PALLBEARER’S LANCEERT “MIND BURNS ALIVE”

0
PALLBEARER 

NIEUWE MUZIEKVIDEO ‘WHERE THE LIGHT FADES’ VANDAAG UIT!

PALLBEARER, onbetwiste meesters van emotioneel inzichtelijke en aangrijpende zware muziek, keren terug met hun meest rauwe en oprechte album tot nu toe: Mind Burns Alive (17 mei, Nuclear Blast Records).

“Deze nummers zijn een diepere verkenning van dynamiek en sonische kleur dan alles wat we tot nu toe hebben gedaan”, legt zanger/gitarist Brett Campbell uit, waarmee hij licht werpt op de beslissing van de band om alles terug te halen op het komende bijna een uur durende album. “Ik ben van mening dat echte zwaarte voortkomt uit emotioneel gewicht, en soms is puur knallen niet de juiste aanpak om een gevoel over te brengen.”

Where The Light Fades

Een voorproefje van Mind Burns Alive komt vandaag met de release van ‘Where The Light Fades’ en de door Dan Almasy geregisseerde video. Tekstueel ontgaat het nummer de algemene thema’s op het album met zes nummers, aangezien Campbell de nummers omschrijft als “vignetten die de verhalen vertellen van mensen die te maken hebben met talloze ziekten van de geest … ziekten die worden gecommuniceerd door de wereld waarin we leven.” in, en de proefpersonen zijn de symptomen van de ziekte.”

Luister naar ‘WHERE THE LIGHT FADES’:
https://pallbearer.bfan.link/where-the-light-fades

PRE-ORDER/PRE-SAVE “MIND BURNS ALIVE”:
https://pallbearer.bfan.link/mind-burns-alive

WATCH THE OFFICIAL VIDEO FOR ‘WHERE THE LIGHT FADES’:

Vijf jaar in de maak, waarbij de opname aanvankelijk gepland was voor 2020 en opnieuw werd gedwarsboomd in 2022, was het 2023 waarin de bandleden voor het eerst in negen jaar lokaal bij elkaar woonden in Little Rock. Als groep produceerden ze het album zelf in hun eigen, nieuw gebouwde studio (Idlewild Audio) en bij Fellowship Hall Sound. Hierover nadenkend merkte bassist/zanger Joseph D. Rowland op: “Het is ironisch gezien het feit dat het album grotendeels draait om isolatie, maar het voelde alsof het ons opriep om weer samen te zijn in één stad, na zo lang uit elkaar te zijn geweest.”

PALLBEARER

De band uit Little Rock, Arkansas, opgericht in 2008 en heeft sindsdien vier albums uitgebracht: Forgotten Days (2020), Heartless (2017), Foundations of Burden (2014) en Sorrow and Extinction (2012). In hun recensie van Forgotten Days omschreef Pitchfork de muziek van het viertal als ‘verheven majesteit op een album dat een nieuwe weg vooruit vindt door hun verleden te verfijnen’. Stereoogum noemde de collectie ‘warm, melodieus en geruststellend’, terwijl Revolver zei dat de nummers ‘warm, melodieus en geruststellend’ zijn. ‘melancholisch’ leven ’tussen de majesteit van vintage Black Sabbath en de morbide romantiek van Type O Negative.’ Decibel, die de band meerdere keren op hun cover heeft gezet en de unieke muzikale visie van de band omschrijft als “intense, emotionele donder”.

Voorbestellingen van albums, waaronder vinyl, cd en digitaal in beperkte oplage, zijn nu beschikbaar:

https://pallbearer.bfan.link/mind-burns-alive


PALLBEARER – Mind Burns Alive
Release Date: 17 May 2024
LP | CD | Digital Album1. Where The Light Fades
2. Mind Burns Alive
3. Signals
4. Endless Place
5. Daybreak
6. With Disease
 

Daarnaast zijn PALLBEARER aangekondigd voor de volgende Europese festivals:

25.-27.10. DK Kopenhagen – Kopenhagen Metal Cruise
16.11. NL   Eindhoven – Helldorado

Binnenkort worden meer EU-livedata aangekondigd.

PALLBEARER is:

Brett Campbell (vocals/electric guitar/synthesizer)
Devin Holt (electric and acoustic guitar/vocals)
Mark Lierly (drums/percussion)
Joseph D. Rowland (vocals/bass guitar/synthesizer).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *