NOTHING SACRED KONDIGT EUROPESE TOUR 2024 AAN

0
Nothing Sacred

HOOGTEPUNTEN TOUR O.A. THE HEADBANGERS OPEN AIR EN SPEED METAL PARTY

BEKEND OM COMPROMISLOZE LIVESHOWS

Nothing Sacred, een van de baanbrekende heavy metalbands van Australië, is verheugd hun langverwachte Europese tournee in 2024 aan te kondigen. Gevierd om hun compromisloze liveshows en een erfenis die meer dan vier decennia beslaat, zal de band deze zomer optreden op enkele van de meest iconische metalfestivals en -locaties van Europa.

Hoogtepunten van de tour zijn onder meer:

The Headbangers Open Air (27 juli 2024): Dit festival in Brande-Hörnerkirchen, Duitsland staat bekend als ‘het grootste tuinfeest ter wereld’ en biedt een eclectische mix van legendarische en underground metalacts. Bezoekers kunnen een unieke sfeer verwachten op een gerestaureerde boerderij met klassieke metaloptredens, eten en drinken tegen redelijke prijzen.

Speed ​​Metal Party (17 augustus 2024): Dit al lang bestaande evenement wordt gehouden in Tampere, Finland en is uitsluitend gewijd aan thrash metal. De line-up van dit jaar omvat het Belgische EVIL INVADERS, het Finse MANIAC ABDUCTOR en PRESTIGE, en de Amerikaanse thrash metal legendes HEATHEN, samen met Nothing Sacred die hun Finse debuut maken.

De terugkeer van Nothing Sacred op het internationale podium volgt op de succesvolle release van hun EP Leviathan uit 2023 en hun eerste volledige album in meer dan drie decennia, No Gods, dat lovende kritieken oogstte in Europa en Zuid-Amerika.

Nothing Sacred

Nothing Sacred ontstond begin jaren 80 uit de metalscene in Melbourne en maakte snel naam met meedogenloze optredens en een krachtige podiumpresentatie. Hun headliner optreden in 1986 op het Metal for Melbourne festival versterkte hun status in de Australische metalgemeenschap. De in eigen beheer uitgebrachte platen van de band, de Deathwish EP en het Let Us Prey-album, zijn sindsdien cultklassiekers geworden, gekoesterd vanwege hun rauwe intensiteit en snelheid.

Ondanks een korte onderbreking in de jaren negentig keerde Nothing Sacred in de jaren 2000 sterker dan ooit terug, waardoor een nieuwe generatie metalfans werd geboeid en plekken werden verdiend in spraakmakende documentaires en internationale optredens.

Bassist Karl Lean zegt dat Nothing Sacred meer dan klaar is om zich sonisch een weg door Europa te banen; “We zijn meer dan enthousiast om de weg op te gaan en onze muziek naar Europese fans te brengen.

De energie en passie die we door de jaren heen zijn tegengekomen zijn ongelooflijk geweest, en we kunnen niet wachten om op te treden op deze iconische locaties en festivals.”

Tour Dates:

27-07-2024 – Headbangers Open Air, Hamburg DE
03-08-2024 – Reset Club, Berlin DE
06-08-2024 – Hospoda Brouk, Prague CZ
07-08-2024 – Salute Bar, Weiden DE
08-08-2024 – Stereo Wonderland, Cologne DE
11-08-2024 – Cart & Horses, London UK
14-08-2024 – Club Lemmy, Kaunas LT
15-08-2024 – Republika, Riga LV
17-08-2024 – Speed Metal Party, Tampere FI

Online:

Facebook
Website
Instagram
Spotify
Metal Archives

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *