RIFFORIA BRENGT “THE DEVILS SPERM” UIT

0

RIFFORIA BRENGT “THE DEVILS SPERM” UIT, DE TWEEDE SINGLE VAN HET NIEUWE STUDIOALBUM “AXEORCISM”. RELEASEDATUM 23-02-2024 DOOR METALVILLE RECORDS

Rifforia – “The Devils’s Sperm” is het verhaal van een monumentaal strijd-epos uit een vervlogen tijdperk en een vervlogen wereld. Het nummer combineert traditionele heavy metal met zijn heroïsche refreinen en uitmuntende gitaarsolo’s met de klanken van nu. Zanger Nils Patrik Johansson (Astral Doors, Lion’s Share, ex Civil War) demonstreert opnieuw het volledige scala van zijn uitzonderlijke vaardigheden en charisma.TUCK FROM HELL maakte 12 jaar geleden een sensationeel albumdebuut met “Thrashing”. De band was al een gevierde live-act, dus de weg naar glorie was daar.

Track Listing : 

1. A Game That You Don’t Understand
2. Sea Of Pain
3. Well Of Life
4. Built To Destroy
5. The Devil’s Sperm
6. CC Cowboys
7. Evilized
8. Rifforia
9. Welcome To Hell
10. Death Row Child 

Het lot had echter andere plannen en de band werd tot rust gebracht. Bijna. Drummer en bandleider Fredrik Johansson en gitaristen Petrus Granar en Marcus Bengts gingen door met het schrijven van muziek. Toen Petrus Granar werd uitgenodigd om deel te nemen aan de band Civil War, met Fredriks vader Nils Patrik Johansson op zang, veranderde de band in een duo.“ Het voelde heel vreemd om op een stel kick-ass thrash-nummers te zitten zonder er iets mee te doen. Onze zanger Niclas Ingels had vanwege zijn gezinssituatie geen tijd om zich op muziek te concentreren, dus wat te doen? Vanuit het niets zei mijn vader, Nils Patrik: wat kan ik voor je zingen. Laten we een volledig album maken.

Ik was eerst een beetje sceptisch omdat hij een pure heavy metal-zanger is, maar toen besefte ik dat in het begin de meeste thrashbands ‘echte’ heavy metal-zang hadden en niet grunten. De rest is of zal geschiedenis zijn. We veranderden de naam in Rifforia, begonnen met de opnames, hadden veel plezier en onder leiding van mixgenie Martin Haglund verliep alles soepel. Petrus Granar kwam ook terug om wat gitaar te spelen op het album. Hij was een grote hulp.” (Fredrik Johansson). “Axeorcism” levert tien uitspraken van echt sterke, moderne Heavy Metal en gaat het succesvolle verhaal van Zweedse hard- en heavy-releases op Metalville Records voortzetten.

Line-up:

Nils Patrik Johansson – zang
Marcus Bengts – gitaren, bas
Magnus Fredriksson – gitaren
Fredrik Johansson – drums

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *