SULDUSK BRENGT MUZIEKVIDEO “CRYSTALLINE” UIT

0
Suldusk

NIEUW ALBUM VAN SULDUSK, “ANTHESIS” VERSCHIJNT OP 1 MAART 2024!

“ANTHESIS” WORDT GERELEASED OP 1 MAART 2024 VIA NAPALM RECORDS, ORDER HIER

De Australische Dark Folk/Blackgaze SULDUSK brengen muziekvideo uit voor aangrijpende nieuwe albumsingle ‘Crystalline’!

Op 1 maart 2024 luidt het Australische dark folk/blackgaze-project SULDUSK het nieuwe jaar in met de release van hun langverwachte tweede studio-aanbod, getiteld Anthesis, via Napalm Records. Na de release van de eerste single en het titelnummer van het album van de uit Melbourne afkomstige act, brengen ze vandaag een videoclip in première voor hun aangrijpende nieuwe single ‘Crystalline’!

Bandbrein Emily Highfield onthult:
“Crystalline is een vervolgnummer op ‘Nazare’, dat op Lunar Falls staat, het eerste SULDUSK-album.
De natuur – haar schoonheid en brutaliteit – is absoluut een krachtige muze voor onze muziek, en beide nummers zijn een eerbetoon aan de kracht en de troost van de oceaan.
Omdat ik uit Australië kom, een geïsoleerd eiland, is de natuur hier overvloedig aanwezig en altijd een bron van inspiratie.”

Van Lunar Falls naar Anthesis

Na hun veelgeprezen debuutalbum uit 2019, Lunar Falls, een album dat zowel luisteraars als de internationale pers verbaasde, gaat Anthesis verder waar SULDUSK ophield met hun aangrijpende eerste volledige album, maar muzikaal complexer blijkt. Het album neemt je mee naar een sombere, magische wereld waar de opkomende act een grote verscheidenheid aan donkere en extreme geluiden combineert binnen zijn eigen sonische universum.

Korte bio:

Terwijl SULDUSK begon als een eenvrouwsproject opgericht door de zeer getalenteerde Emily Highfield, rekruteerde ze voor het komende album ongelooflijk getalenteerde muzikanten om de visie van hun op akoestische muziek gebaseerde muziek te helpen verheffen naar het niveau van een intense, krachtige en zware plaat. Op Anthesis schittert SULDUSK met donkere folk, blackgaze, post-rock, prog, doom en zelfs black metal-elementen – die samenvloeien om één zeer unieke geluidssynthese te creëren. Emily’s stem is een sterk hoogtepunt, soms imponerend met zachtheid en kwetsbaarheid, en het volgende moment overgaand in demonisch geschreeuw! Voor het eerst in de jonge geschiedenis van SULDUSK zijn er ook mannelijke vocale harmonieën bijgedragen door Shane Mulholland.

Anthesis

Anthesis werd geproduceerd en gemixt door Troy McCosker, en gemasterd door Thomas “Plec” Johansson (Soilwork, Opeth, Katatonia). Het album bevat ook gastoptredens van Raphael Weinroth-Browne (Leprous) en Rachelle Harvey op cello. Met hun tweede album is SULDUSK meer dan klaar voor een nieuwe reis naar de diepten van oerbossen, waar emoties verborgen zijn onder het struikgewas om te onthullen wat niet bedoeld is om gezien te worden. Het album is een verbluffend en meeslepend meesterwerk – een echte aanrader voor fans van Myrkur, Oathbreaker en Chelsea Wolfe – en eentje die onvoorwaardelijk gezien, gevoeld en gehoord moet worden!

Pre-Order Anthesis HIER

Anthesis track listing:

1. Astraeus      
2. Verdalet      
3. Crowns Of Esper     
4. Crystalline  
5. Sphaera       
6. Anthesis      
7. Mythical Creatures
8. Leven           
9. A Luminous End

Online:

Suldusk website:    
Suldusk Facebook:    
Suldusk Instagram:   
Suldusk YouTube:   
Suldusk Spotify:    
Napalm Records:    

Album Line-Up:

Emily Highfield – Vocals, Guitars
Shane Mulholland – Vocals Guitars
Daniel Green – Bass
Josh Taylor – Guitars
Hayley Anderson – Violin
Frankie Demuru – Drums

[bandphoto by Shane Mulholland]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *