ØRESUND SPACE COLLECTIVE TEKENT BIJ LASER’S EDGE

0
ØRESUND SPACE COLLECTIVE

44STE ALBUM “ORGONE UNICORN” VERSCHIJNT OP 26 JULI 2024

1E VIDEOCLIP NU GERELEASED

De progressieve muziekautoriteiten van Laser’s Edge hebben een productieve Scandinavische instrumentale improvisatie-progressieve/space-jazzgroep ØRESUND SPACE COLLECTIVE getekend voor de release van de indrukwekkende vierenveertigste titel van de band, Orgone Unicorn. Ter bevestiging van de release van het gigantische album op 26 juli, geeft het label vandaag de cover art, pre-orders en een videoclip uit het titelnummer uit.

ØRESUND SPACE COLLECTIVE, opgericht in 2006 door Scott Heller, ook bekend als Dr. Space, is voornamelijk gevestigd in Kopenhagen, Denemarken, met wortels in Scandinavië, Portugal en meer. Een soort supergroep, de leden van deze uitgebreide entiteit komen uit een breed scala aan Scandinavische rockgroepen, waaronder The Carpet Knights (SE), Mantric Muse (DK), Bland Bladen (SE), Gas Giant (DK), Hooffoot (SE ), First Band From Outer Space (SE), Siena Root (SE), My Brother The Wind (SE), Agusa (SE), Tangle Edge (NO), The Univerzals (DK), Papir (DK), Black Moon Circle (NEE), naast vele anderen.

Bio:

In 2012 speelde de prominente Deense gitarist Claus Bøhling (Hurdy Gurdy, Secret Oyster) met ØRESUND SPACE COLLECTIVE zowel live als op drie studioalbums. In 2018 werd de band vergezeld door gitarist Martin Weaver (Dark, Wicked Lady), en in 2022 kwamen de geweldige multi-instrumentalisten Mattias Olsson (Ånglagård, Molesome) en Luis Simões (Saturnia) erbij.

ØRESUND SPACE COLLECTIVE is een opwindende live-act die het publiek altijd in beweging brengt en danst op de geïmproviseerde progressieve grooves. Hij heeft ruim honderd concerten gespeeld in tien landen. De band heeft opgetreden op tal van Europese festivals, waaronder drie keer het Copenhagen Jazz Festival, Kildemose Festival vele malen, Roadburn Festival, Space Rock Odyssey, Slotsskogen Goes Progressive, Space Force 1, Psychedelic Network, Occultrance Festival, Freak Valley Festival, Burg Herzberg, Roskilde Festival en Reverence Festival, en bereikte zelfs Noord-Amerika om Psycho Las Vegas te spelen.

32 Studio albums, 12 live albums

In hun achttienjarige bestaan tot nu toe heeft ØRESUND SPACE COLLECTIVE tweeëndertig studioalbums, twaalf livealbums verzameld, en meer. Aanvankelijk brachten ze hun muziek uit via het Zweedse label Transubstans, maar ze werkten vervolgens samen met een reeks labels, om uiteindelijk hun eigen Space Rock Productions-label te vormen, waar de meeste van hun albums van de afgelopen jaren zijn uitgebracht.

Na hun illustere album Everybody Is Evil, uitgebracht in mei 2023, komt ØRESUND SPACE COLLECTIVE met hun monolithische vierenveertigste titel Orgone Unicorn, hun eerste voor The Laser’s Edge Group.  Orgone Unicorn bevat veel van de muzikanten die op Everybody Is Evil speelden, met Mattias Olsson, Jonathan Segel (ex-Camper Van Beethoven), Larry Lush, Martin Weaver, Luis Simões, Hasse Horrigmoe en KG Westman, die zich bij Scott Heller voegen. De platenbanen met surrealistische ruimtepassages, met een donkere, proggy sfeer. Samen met de reeks gitaren, bas, synths, toetsen, mellotron en meer die op de hele plaat worden gebruikt, toont de percussie het samenspel tussen drums, gong en drummachines.

Orgone Unicorn

Orgone Unicorn, opgenomen in Éstudio Paraíso Nas Nuvens in Midden-Portugal, werd ontwikkeld door Larry Lush en Dr. Space, gemixt en gemasterd door Jonathan Segel en Dr. Space, en aangevuld met albumhoezen door David Graham van Moonboy Art. De 2xLP-versie bevat vijf nummers, terwijl de 2xCD- en digitale versies twee extra nummers bevatten die niet op vinyl staan – inclusief uitgebreide versies van een aantal van de nummers – die uitmonden in een meeslepende twee uur en zestien minuten muziek.
Ken Golden, oprichter van Laser’s Edge Group, zegt: “Ik volg Scott Heller en het all-star ØRESUND SPACE COLLECTIVE al jaren. In mijn ogen zijn ze het belangrijkste ruimterockensemble. Het is geweldig voor ons om ons Laser’s Edge-label opnieuw te activeren met Orgone Unicorn. Ruimte is de plek!”

Scott Heller voegt hieraan toe: “Het is een eer voor ØRESUND SPACE COLLECTIVE om zich aan te sluiten bij de vele geweldige bands die op Lasers Edge zijn of zijn geweest. Geweldig om met Ken samen te werken, die ik al vele, vele jaren ken. Ik hoop dat de fans zullen genieten van dit nieuwe avontuur op het gebied van geluid, terwijl we doorgaan met het pushen van volledig geïmproviseerde muziek naar vreemde en prachtige plekken.”

Een deel van het titelnummer van Orgone Unicorn van ØRESUND SPACE COLLECTIVE is uitgegeven via een surrealistische en boeiende videoclip gemaakt door Batu Bintas (Imaginatrix), die je hieronder af kan spelen:

Orgone Unicorn wordt op 26 juli uitgebracht op 2xCD, 2xLP en digitaal. Pre-orders worden HIER geplaatst in de Laser’s Edge webshop en de Bandcamp waar het titelnummer wordt gestreamd vind je HIER!

Orgone Unicorn 2xLP Track Listing:

Side A
Skin Walker
Side B
Eno´s Donut
Orgone Unicorn
Side C
Kraut Toe Trip
Side D
Omnia Magnifico

Orgone Unicorn 2xCD Track Listing:

CD1
1. Skin Walker
2. Eno’s Donut
3. Orgone Unicorn
4. Red Panda In Rhodes
CD2
1. David Graham´s Wormhole Ride
2. Kraut Toe Trip
3. Omnia Magnifico

ØRESUND SPACE COLLECTIVE op Orgone Unicorn:

Mattias Olsson – drums, congas, mellotron, Poly D
Jonathan Segel – guitar, slide guitar, violin, Fender Rhodes
Martin Weaver – Microfreek and Roland drum machines
Luis Simões – gong, guitar, noise box
Hasse Horrigmoe  – bass
Larry Lush – Fender Rhodes, mellotron
KG Westman – sitar; mellotron, synths
Dr. Space – Hammond, Mellotron, Modular Synth, Octave Cat, ARP Odyssey, Poly D

Online:

Website
Bandcamp
Facebook
Instagram

Website label
Bandcamp label
X Label
Facebook label

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *