THE PROGRESSIVE SOULS COLLECTIVE PRESENTEERT “DESTROY CHEMISTRY”

0

“DESTROY CHEMISTRY” IS AFKOMSTIG VAN HET KOMENDE STUDIOALBUM “SONIC REBIRTH”

“SONIC REBIRTH” WORDT OP 15 MAART 2024 UITGEBRACHT OP METALVILLE RECORDS

“Destroy Chemistry” is een van de zwaarste The Progressive Souls Collective nummers en bevat complexe gitaarriffs met afwisselende en neerwaartse aanslagen. Muzikaal en tekstueel zijn er ontleningen aan de bekende TPSC-nummers “A Formula For Happiness” en “Hurt” uit 2020. debuutalbum “Sonic Birth” als onderdeel van een futuristische melange. Het krachtige bas- en drumgeluid legt een werkelijk massieve basis voor hoofdknikken!

Eindelijk! Nu is het tijd voor het vervolgalbum van het debuut ‘Sonic Birth’ (2020), dat lovende kritieken kreeg van zowel fans als critici, dit keer met een aangepaste bezetting.

The Progressive Souls Collective is terug met volle kracht! De nieuwe release laat zich wederom kenmerken als progressieve metal met een scala aan elementen uit het hele progressieve genre, dit keer met nog meer prog, pakkendere melodieën, maar ook meer metal en heftigheid.

Sonic Rebirth

“Sonic Rebirth” markeert de logische voortzetting van zijn voorganger “Sonic Birth”, en kan worden opgevat als het tweede deel van een muzikaal, lyrisch en algemeen sonisch concept. Nu deze plaat al het tweede conceptalbum is dat door TPSC is uitgebracht, kunnen luisteraars naast veel nieuwe elementen ook elementen vinden die ze misschien herkennen van het eerste album, zoals citaten, referenties, motieven en melodieën. Thematisch raken zowel “Sonic Birth” als “Sonic Rebirth” het onderwerp menselijke ontwikkeling en technologie, visueel gekenmerkt door het robotembryo als een belangrijk onderdeel van het artwork op beide albumhoezen.

Het nieuwe studioalbum zal opnieuw een aantal ongelooflijke muzikanten bevatten, zoals Vladimir Lalic (zang), Megan Burtt (Gingerbomb), Jamie Powell & Simen Daniel Lindstad Børven (Leprous) op bas, Gerald Peter (bekend van zijn soloproject en zijn werk met Jordan Rudess van Dream Theater in zijn Rockestra-project en Cirque du Soleil voor keyboardleads en piano, TPSC live-drummer Tim Korycki (Tomorrow’s Eve) plus optredens van Adam Marko (drums) en Zsolt Kaltenecker (toetsen) van SPECIAL PROVIDENCE, Luis Conte (Eric Clapton, Phil Collins) op percussie, Damiano Della Torre (Luciano Pavarotti, Terence Trent D’Arby, Tom Jones, Joe Cocker) op accordeon, en nog veel meer!

“Sonic Rebirth” werd gemasterd door Reuben Cohen van Lurssen Mastering, die meerdere Grammy Awards heeft gewonnen, en die ook bekend staat om zijn werk met legendes als Metallica en vele andere grootheden.

Mastermind en gitarist Florian Zepf had opnieuw de leiding over alle composities en de productie.

Conceptueel bestaat “Sonic Rebirth” uit in totaal acht delen. De tracks lopen in elkaar over zodat de luisteraar ondergedompeld kan worden in futuristische soundscapes en een ononderbroken en progressieve luisterervaring heeft. “Sonic Rebirth“ is een organisch prog-metal album en de logische voortzetting van het debuut met een nieuwe generatie topmuzikanten uit het prog-genre. The Progressive Souls Collective is terug!

The Progressive Souls Collective, Sonic Rebirth,

TRACK LISTING:

Part I: About To Leave

Part II: I Am Here

Part III: Of My Senses

Part IV: Destroy Chemistry

Part V: Talk To Me

Part VI: Copies Don’t Exist

Part VII: The Core

Part VIII: Goodbye To Love 

Online: progressivesouls.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *