SIMONE SIMONS LANCEERT VIDEO VOOR “IN LOVE WE RUST”

0
Simone Simons en Arjen Lucassen

“IN LOVE WE RUST” TWEEDE SINGLE VAN HET NIEUWE DEBUUT SOLO ALBUM VERMILLION

VERMILLION WORDT GERELEASED OP 23 AUGUSTUS VIA NUVLEAR BLAST RECORDS

SIMONE SIMONS, bekend van EPICA, heeft de video onthuld voor de tweede single van haar debuut soloalbum, Vermillion, dat op 23 augustus uitkomt via Nuclear Blast Records. De nieuwe single, geschreven samen met ARJEN LUCASSEN (AYREON), heeft de titel ‘In Love We Rust’.

SIMONE SIMONS & ARJEN LUCASSEN zeggen:

“De video is in één take gefilmd om hem zo puur en rauw mogelijk te houden. We hebben ervoor gekozen om hem in zwart-wit te houden om niet af te leiden van het nummer of het optreden.
In Love We Rust is behoorlijk anders dan onze eerste single Aeterna, wat laat zien hoe divers dit album is. Dit is een van onze favoriete nummers. We hopen dat je dit net zo leuk vindt als wij.”

Pre-order en pre-save Vermillion nu op: https://simonesimons.bfan.link/vermillion

Over SIMONE SIMONS:

Al meer dan 20 jaar, sinds ze een tiener was, baant SIMONE SIMONS haar eigen weg als vrouw in de wereld van metal. Als leadzanger, icoon en rolmodel voor een hele generatie vrouwelijke metalheads blijft de Epica-zangeres een van de meest prominente sleutelfiguren in alles wat met metal te maken heeft. Na acht albums en talloze wereldwijde tournees met haar band vond SIMONE SIMONS eindelijk de tijd om haar eerste soloalbum uit te brengen – een moment waar al 15 jaar aan werd gewerkt! Haar adembenemende debuut Vermillion is een verbluffende prestatie die zowel haar legendarische verleden als haar opkomst tot roem beschrijft, en haar vele verschillende invloeden laat zien, variërend van progrock tot filmmuziek, metal en elektronische elementen.

Tijd

Over de timing voor haar langverwachte uitstapje naar het rijk van een solocarrière zegt de Nederlandse zangeres met een ontwapenende grijns: Epica heeft mijn prioriteit en ik heb altijd de vrijheid om naast mijn carrière bij Epica ook andere muzikale projecten te doen. Toch heb ik nooit de tijd gehad om in deze mate in een project te duiken.
Sommige inspanningen vereisen geduld en tijd, en terecht. Simone koos ervoor om haar soloproject niet te overhaasten, maar om goed na te denken over hoe ze zichzelf wilde presenteren. Ga rechts het podium op Arjen Lucassen (AYREON). Haar muzikale partner en langdurige samenwerkingspartner is geen onbekende in haar stijgende operastem. Samen hebben ze een sonisch universum gecreëerd dat past bij de invloedrijke figuur die ze is. En hoewel velen hun solo-inspanning zouden gebruiken als een radicale, zelfs provocerende afwijking van alles waar ze voor stonden, blijft SIMONE trouw aan haar liefde voor epische melodieën, grote refreinen en monumentale, intelligente muziek.

Simone Simons Online:

Website
Facebook
Instagram
YouTube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *