NEXT DEED KONDIGT RELEASE NIEUWE SINGLE “TEARS WON’T DRY” AAN

0
Next Deed

“TEARS WON’T DRY” KOMT VAN DE AANKOMENDE TWEEDE EP “THE SOLDIER – ACT 1”

GEÏNSPIREERD OP HET DRAMA “WOYZEK” UIT 1836

NEXT DEED kondigt de release aan van de nieuwe single ‘Tears Won’t Dry’ van hun aankomende tweede EP, ‘The Soldier – Act 1’.

De eerste single ‘Bulletproof’ van de komende EP werd al uitgebracht op 15 april 2024 en bereikte binnen 6 uur de nummer 1 in de Luxemburgse iTunes Rock Charts.

De tweede single ‘Tears Won’t Dry’ kwam uit op 17 juni 2024 en heeft tot nu toe geweldige radioreacties gekregen vanwege de pakkende hooks en makkelijk mee te zingen stukken.

Drama Woyzek

Alle liedjes zijn geïnspireerd op het drama ‘Woyzek’ uit 1836 door Georg Büchner, gebaseerd op een groep personages. Het thema is psychische aandoeningen, relaties tussen mensen en wrok.

Geïnspireerd door dit verhaal zal de eerste EP van een vijfdelig concept, die op 7 december 2024 uitkomt, gaan over de situatie van een geesteszieke soldaat die de ontrouw van zijn partner ontdekt en uiteindelijk een moord uit hartstocht pleegt.

Over Next Deed:

Next Deed, opgericht in 2021 door Sue Scarano (gitaar en achtergrondzang) en Lou Metz (drums), is een alternatieve hardrockband bestaande uit vijf muzikanten (met Kevin Roy op gitaar en achtergrondzang, Romain Haas op bas en Alain Hertges op zang ). De gitaarriffs, uitgebreide harmonieën en speelse samples vermengd met de teksten en de krachtige stem van Alain bepalen de muzikale stijl van deze Luxemburgse band.

Next Deed profiteert van de muzikale ervaring van Sue Scarano en Lou Metz, die met hun respectievelijke voormalige bands (Elysian Gates, symfonische metal & Vintage Gigolos, rock) Luxemburg al enkele jaren vertegenwoordigen in de nationale en internationale muziekscene.

Hun eerste zelfgeproduceerde EP getiteld ‘New Beginnings’, gemixt en gemasterd door Maxim Losch van Redville Studio, markeerde een belangrijke eerste stap in de geschiedenis van Next Deed. Deze EP werd op 1 april 2023 gepresenteerd aan een uitverkocht publiek in de Rockhal.

‘Rise off the rails, it doesn’t seem to be so far to reach the sky’
(lyrics from the song “New Beginnings”)

CITATEN:

“[…] Als je van intelligente, multidimensionale heavy rock met een scherp alternatief randje houdt, zoek dan niet verder dan Next Deed. Ze vormen een speerpunt van de Luxemburgse aanval op de internationale rockscene en komen jouw kant op. Ik hoop alleen dat je er klaar voor bent!’
Toevallige muziekrecensent

“Deze band klinkt als Godsmack met een vleugje Alter Bridge en Bush”
Bloe Baaschtert – Radio ARA

Online:

Website
Facebook
Instagram
YouTube
Spotify
Apple Music

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *