PAIN LANCEERT VIDEO VOOR “DON’T WAKE THE DEAD”

0
Pain

NIEUW ALBUM “I AM” NU UIT

RELEASE VIA NUCLEAR BLAST RECORDS

Vandaag brengt PAIN hun gloednieuwe album I Am uit via Nuclear Blast Records. Gevuld met anthems als ‘Don’t Wake The Dead’ en de hitsingle ‘Party In My Head’, naast sfeervolle nummers als ‘I Am’ en ‘Fair Game’, combineert het album naadloos opzwepende aanstekelijkheid met introspectieve momenten, die Tägtgren’s meest persoonlijke en meest gedurfde werk tot nu toe. Om de albumrelease te vieren deelt PAIN ook hun gloednieuwe videoclip voor ‘Don’t Wake The Dead’, geschreven door Peter’s zoon Sebastian Tägtgren.

Peter Tägtgren zegt:
“De eerste keer dat Seb me het nummer liet zien, werd ik weggeblazen, van het begin tot het einde, zo donker en toch zo mooi. Nadat ik het nummer had gehoord, kreeg ik een paniekaanval:” Hoe zing ik hierop? En wat?”

Stream/BestelI Am hier: https://pain.bfan.link/i-am

PAIN – I AM Tracklisting:

01 – I Just Dropped By (to say goodbye)
02 – Don’t Wake The Dead
03 – Go With The Flow
04 – Not For Sale
05 – Party In My Head
06 – I Am
07 – Push The Pusher
08 – The New Norm
09 – Revolution
10 – My Angel
11 – Fair Game

Bio

Het is 2021 en een pandemie wurgt de wereld – en niemand lijkt er plezier in te hebben. De ogenschijnlijk onvermoeibare muziekfreak Peter Tägtgren kan het niets schelen als hij de jackpot wint met (excuseer het harde taalgebruik) een verdomd pakkend… nou ja, feestlied. We hebben het natuurlijk over het nummer ‘Party in My Head’ van Tägtgren’s synth-geïnfuseerde metalproject PAIN.

Party In My Head

Ik weet niet echt wat het is met ‘Party in My Head’ waardoor mensen gek werden – en nog steeds maken het… Maar wat ik wel zeker weet is dat er al miljoenen en miljoenen keren van het nummer is genoten. De cijfers zijn behoorlijk gek! Natuurlijk is PAIN geen onbekende in het schrijven van dansbare en pakkende, zij het metalige shit… Het heeft altijd in het DNA van dit project gezeten. Maar laten we eerlijk zijn: als de wereld echt ‘feestliederen’ nodig heeft van een cynische kerel als ik, is er iets ernstig mis‘, lacht Peter.

Er lijkt niet veel mis te zijn in de wereld van PAIN, aangezien 2024 snel tikt op de kalender. Dat kan simpelweg niet, want PAIN’s langverwachte nieuwe studioalbum ‘I Am’ is er binnenkort – ja, na acht jaar toegewijd wachten.

De vorige plaat ‘Coming Home’ kwam uit in 2016 – en natuurlijk was er een Daarna bracht ik een album uit genaamd “F & M” met Rammstein-zanger Till Lindemann, een project dat ik in 2020 verliet. In 2021 was het tijd voor mijn death metal band Hypocrisy om actief te worden met een nieuw album ” Worship” – en natuurlijk toerden we weer. Als dat nog niet genoeg was, laten we er dan nog aan toevoegen dat er in 2022 een studioalbum met Joe Lynn Turner uitkwam… Met andere woorden: de afgelopen acht jaar zijn in een oogwenk voorbijgegaan “, Peter zucht.

Op volle kracht verder

” Na dit alles was het voor PAIN het perfecte moment om weer op volle kracht te gaan. Ik voelde me op zijn zachtst gezegd opgewonden. Het is onnodig om te zeggen dat het succes van ‘Party in My Head’ het albumproces een explosief start gaf!”

Laten we één ding duidelijk maken: het krachtig klinkende I Am is werkelijk een veelzijdige – zo niet de meest veelzijdige – muzikale raket in de rijke discografie van PAIN. De nieuwe nummers gaan overal heen met zware industriële riffs, beklijvende melancholische vibes en groovende ritmes – zonder verrassingen te vergeten natuurlijk.

“Er zijn geen grenzen met PAIN. Ik krijg gewoon een interessant idee voor een nummer en gaandeweg kan het veranderen in Soms vind ik het ook leuk om mensen bewust te verrassen door een spannend muzikaal pad te volgen waar onverwachte dingen gebeuren”, beschrijft Peter.

“Als ik deze keer één groot doel had, was het om meer intensiteit en scherpte aan de nummers toe te voegen. “Coming Home ” Het bleek geweldig, maar als ik nu terugkijk, zat ik misschien iets te diep in mijn ‘David Bowie-aanbidding’ met het orkestwerk en de akoestische gitaren. Deze keer wilde ik absoluut meer tempo, agressiviteit en een industriële sfeer. terug naar de oude tijden van PAIN? Misschien een beetje…”

I Am

“I Am” is ook meer een familieaangelegenheid dan ooit tevoren. Mijn zoon Sebastian – ook een PAIN-drummer – schreef de muziek van ‘Revolution’ en ‘Don’t Wake the Dead’. Deze boeiende nummers voegen breedte toe aan een toch al veelzijdig album. Al met al vergde het voltooien van “I Am” veel componeren, schrijven, denken, experimenteren, doen en opnieuw doen. Het was een lang en soms uitdagend proces, maar nooit pijnlijk!”

Over verrassingen gesproken… Welk nummer geeft fans deze keer het grootste wow-effect?

Go With The Flow

” Het moet ‘Go With the Flow’ zijn. Ik durf te beweren dat wanneer het begint te rollen, zelfs de diepe kenners van PAIN-muziek zich afvragen wat hier in vredesnaam aan de hand is. Ik zou zeggen dat het mijn ‘Depeche Mode in the 80s’-nummer’ is”, lacht Peter.

“Tekstueel vertegenwoordigt ‘Go With the Flow’ een iets helderder moment in de duisternis. Ik heb altijd de neiging om te denken dat alles naar de hel gaat, maar met dit lied zeg ik tegen mezelf: ‘Kom op kerel, laat de dingen een keer met rust en ga met de stroom mee’.”

Er kunnen zeldzame lichtstralen uit het baken komen, maar de duisternis overheerst nog steeds.

Titelnummer

“Het titelnummer van het album begint met de regel ‘er is geen hoop in de vallei van de dood’. En als ik naar de teksten kijk, zou ik nog veel meer voorbeelden van soortgelijke sinistere stemmingen kunnen opgraven. Maar goed, een sarcastische jongen als ik en wat een sombere tijden leven we in… Verwacht jij hier zonnige gezichten? Zonnig of niet, PAIN zal het de komende tijd druk krijgen. Er zal veel getourd worden om de plaat te ondersteunen. Zomerfestivals, uitgebreide tournees hier en daar en meer”, zegt Peter.

“En hoe zit het eigenlijk met de toekomst? Vraag het me over acht jaar nog eens en er zijn een paar studioalbums van verschillende bands geweest, veel optredens en nog iets anders. Ja, ik ben wat “Ik ben”…”

Pain Online

Website: https://www.painworldwide.com
Facebook: https://www.facebook.com/OfficialPain
Twitter: https://twitter.com/_pain
Instagram: https://www.instagram.com/painbandofficial
TikTok: https://www.tiktok.com/@painband
YouTube: https://www.youtube.com/@pain

[Foto credit: Heile Photography]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *