THE PROGRESSIVE SOULS COLLECTIVE LANCEERT “TALK TO ME”

0

“TALK TO ME” IS DE NIEUWE SINGLE VAN HET ALBUM “SONIC REBIRTH”

“SONIC REBIRTH” WORDT 15 MAART 2024 UITEBRACHT VIA METALVILLE RECORDS

The Progressive Souls Collective -Talk To Me

The Progressive Souls Collective – Talk To Me

THE PROGRESSIVE SOULS COLLECTIVE presenteert de nieuwe single “Talk To Me”, afkomstig van het komende studioalbum “Sonic Rebirth” dat op 15 maart 2024 zal worden uitgebracht op Metalville Records.

Met “Talk To Me” verkent TPSC nieuwe muzikale rijken. Met gastdrummer Adam Marko (Special Providence) en prominente steun van Leprous bassist Simen Borven doet het nummer met zijn ongebruikelijke instrumentatie van banjo, mandoline, resonator en pedal steel gitaren denken aan een futuristische maar toch organische mix van Porcupine Tree, Fates Warning en Devin. Townsend. Zo heb je TPSC nog nooit gehoord!

TRACK LISTING

Part I: About To Leave
Part II: I Am Here
Part III: Of My Senses
Part IV: Destroy Chemistry
Part V: Talk To Me
Part VI: Copies Don’t Exist
Part VII: The Core
Part VIII: Goodbye To Love

Vervolg op Sonic Birth

Eindelijk! Nu is het tijd voor het vervolgalbum van het debuut ‘Sonic Birth’ (2020), dat lovende kritieken kreeg van zowel fans als critici, dit keer met een aangepaste bezetting.

TPSC is terug met volle kracht! De nieuwe release laat zich wederom kenmerken als progressieve metal met een scala aan elementen uit het hele progressieve genre, dit keer met nog meer prog, pakkendere melodieën, maar ook meer metal en heftigheid.

Sonic Rebirth

“Sonic Rebirth” markeert de logische voortzetting van zijn voorganger “Sonic Birth”, en kan worden opgevat als het tweede deel van een muzikaal, lyrisch en algemeen sonisch concept. Nu deze plaat al het tweede conceptalbum is dat door TPSC is uitgebracht, kunnen luisteraars naast veel nieuwe elementen ook elementen vinden die ze misschien herkennen van het eerste album, zoals citaten, referenties, motieven en melodieën. Thematisch raken zowel “Sonic Birth” als “Sonic Rebirth” het onderwerp menselijke ontwikkeling en technologie, visueel gekenmerkt door het robotembryo als een belangrijk onderdeel van het artwork op beide albumhoezen.

Gastmuzikanten

Het nieuwe studioalbum zal opnieuw een aantal ongelooflijke muzikanten bevatten, zoals Vladimir Lalic (zang), Megan Burtt (Gingerbomb), Jamie Powell & Simen Daniel Lindstad Børven (Leprous) op bas, Gerald Peter (bekend van zijn soloproject en zijn werk met Jordan Rudess van Dream Theater in zijn Rockestra-project en Cirque du Soleil voor keyboardleads en piano, TPSC live-drummer Tim Korycki (Tomorrow’s Eve) plus optredens van Adam Marko (drums) en Zsolt Kaltenecker (toetsen) van SPECIAL PROVIDENCE, Luis Conte (Eric Clapton, Phil Collins) op percussie, Damiano Della Torre (Luciano Pavarotti, Terence Trent D’Arby, Tom Jones, Joe Cocker) op accordeon, en nog veel meer!

“Sonic Rebirth” werd gemasterd door Reuben Cohen van Lurssen Mastering, die meerdere Grammy Awards heeft gewonnen, en die ook bekend staat om zijn werk met legendes als Metallica en vele andere grootheden.

Mastermind en gitarist Florian Zepf had opnieuw de leiding over alle composities en de productie.

Prog-metal

Conceptueel bestaat “Sonic Rebirth” uit in totaal acht delen. De tracks lopen in elkaar over zodat de luisteraar ondergedompeld kan worden in futuristische soundscapes en een ononderbroken en progressieve luisterervaring heeft. “Sonic Rebirth“ is een organisch prog-metal album en de logische voortzetting van het debuut met een nieuwe generatie topmuzikanten uit het prog-genre. TPSC is terug!

Online:

progressivesoulscollective | Twitter, Instagram, Facebook | Linktree

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *