The Gems

THE GEMS BRENGEN VANDAAG HUN OFFICIELE MUZIEKVIDEO UIT VOOR “QUEENS”

THE GEMS VIEREN INTERNATIONALE VROUWENDAG VROEG DOOR VANDAAG EEN OFFICIELE MUZIEKVIDEO VOOR “QUEENS” UIT TE BRENGEN

Vandaag geven THE GEMS de vieringen rond Internationale Vrouwendag later deze week een vroege kickstart door een officiële videoclip uit te brengen voor hun nummer ‘Queens’, dat een verhaal van strijd en eenheid vertegenwoordigt! Het trio bestaande uit ex-Thundermother-leden Guernica Mancini, Emlee Johansson en Mona “Demona” Lindgren bracht op 26 januari 2024 hun debuutalbum Phoenix uit, dat al veel lof kreeg van fans en de pers.

Met hun vorige band toerde THE GEMS met Scorpions, speelde een VR-concert tijdens de Covid-pandemie in het iconische Olympiastadion van Berlijn en trad op op vele grote internationale festivals zoals Wacken, Swedish Rock en Alcatraz. Nu herrijzen ze als Phoenix uit de as en keren terug met nog bijzonderere liedjes. Bekijk zeker de nieuwe video hieronder!

The Gems over ‘Queens’

“Queens is ons eerbetoon aan alle sterke individuen die de weg voor ons allemaal hebben geëffend. We willen mensen herinneren aan de moeilijke wegen die ze moesten bewandelen, zodat we de mogelijkheden krijgen die we vandaag de dag hebben, maar ook erkennen dat het werk nog lang niet klaar is en dat we ernaar streven om in hun voetsporen verder te gaan.”

THE GEMS – Queens

Phoenix

Het meeslepende, zingende intronummer ‘Aurora’ laat de kenmerkende, sterke en bluesachtige zang van zanger Guernica Mancini schitteren en zet de toon voor het aanstekelijke rock’n’roll volkslied ‘Queens’ dat brult als een viering van vrouwelijke kracht. Voor jezelf opkomen, terugvechten en erboven uitstijgen zijn enkele van de belangrijkste lyrische thema’s van Phoenix, waarvan ‘Send Me To The Wolves’ een uitstekend voorbeeld is. De verhaallijn van het lied pleit voor het overwinnen en niet toegeven aan onderdrukkers. Nummers als ‘Domino’ en ‘Kiss It Goodbye’ brengen de groovyheid van THE GEMS naar het niveau van legendarische klassieke rockbands, terwijl energieke nummers als ‘P.S.Y.C.H.O.’, ‘Silver Tongue’ en ‘Force Of Nature’ een speelse, feelgood tintje aan het album. Met emotionele nummers als ‘Undiscovered Paths’ en ‘Fruits Of My Labor’ brengen THE GEMS aanzienlijke diepgang en variatie aan het album, waarbij ze afstand nemen van hun geschiedenis.
Het prachtige intermezzo ‘Maria’s Song’, met violiste Maria Jern, gaat over in de ontroerende ballade ‘Ease Your Pain’, waardoor extra ruimte wordt gegeven aan het uitzonderlijke gitaarwerk van Mona ‘Demona’ Lindgren. Het volgende nummer ‘Running’ schittert als een trefzekere toekomstige hit met indrukwekkender gitaarwerk en de keiharde drums van Emlee Johansson, voordat de prachtig uitgeklede akoestische versie van ‘Like A Phoenix’ – ondersteund door akoestische gitaar door producer Johan Randén – eindigt Het debuutalbum van THE GEMS. Phoenix werd gemasterd door Plec Johansson (Soilwork, Hank von Hell, Firewind) en het artwork werd gemaakt door ex-Thundermother-lid Giorgia Carteri (Soilwork, The Night Flight Orchestra).

Het is duidelijk dat de doorgewinterde muzikanten van THE GEMS zich niet in de schaduw van hun eerdere successen zullen nestelen. Met hun frisse, overtuigende debuutaanbod nemen THE GEMS een standpunt in en laten ze het verleden achter zich. Vergis je niet: met Phoenix zullen THE GEMS de internationale rockscene in een mum van tijd veroveren.

THE GEMS over Phoenix

“Phoenix markeert het begin, de opkomst van THE GEMS. Dit album neemt je mee op een reis door een van onze moeilijkste tijden. Door dit creatieve proces hebben we echt diep kunnen graven, veel emotionele bagage kunnen loslaten en weer het echte geluk in de muziek kunnen vinden. De nieuw gevonden vrijheid die onze band ons heeft gegeven, komt naar voren op dit album. We kunnen niet trotser zijn op wat we hebben bereikt, en op de echte Rock n Roll Sisterhood en gemeenschap die we in deze paar maanden van ons bestaan hebben opgebouwd. Phoenix is het perfecte album voor iedereen die een moeilijke tijd doormaakt, het tapijt onder zich uittrekt en op de een of andere manier de kracht vindt om het weer op te bouwen. Je krijgt het volledige scala aan emoties te horen, meesterlijk geproduceerd door onze dierbare vriend Johan Randén, met wie we ook enkele nummers hebben geschreven.

We hopen dat mensen Phoenix geweldig zullen vinden en echt zullen genieten van de epische rit die dit album je meeneemt.”

The Gems - Phoenix

Tracklisting Phoenix:

1          Aurora – Interlude           
2          Queens 
3          Send Me To The Wolves
4          Domino 
5          Silver Tongue     
6          Undiscovered Paths        
7          Maria’s Song – Interlude
8          Ease Your Pain    
9          Running
10        Renaissance – Interlude
11        Like A Phoenix   
12        P.S.Y.C.H.O         
13        Kiss it Goodbye 
14        Force Of Nature
15        Fruits Of My Labor           
16        Like A Phoenix – Acoustic Version     

Bestel het debuutalbum “Phoenix” HIER

The Gems zijn:

Guernica Mancini – Vocals
Emlee Johansson – Drums
Mona “Demona” Lindgren – Guitar, Bass

Online:
FACEBOOK
INSTAGRAM
TIKTOK
NAPALM RECORDS

[Bandfoto credit: Gustaf Sandholm Andersson]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *