RHAPSODY OF FIRE BRENGT NIEUW ALBUM “CHALLENGE THE WIND” UIT

0
Rhapsody Of Fire

OOK NIEUWE MUZIEKVIDEO VOOR TITELNUMMER

“”CHALLENGE THE WIND” WORDT UITGEBRACHT VIA AFM RECORDS

Na ‘Kreel’s Magic Staff’, een eerste single en albumvoorbode uitgebracht in 2023, heeft Rhapsody Of Fire alle details onthuld over hun gloednieuwe studio-aanbod, getiteld ‘Challenge The Wind’, dat in mei uitkomt!

Al meer dan dertig jaar kunnen fans van de symfonische melodieuze metalact Rhapsody Of Fire op één ding vertrouwen: er is niets halfslachtig aan deze band. De Italiaanse meesters van hun vak kunnen terugkijken op een indrukwekkende catalogus van tot nu toe veertien studioalbums, drie EP’s en twee live-opnames, allen gekenmerkt door veel hart en ziel, passie en een vrijwel onuitputtelijke rijkdom aan ideeën. Sinds 1993 wordt meesterbrein en oprichter Alex Staropoli geprezen als de maker van het filmmuziekgenre en zijn band als een van de meest charismatische acts ter wereld. Daarnaast heeft Staropoli met Roby De Micheli een zeer creatieve eersteklas gitarist aangetrokken, die zich in 2011 bij de groep voegde en veel gruizige metalriffs en virtuoze solo’s bijdroeg om de symfonische orkeststijl van de band te contrasteren.

Challenge the Wind

Hun aankomende studioalbum, ‘Challenge The Wind’, staat gepland voor een release op 31 mei 2024 via AFM Records, de voorverkoop is begonnen.
Het album zal de meest snelle rager van Rhapsody Of Fire tot nu toe zijn. “Vergeleken met alle eerdere Rhapsody Of Fire-releases bestaat het huidige album uitsluitend uit uptempo nummers en is er geen enkele ballad te bekennen”, onthult de componist en toetsenist. “Geen van onze andere platen bevatte zoveel pure, onvervalste metal als ‘Challenge The Wind’!” Luister, vandaag brengt Rhapsody Of Fire een videoclip in première voor hun nieuwe single, het titelnummer van het album!

‘Challenge The Wind’ werd geproduceerd door Alex Staropoli en gemixt door Seeb Levermann (Orden Ogan), die verantwoordelijk is voor het homogene geluid van de uitgebreide arrangementen van de tien nummers.

Zoals de eerste single releases bewijzen, kun je er zeker van zijn: het snelle avontuur van Rhapsody Of Fire zal met onverminderde intensiteit doorgaan!

Challenge The Wind’ tracklist:

01. Challenge the Wind
02. Whispers of Doom
03. The Bloody Pariah
04. Vanquished by Shadows
05. Kreel’s Magic Staff
06. Diamond Claws
07. Black Wizard
08. A Brave New Hope
09. Holy Downfall
10. Mastered by the Dark 

Het nummer is nu beschikbaar op alle digitale streamingdiensten.

Staropoli voegt hieraan toe: “De nieuwe Rhapsody Of Fire-single ‘Challenge The Wind’ is opnieuw een sterk muzikaal statement van de band. Snelheid, energie, orkestraties, scheurende gitaren, geweldige zang en koren; werkelijk epische en goddelijke muziek. Verwacht om weggeblazen te worden, het hele album zal je tot in je kern doen schudden!“

Rhapsody Of Fire is:

Giacomo Voli (vocals)
Alex Staropoli (keyboards)
Roby De Micheli (guitars)
Alessandro Sala (bass)
Paolo Marchesich (drums)

Rhapsody Of Fire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *