PALLBEARER LANCEERT TWEEDE SINGLE ‘ENDLESS PLACE’

0
PALLBEARER 

ENDLESS PLACE VAN NIEUW ALBUM “MIND BURNS ALIVE”

PALLBEARER OOK NAAR NEDERLAND

PALLBEARER heeft een tweede nummer uitgebracht van hun langverwachte nieuwe album, Mind Burns Alive (17 mei, Nuclear Blast Records), met de komst van vandaag van het diep ontroerende ‘Endless Place’, aangevuld met een visueel opvallende zwart-wit begeleidende video .

‘Endless Place’, dat de allereerste muzikale samenwerking van de band bevat (een saxofoonsolo van Norman Williamson van Amasa Hines), vat de thematische essentie van het album samen, zoals beschreven door Brett Campbell: “Dit zijn vignetten die de verhalen vertellen van mensen die omgaan met talloze ziekten van de geest. Dit zijn ziekten die worden gecommuniceerd door de wereld waarin we leven, en de onderwerpen zijn de symptomen van de ziekte ervan. Het droomachtige scenario dat zich in ‘Endless Place’ ontvouwt, zowel tekstueel als muzikaal, is er één gericht op een gevoel van verdwaald zijn, onsamenhangend, gevangen door ongemak en verwarring.

LUISTER NAAR ‘ENDLESS PLACE’:
https://pallbearer.bfan.link/endless-place.ema

PRE-ORDER/PRE-SAVE MIND BURNS ALIVE:
https://pallbearer.bfan.link/mind-burns-alive

PALLBEARER heeft onlangs ook de ‘Temporary Spaces North American Tour’ aangekondigd, een zes weken durend Noord-Amerikaans uitje dat op 6 juni van start gaat. Openers zijn onder meer Rwake (6 tot 9 juni; 29), REZN (11 tot 29 juni), Inter Arma ( 11 juli tot 3 augustus), met The Keening op alle data.

De band heeft ook drie speciale Europese optredens bevestigd: de Copenhell Metal Cruise (Kopenhagen naar Oslo) van 25 tot 27 oktober, Hell’s Ball België (Kortrijk) op 9 november en Helldorado in Eindhoven (Nederland) op 16 november.

Visit Pallbearerdoom.com for ticket links.

EUROPEAN PALLBEARER data:

25.-27.10.  DK   Copenhagen – Copenhell Metal Cruise
09.11.        BE Kortrijk – Hell’s Balls
16.11.        NL   Eindhoven – Helldorado

Meer EU live data worden zsm aangekondigd.

Bio:

De band uit Little Rock, Arkansas, opgericht in 2008 en heeft sindsdien vier albums uitgebracht: Forgotten Days (2020), Heartless (2017), Foundations of Burden (2014) en Sorrow and Extinction (2012). In hun recensie van Forgotten Days omschreef Pitchfork de muziek van het viertal als ‘verheven majesteit op een album dat een nieuwe weg vooruit vindt door hun verleden te verfijnen’. Stereoogum noemde de collectie ‘warm, melodieus en geruststellend’, terwijl Revolver zei dat de nummers ‘warm, melodieus en geruststellend’ zijn. ‘melancholisch’ leven ’tussen de majesteit van vintage Black Sabbath en de morbide romantiek van Type O Negative.’ Decibel, die de band meerdere keren op hun cover heeft gezet en de unieke muzikale visie van de band omschrijft als “intense, emotionele donder”.

Vijf jaar in de maak, waarbij de opname aanvankelijk gepland was voor 2020 en opnieuw werd gedwarsboomd in 2022, was het 2023 waarin de bandleden voor het eerst in negen jaar lokaal bij elkaar woonden in Little Rock. Als groep produceerden ze het album zelf in hun eigen, nieuw gebouwde studio (Idlewild Audio) en bij Fellowship Hall Sound. Hierover nadenkend merkte bassist/zanger Joseph D. Rowland op: “Het is ironisch gezien het feit dat het album grotendeels draait om isolatie, maar het voelde alsof het ons opriep om weer samen te zijn in één stad, na zo lang uit elkaar te zijn geweest.”

Voorbestellingen van albums, waaronder vinyl, cd en digitaal in beperkte oplage, zijn nu beschikbaar:

https://pallbearer.bfan.link/mind-burns-alive

PALLBEARER – Mind Burns Alive

Release Date: 17 May 2024
LP | CD | Digital Album

1. Where The Light Fades
2. Mind Burns Alive
3. Signals
4. Endless Place
5. Daybreak
6. With Disease

PALLBEARER is:

Brett Campbell (zang/elektrische gitaar/synthesizer)
Devin Holt (elektrische en akoestische gitaar/zang)
Mark Lierly (drums/percussie)
Joseph D. Rowland (zang/basgitaar/synthesizer)

PALLBEARER ONLINE:

Pallbearer (pallbearerdoom.com)
Facebook
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *