QUINN SULLIVAN KONDIGT NIEUW ALBUM “SALVATION” AAN

0
Quinn-Sullivan

QUINN SULLIVAN VERKENT DE DIEPTE VAN DE LIEFDE EN BEVRIJDING OP NIEUW ALBUM EN NIEUWE SINGLE “DARK LOVE”

RELEASE OP 7 JUNI OP PROVOGUE/MASCOT LABEL GROUP

QUIN SULLIVAN – Dark Love

De veelgeprezen singer-songwriter en gitarist Quinn Sullivan heeft ‘Salvation’ aangekondigd, een zeer persoonlijk en muzikaal breed album dat zijn evolutie als artiest duidelijk laat zien. Met deze aankondiging komt tevens een nieuwe single, ‘Dark Love’, een nummer dat de aantrekkingskracht en onrust van een moeilijke liefdesrelatie samenvat. “‘Dark Love‘ gaat over die giftige relaties die je maar niet kunt verlaten”, vertelt Quinn. “Het is een verhaal over twee mensen die zo slecht voor elkaar zijn, maar er is dat vuur dat hen bij elkaar houdt, ook al weten ze dat het slecht is. We hebben het allemaal weleens meegemaakt.”
 
De aankondiging demonstreert Sullivan’s voortdurende ontwikkeling als singer-songwriter, tegen de achtergrond van zijn altijd verfijnde gitaarspel. Dark Love is de opvolger van de eerste single “Salvation (Make Me Wanna Pray)” die de basis legde voor dit introspectieve project. Met de warme, wervelende tonen van een B3-orgel en de expressieve kreten van een wah-wah-pedaal is ‘Salvation (Make Me Wanna Pray)‘ een bewijs van Sullivan’s vermogen om de wortels van de rock en soul te eren met een moderne twist.

Quinn in het kort

Quinn’s reis in de muziek wordt gekenmerkt door een gestage vooruitgang en een verdieping van zijn artistieke expressie. Sullivan staat al vanaf jonge leeftijd bekend om zijn uitzonderlijke gitaartalent en heeft veel lof gekregen voor zijn optredens en samenwerkingen met enkele van de grootste namen in de muziek. Zijn vorige album, ‘Wide Awake’, toonde zijn vermogen om zijn muzikale invloeden en vaardigheden te combineren op een manier die zijn creatieve grenzen verlegde.

Sinds ‘Wide Awake’ is Sullivan blijven evolueren, waarbij hij zijn muziek mee op pad nam en nieuwe ervaringen opdeed die zijn werk vormden. Zijn recente betrokkenheid bij het nieuwe ensemble Trouble No More, goedgekeurd door de Allman Brothers om hun erfenis live voort te zetten en hun muziek aan een nieuwe generatie te introduceren, heeft zijn sonische palet verder verrijkt. Deze samenwerking geeft zijn werk een voorproefje van de tijdloze ziel en diepgang van klassieke rock.

US Tournee

Ter ondersteuning van zijn nieuwe album gaat Quinn aan een uitgebreide lUS tournee beginnen, met onder meer een speciaal optreden tijdens het Love Rocks NYC benefietconcert in het Beacon Theatre op 7 maart, samen met artiesten als Hozier en The Black Keys. Tijdens de tour zal Quinn vervolgens verschillende podia betreden, van intieme Music Room’s tot diverse City Winery-locaties in de VS. Voor meer informatie en tickets ga naar https://quinnsullivanmusic.com/

Quinn Sullivan - Salvation

Tracklist

1. Dark Love
2. Salvation (Make me Wanna Pray)
3. Rise up Children
4. Don’t Wanna Die Today
5. Once Upon a Lie
6. Better in Love
7. Leave no Love Behind
8. I Can’t Stay (And You Can’t Go)
9. Nothin’ Gonna Change my Mind
10. Eyes on Me
11. Half my HeartBonus Track: Eyesight to the Blind

Pre-order/pre-save ‘Salvation’ HIER
 
Luister naar de eerder uitgebrachtte single “Salvation (Make Me Wanna Pray)” HIER 

QUINN SULLIVAN – Salvation

Foto credit: Jeff Mozey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *