THE PROGRESSIVE SOULS COLLECTIVE – NIEUWE SINGLE “I AM HERE”

0

THE PROGRESSIVE SOULS COLLECTIVE PRESENTEERT HUN NIEUWE SINGLE “I AM HERE”

HET NUMMER IS AFKOMSTIG VAN HET KOMENDE STUDIOALBUM “SONIC REBIRTH” DAT OP 15 MAART 2024 ZAL WORDEN UITGEBRACHT OP METALVILLE RECORDS

“I Am Here” is het tweede deel van het 8-delige conceptalbum van The Progressive Souls Collective. Net als op het eerste TPSC-album “Sonic Birth” (2020) zijn de eerste woorden die Vladimir Lalic zingt “I am here”. Dit is een directe thematische en muzikale voortzetting van het debuutalbum. Dit keer wordt echter de hardere en vooral groovyre stijl gebruikt. Eindelijk!

Vervolg op Sonic Birth

Nu is het tijd voor het vervolgalbum op het debuut ‘Sonic Birth’ (2020), dat lovende kritieken kreeg van zowel fans als critici, dit keer met een aangepaste line-up. TPSC is terug met volle kracht! De nieuwe release laat zich wederom kenmerken als progressieve metal met een scala aan elementen uit het gehele progressieve genre, dit keer met nog meer prog, pakkendere melodieën, maar ook meer metal en heftigheid.

Sonic Rebirth

“Sonic Rebirth” markeert het logische vervolg op zijn voorganger “Sonic Birth”, en kan worden opgevat als het tweede deel van een muzikaal, lyrisch en algeheel sonisch concept. Nu deze plaat al het tweede conceptalbum is dat door TPSC is uitgebracht, kunnen luisteraars naast veel nieuwe elementen ook elementen vinden die ze misschien herkennen van het eerste album, zoals citaten, referenties, motieven en melodieën.

Thematisch raken zowel “Sonic Birth” als “Sonic Rebirth” het onderwerp menselijke ontwikkeling en technologie, visueel gekarakteriseerd door het robotembryo als een belangrijk onderdeel van het artwork op beide albumhoezen.

Het nieuwe studioalbum zal opnieuw een aantal ongelooflijke muzikanten als Vladimir Lalic (zang), Megan Burtt (Gingerbomb), Jamie Powell & Simen Daniel Lindstad Børven (Leprous) op bas, Gerald Peter (bekend van zijn soloproject en zijn werk met Jordan Rudess van Dream Theater aan zijn Rockestra-project & Cirque du Soleil biedt keyboardleads en piano, TPSC live-drummer Tim Korycki (Tomorrow’s Eve) plus optredens van Adam Marko (drums) en Zsolt Kaltenecker (toetsen) van SPECIAL PROVIDENCE, Luis Conte (Eric Clapton, Phil Collins) op percussie, Damiano Della Torre (Luciano Pavarotti, Terence Trent D’Arby, Tom Jones, Joe Cocker) op accordeon, en nog veel meer!

De tracks

“Sonic Rebirth” werd gemasterd door Reuben Cohen van Lurssen Mastering, die meerdere Grammy Awards heeft gewonnen en ook bekend staat om zijn werk samen met legendes als Metallica en vele andere grootheden. Mastermind en gitarist Florian Zepf had opnieuw de leiding over alle composities en de productie. Conceptueel gezien bestaat “Sonic Rebirth” uit in totaal acht delen. De tracks lopen in elkaar over zodat de luisteraar ondergedompeld kan worden in futuristische soundscapes en een ononderbroken en progressieve luisterervaring heeft. “Sonic Rebirth“ is een organisch prog-metal album en de logische voortzetting van het debuut met een nieuwe generatie topmuzikanten uit het prog-genre. TPSC is terug!

TRACK LISTING
Part I: About To LeavePart
II: I Am HerePart
III: Of My SensesPart
IV: Destroy ChemistryPart
V: Talk To MePart
VI: Copies Don’t ExistPart
VII: The CorePart
VIII: Goodbye To Love

ONLINE:

https://www.facebook.com/TheProgressiveSoulsCollective/
https://www.instagram.com/theprogressivesoulscollective/
https://twitter.com/TheProg92657849
https://www.youtube.com/channel/UCMp4K7GkWZMjWRHfJ_GZNMQ
https://open.spotify.com/intl-de/artist/5PRg7hxAEfqTKfHT75d9Km
https://theprogressivesoulscollective.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/progressivesouls

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *