBEL”

0
Nestor

OPKOMENDE HARDROCKSTERREN NESTOR SLAAN TERUG MET TWEEDE ALBUM, TEENAGE REBEL, VANDAAG AANGEKONDIGD! PRE-ORDER HIER

VERBLUFFENDE EERSTE SINGLE “VICTORIOUS” PLUS FILMISCHE OFFICIËLE VIDEO VANDAAG UITGEBRACHT

Opkomende sterren NESTOR luiden het gouden tijdperk van Hard Rock opnieuw in!

Maak je klaar voor een reis door de tijd terwijl opkomende rockleveranciers uit de jaren 80 NESTOR hun opwindende, langverwachte nieuwe album, Teenage Rebel, aankondigen via Napalm Records op 31 mei 2024. NESTOR, afkomstig uit de levendige muziekscene in Zweden, neemt je mee op het rechte pad terug naar de gouden eeuw van de rockmuziek, met invloeden variërend van Bon Jovi en Aerosmith tot Journey en Foreigner op hun spijkermouwen.

NESTOR draait de tijd terug en regeert als een van de populairste nieuwkomers van de moderne rockmuziek, met miljoenen streams op Spotify en honderdduizenden views op YouTube. Ze hebben het podium gedeeld met de almachtige Alice Cooper, grootheden als Def Leppard of Europa en waren zelfs supporter van de legendarische KISS in Stockholm tijdens hun stadiontour in 2022.

Victorious

Nu keert NESTOR met volle kracht terug met hun nieuwste single ‘Victorious’ – een anthemisch meesterwerk dat krachtige zang combineert met dynamische instrumentale nummers, die beloven in het hoofd van de luisteraar te kruipen en als favoriet bij de fans te leiden tijdens hun energieke liveshows. Het nummer wordt begeleid door een van de kenmerkende officiële video’s van hoge kwaliteit van de band, die zich voordoet als een filmische korte film met een ongelooflijke productiewaarde – dus zet het volume op naar pure nostalgische niveaus!

NESTOR over “Victorious”:
“‘Victorious’ gaat over het volgen van je hart en weigeren op te geven! Dit apparaat is een leidraad geweest sinds we eind jaren 80 begonnen en het voelt geweldig om het samen te vatten in een nummer als ‘Victorious’.”

“NESTOR heeft zichzelf overtroffen met Teenage Rebel!” (Rock It, DE)

“Teenage Rebel is jouw hardrock-elixer voor de jeugd!” (Gemetalliseerd, DK)

NESTOR werd in 1989 opgericht en viel gedurende drie lange decennia in een winterslaap. In 2021 kwam NESTOR sterker dan ooit tevoorschijn met hun debuutalbum Kids in a ghost town, waarmee de triomfantelijke terugkeer van de band in de schijnwerpers werd gemarkeerd en fans werden geboeid met hun tijdloze geluid en ongeëvenaarde energie. .

Teenage Rebel

Het nieuwe album, Teenage Rebel, begint met een boeiende intro-monoloog gesproken door de Deense stemactrice Freya Miller, waardoor een retro, rebelse sfeer ontstaat die de sfeer voor het album bepaalt en het podium voorbereidt voor het openingsnummer “We Come Alive” – een echte knaller van een opener. Ritmische gitaren creëren een spannend decor voor de aangrijpende zang van frontman Tobias Gustavsson, leidend naar een ongelooflijke gitaarsolo van gitaarheld Jonny Wemmenstedt. Het titelnummer van het album, “Teenage Rebel”, overtuigt met strakke riffs en een anthem-achtig refrein dat de traditie van de hardrock uit de jaren 80 eert. “21” is een wilde rit die het gemak van de jeugd viert.

NESTOR bewijst ook hun vermogen om van grote stadionliederen naar hun emotionele kant te gaan op nummers als ‘Caroline’, overtuigend met pakkende melodie en gepassioneerde zang, terwijl Wemmenstedt opnieuw zijn krankzinnige vaardigheden demonstreert terwijl hij het nummer aanvult met nog een verbluffende solo. Ontroerende ballads als “Last To Know”, “Daughter” en “The One That Got Away” presenteren een nog kwetsbaarder facet en reiken rechtstreeks naar het hart van de luisteraar met smachtende teksten, terwijl nummers als “Addicted To Your Love” en “Unchain My Heart” viert liefde, jeugd en de vreugde van naïef zijn.

NESTOR over hun nieuwe meesterwerk:

“Het album Teenage Rebel speelt zich af in de gloriedagen toen we jong en zelfverzekerd waren en de toekomst gevuld was met eindeloze mogelijkheden, maar ook hoe we vandaag terugkijken op deze dagen. In veel opzichten is het het vervolg op Kids in a ghost town en we kunnen niet wachten tot je het hoort.”

Teenage Rebel track listing:
01 The Law Of Jante (featuring Freya Miller)
02 We Come Alive
03 Teenage Rebel
04 Last To Know
05 Victorious
06 Caroline
07 The One That Got Away
08 Addicted To Your Love
09 21
10 Unchain My Heart
11 Daughter

Europe & Special Guests Nestor:
11.05.2024 SE – Huskvarna / Folkets Park
09.07.2024 SE – Borkholm / Borkholms Slottruin

Festivals 2024:
26.04.2024 BR – Summer Breeze / São Paulo
07.06.2024 SE – Sweden Rock Festival / Norje, Sölvesborg
22.06.2024 ES – Rock Imperium Festival / Parque el Batel, Cartagena
05.07.2024 SE – Sthlm Fields / Stockholm
06.07.2024 DE – Rock Harz Festival / Ballenstedt
09 – 10.08.2024 SE – Nestor Fest / Falköping
16.08.2024 DE – Summer Breeze Open Air / Dinkelsbühl
17 – 18.08 NL – Dynamo Metal Fest / Eindhoven


NESTOR is:
Jonny Wemmenstedt – guitar
Mattias Carlsson – drums
Tobias Gustavsson – vocals
Marcus Åblad – bass
Martin Frejinger – keyboards

NESTOR online: 
Website
Facebook
Instagram
Napalm Records

[Bandfoto credit: Henrik Mill]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *