SIMONE SIMONS KONDIGT SOLO ALBUM “VERMILLION” AAN

0
Simone Simons

SIMONE SIMONS LANCEERT EERSTE SOLO SINGLE “AETERNA”

SIMONE SIMONS is al meer dan twintig jaar een pionier in de metalwereld als onderdeel van EPICA. Nu begint ze samen met haar muzikale partner en oude medewerker ARJEN LUCASSEN (AYREON) aan de reis van haar debuut soloplaat Vermillion.

ARJEN is geen onbekende in de indrukwekkende operastem van SIMONE, een stem die zelfs het stenen hart van een waterspuwer tot tranen kan bewegen. Samen hebben ze een sonisch universum gecreëerd dat past bij de invloedrijke figuur die ze is. Vermillion komt naar voren als een gigantische kippenvelgenerator, een universeel ontroerend, geweldig hoogstandje. Vermillion wordt op 23 augustus uitgebracht via Nuclear Blast Records.

Naast de aankondiging van haar debuut solo-plaat heeft SIMONE een video uitgebracht voor de eerste single van het album, ‘Aeterna’. Je kunt de video voor ‘Aeterna’ hieronder bekijken:

SIMONE en ARJEN verklaren:

“Aeterna is de grote, epische opener van het album en er zit ook deze geweldige video bij, geregisseerd door Patric Ullaeus. Het klinkt absoluut het dichtst bij Epica en Ayreon, en combineert krachtige Latijnse teksten met een vleugje oriëntaals gevoel. We hebben geprobeerd een balans te vinden tussen de machtige, bombastische geluiden en de meer atmosferische delen. Omdat dit het eerste nummer is dat mensen van dit album zullen horen, is het super belangrijk voor ons en we zijn erg enthousiast dat mensen het horen!

Aeterna neemt het standpunt van een ster die op het punt staat een supernova te ondergaan, om te onderzoeken hoe alles in het universum met elkaar verbonden is, als een kosmisch web gemaakt van sterrenstof. Het behandelt onze diepe emoties, bewustzijn en andere mysteries van het leven die de wetenschap nog steeds niet volledig kan verklaren. In wezen is het een reflectie op onze plaats in het uitgestrekte universum en de verbindingen die ons samenbinden, zoals we allemaal zijn, om Carl Sagan te citeren, ‘gemaakt van sterrenstof’.

Pre-order en pre-save Vermillion nu op: https://simonesimons.bfan.link/vermillion

Over SIMONE SIMONS:

Al meer dan 20 jaar, sinds ze een tiener was, baant SIMONE SIMONS haar eigen weg als vrouw in de wereld van metal. Als leadzanger, icoon en rolmodel voor een hele generatie vrouwelijke metalheads blijft de Epica-zangeres een van de meest prominente sleutelfiguren in alles wat met metal te maken heeft. Na acht albums en talloze wereldwijde tournees met haar band vond SIMONE SIMONS eindelijk de tijd om haar eerste soloalbum uit te brengen – een moment waar al 15 jaar aan werd gewerkt! Haar adembenemende debuut Vermillion is een verbluffende prestatie die zowel haar legendarische verleden als haar opkomst tot roem beschrijft, en haar vele verschillende invloeden laat zien, variërend van progrock tot filmmuziek, metal en elektronische elementen.

Tijd

Over de timing voor haar langverwachte uitstapje naar het rijk van een solocarrière zegt de Nederlandse zangeres met een ontwapenende grijns: Epica heeft mijn prioriteit en ik heb altijd de vrijheid om naast mijn carrière bij Epica ook andere muzikale projecten te doen. Toch heb ik nooit de tijd gehad om in deze mate in een project te duiken.
Sommige inspanningen vereisen geduld en tijd, en terecht. Simone koos ervoor om haar soloproject niet te overhaasten, maar om goed na te denken over hoe ze zichzelf wilde presenteren. Ga rechts het podium op Arjen Lucassen (AYREON). Haar muzikale partner en langdurige samenwerkingspartner is geen onbekende in haar stijgende operastem. Samen hebben ze een sonisch universum gecreëerd dat past bij de invloedrijke figuur die ze is. En hoewel velen hun solo-inspanning zouden gebruiken als een radicale, zelfs provocerende afwijking van alles waar ze voor stonden, blijft SIMONE trouw aan haar liefde voor epische melodieën, grote refreinen en monumentale, intelligente muziek.

Online:

Website
Facebook
Instagram
YouTube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *