THE GEMS RELEASEN VIJFDE SINGLE “FRUITS OF MY LABOR”

0
The Gems

DEBUUTALBUM PHOENIX VERSCHIJNT VRIJDAG 26 JANUARI 2024 VIA NAPALM RECORDS Pre-Order NU

NIEUWE BAND VAN EX-THUNDERMOTHER-LEDEN GUERNICA MANCINI, EMLEE JOHANSSON EN MONA LINDGREN

De meest veelbelovende nieuwe rockband van Zweden, THE GEMS, maakt zich klaar voor de release van hun langverwachte debuutalbum Phoenix, dat aanstaande vrijdag 26 januari 2024 uitkomt, door de vijfde single ‘Fruits Of My Labor’ te onthullen! Het trio bestaande uit drie ex-Thundermother-leden, Guernica Mancini, Emlee Johansson en Mona “Demona” Lindgren, trok de aandacht van de muziekindustrie nog voordat ze een naam hadden, en begon internationaal live te spelen toen ze nog maar één op zichzelf staande single hadden uitgebracht, ontving al aanzienlijk succes op de airplay-hitlijst in Duitsland.

De leden van THE GEMS bereikten twee keer #6 in de officiële Duitse albumlijsten met hun vorige band en traden op op vele grote internationale festivals zoals Wacken, Swedish Rock en Alcatraz, en verzorgden tourondersteuning voor de iconische rockband Scorpions. Met hun debuutalbum Phoenix herrijzen THE GEMS uit de as, klaar om de rockscene over te nemen. Zorg ervoor dat u uw pre-order plaatst en bekijk hieronder de songtekstvideo van het sentimentele ‘Fruits Of My Labor’!

THE GEMS over FRUITS OF MY LABOR

“Dit nummer gaat over het overwinnen en waarderen van de worstelingen op weg naar het waarmaken van je dromen. ♥”

Het meeslepende, zingende intronummer ‘Aurora’ laat de kenmerkende, sterke en bluesachtige zang van zangeres Guernica Mancini schitteren en zet de toon voor het aanstekelijke rock’n’roll volkslied ‘Queens’ brult als een viering van vrouwelijke kracht. Voor jezelf opkomen, terugvechten en erboven uitstijgen zijn enkele van de belangrijkste lyrische thema’s van Phoenix, waarvan ‘Send Me To The Wolves’ een uitstekend voorbeeld is. De verhaallijn van het lied pleit voor het overwinnen en niet toegeven aan onderdrukkers. Nummers als ‘Domino’ en ‘Kiss It Goodbye’ brengen de groovyheid van THE GEMS naar het niveau van legendarische klassieke rockbands, terwijl energieke nummers als ‘P.S.Y.C.H.O.’, ‘Silver Tongue’ en ‘Force Of Nature’ een speelse, feelgood tintje aan het album. Met emotionele nummers als ‘Undiscovered Paths’ en ‘Fruits Of My Labor’ brengen THE GEMS aanzienlijke diepgang en variatie aan het album, waarbij ze afstand nemen van hun geschiedenis.
Het prachtige intermezzo ‘Maria’s Song’, met violiste Maria Jern, gaat over in de ontroerende ballade ‘Ease Your Pain’, waardoor extra ruimte wordt gegeven aan het uitzonderlijke gitaarwerk van Mona ‘Demona’ Lindgren. Het volgende nummer ‘Running’ schittert als een trefzekere toekomstige hit met indrukwekkender gitaarwerk en de keiharde drums van Emlee Johansson, voordat de prachtig uitgeklede akoestische versie van ‘Like A Phoenix’ – ondersteund door akoestische gitaar door producer Johan Randén – eindigt Het debuutalbum van THE GEMS. Phoenix werd gemasterd door Plec Johansson (Soilwork, Hank von Hell, Firewind) en het artwork werd gemaakt door ex-Thundermother-lid Giorgia Carteri (Soilwork, The Night Flight Orchestra).

Het is duidelijk dat de doorgewinterde muzikanten van THE GEMS zich niet in de schaduw van hun eerdere successen zullen nestelen. Met hun frisse, overtuigende debuutaanbod nemen THE GEMS een standpunt in en laten ze het verleden achter zich. Vergis je niet: met Phoenix zullen THE GEMS de internationale rockscene in een mum van tijd veroveren.

THE GEMS over PHOENIX

“Phoenix markeert het begin, de opkomst van THE GEMS. Dit album neemt je mee op een reis door een van onze moeilijkste tijden. Door dit creatieve proces hebben we echt diep kunnen graven, veel emotionele bagage kunnen loslaten en weer het echte geluk in de muziek kunnen vinden. De nieuw gevonden vrijheid die onze band ons heeft gegeven, komt naar voren op dit album. We kunnen niet trotser zijn op wat we hebben bereikt, en op de echte Rock n Roll Sisterhood en gemeenschap die we in deze paar maanden van ons bestaan hebben opgebouwd. Phoenix is het perfecte album voor iedereen die een moeilijke tijd doormaakt, het tapijt onder zich uittrekt en op de een of andere manier de kracht vindt om het weer op te bouwen. Je krijgt het volledige scala aan emoties te horen, meesterlijk geproduceerd door onze dierbare vriend Johan Randén, met wie we ook enkele nummers hebben geschreven.

We hopen dat mensen Phoenix geweldig zullen vinden en echt zullen genieten van de epische rit die dit album je meeneemt.

Tracklist Phoenix:

1          Aurora – Interlude           
2          Queens 
3          Send Me To The Wolves
4          Domino 
5          Silver Tongue     
6          Undiscovered Paths        
7          Maria’s Song – Interlude
8          Ease Your Pain    
9          Running
10        Renaissance – Interlude
11        Like A Phoenix   
12        P.S.Y.C.H.O         
13        Kiss it Goodbye 
14        Force Of Nature
15        Fruits Of My Labor           
16        Like A Phoenix – Acoustic Version             

THE GEMS are:
Guernica Mancini – Vocals
Emlee Johansson – Drums
Mona Lindgren – Guitar, Bass

THE GEMS online:
FACEBOOK
INSTAGRAM
TIKTOK

Bandfoto door: Gustaf Sandholm Andersson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *