SEPULTURA NEEMT AFSCHEID MIDDELS EIGEN FESTIVAL

0
sepultura

SEPULTURA (BR) NEEMT IN STIJL AFSCHEID VAN NEDERLANDSE FANS MIDDELS EIGEN FESTIVAL ‘SEPULFEST

FT. SEPULTURA, JINJER, OBITUARY, GATECREEPER, JESUS PIECE, 200 STAB WOUNDS, ENFORCED

OP ZONDAG 3 NOVEMBER 2024 IN MAIN STAGE IN DE BRABANTHALLEN, ‘S-HERTOGENBOSCH

EXCLUSIEVE NL SHOW!


KAARTVERKOOP START VRIJDAG 15 MAART OM 11:00 UUR VIA TICKETMASTER

‘Veertig jaar na zijn oprichting in het Braziliaanse Belo Horizonte, neemt het machtige metal instituut Sepultura op speciale wijze afscheid van zijn Nederlandse fans middels een ‘farewell show’ als headliner op het eigen Sepulfest, op zondag 3 november 2024 in Main Stage in de Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch. Als festivalorganisator heeft het veelbesproken viertal ook de volgende bands voor Sepulfest uitgenodigd: JinjerObituaryGatecreeperJesus Piece200 Stab Wounds, en Enforced. De kaartverkoop (€58,80 inclusief servicekosten) start op vrijdag 15 maart om 11:00 via Ticketmaster.

Sepultura – Celebrating Life Through Death

Sepultura – een van de grootste, meest gewaardeerde en invloedrijkste metalbands ter wereld – kondigde in december vorig jaar aan om middels een allerlaatste wereldtournee van 18 maanden (genaamd ‘Celebrating Life Through Death‘, die vrijdag 1 maart jl. van start ging in thuishaven Belo Horizonte en die in september 2025 zal eindigen) definitief afscheid te nemen van zijn wereldwijde fans.

Vanwege de innige relatie die Sepultura de afgelopen vier decennia met Nederland heeft gehad (Nederland was één van de eerste landen buiten Brazilië waar de band populair werd, mede dankzij shows op o.a. Pinkpop en op het legendarische Dynamo Open Air festival), bedankt de band zijn fans hier met een eigen festival om waardig en in stijl afscheid te nemen: met een lach, een traan, de gebalde vuist omhoog en een allerlaatste oerschreeuw als dank voor de prachtige en bewogen afgelopen veertig jaar waarin deze bijzondere band alles heeft gegeven.

Gitarist Andreas Kisser: “Nederland was het eerste land buiten Brazilië dat ons zo uitbundig omarmde. Wij hebben een lange en rijke geschiedenis met Nederland en onze fans daar. Daarom hebben wij gekozen om er ons eigen festival Sepulfest voor de eerste keer buiten Brazilië te organiseren tijdens onze ‘Celebrating Life Through Death’ afscheidstournee.”
 
Oorspronkelijk waren onder meer SepulturaJinjer en Obituary bekendgemaakt voor het driedaagse festival The Rock Circus 2024 dat dit jaar niet zal plaatsvinden omdat de organisatie niet de beoogde headliners kon vinden. In plaats daarvan kondigt ze vandaag voor 2024 dus het eendaagse festival Sepulfest aan, om in 2025 wel weer met een volwaardige tweede editie van The Rock Circus te komen.

Discografie

Bestial Devastation (1985) – EP
Morbid Visions (1986)
Schizophrenia (1987)
Beneath The Remains (1989)
Arise (1991)
Chaos A.D. (1993)
Roots (1996)
Natural Born Blasters (1996) – EP
Against (1998)
Nation (2001)
Revolusongs (2002) – EP
Roorback (2003)
Dante XXI (2006)
A-Lex (2009)
Kairos (2011)
The Mediator Between Head And Hands Must Be The Heart (2013)
Sepultura Under My Skin (2015)
Machine Messiah (2017)
Quadra (2020)

SEPULTURA – Roots Bloody Roots

The Rock Circus presenteert: Sepulfest

Zondag 3 november 2024 | Main Stage, ‘s-Hertogenbosch
Aanvang: 14:00 uur | Entree: €58,80 (incl. servicekosten)

De kaartverkoop start op vrijdag 15 maart om 11:00 uur. Meer info: mojo.nl/sepulfest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *