‘THE TRIBUTE AGENCY’: ‘THIS IS LIVE GROUP’ EN ‘TIRR MUSIC AGENCY’ BUNDELEN KRACHTEN!

0

EVENEMENTENORGANISATIE ‘THIS IS LIVE GROUP‘ EN BOEKINGSKANTOOR ‘TIRR MUSIC AGENCY‘ BUNDELEN KRACHTEN IN GLOEDNIEUWE ‘THE TRIBUTE AGENCY

OFFICIËLE LANCERING AFGELOPEN WEEKEND OP PAASPOP FEESTELIJK GEVIERD

Evenementenorganisatie This Is Live Group (o.a. Paaspop, Extrema Outdoor, Solar Weekend, WiSH Outdoor, Spoorpark LIVE, HELLDORADO) en Benelux’ grootste tribute boekingskantoor TIRR Music Agency kondigen vandaag officieel aan dat ze hun krachten gaan bundelen onder de gloednieuwe bedrijfsnaam The Tribute Agency, waarmee het grootste tribute agency van Europa op Nederlandse bodem een feit wordt. Beide bedrijven werken al jaren naar wederzijdse tevredenheid samen, en hebben onlangs besloten om die samenwerking maximaal uit te bouwen door de lancering van The Tribute Agency. De feestelijke opening van dit nieuwe tomeloos ambitieuze boekingskantoor vond afgelopen Paasweekend plaats tijdens Paaspop, dat een nagenoeg perfecte editie beleefde: drie dagen, 35.000 bezoekers per dag en 300+ acts op 17 adembenemend gedecoreerde podia en area’s.

THIS IS LIVE GROUP

Peter Sanders, mede-oprichter en CEO van This Is Live Group: “Roger Rutten is een echte expert op het gebied van tribute acts. Roger en ik kennen elkaar al lang: met Paaspop boeken we sinds jaar en dag tributes bij zijn kantoor. Roger heeft stuk voor stuk topacts – van pop tot metal en van disco tot rock – die tijdens hun optredens het publiek moeiteloos meekrijgen. Dit jaar hadden we bij hem voor Paaspop onder meer Bizkit Park, Imitallica, ACinDC, Californicated en A*Fever geboekt. Laatstgenoemde act is tegenwoordig zelfs zo populair dat ze in Paaspops grootste tent Apollo stonden, waar ruim 20.000 bezoekers in kunnen.”

TIRR AGENCY

Ook Roger Rutten, oprichter (2012) en directeur van tribute boekingskantoor TIRR Agency, steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen en banken: “Deze nieuwe samenwerking is een volstrekt logische bundeling van onze gezamenlijke krachten, een klassieke “best of both worlds”. De vuurkracht van This Is Live Group op het gebied van evenementenorganisatie – denk daarbij bijvoorbeeld aan productie, decors, programma, horeca, ticketing en marketing – is enorm: Peter is een zéér ervaren allround evenementen-expert met een gigantisch netwerk in de muziekindustrie. In 2019 organiseerde ik samen met hem en met Rien Somers van Alle Remmen Los Festival een Woodstock-tribute festival. Al meteen bij die eerste kennismaking hadden we een goeie klik. Op dat moment was ik op zoek naar een nieuwe partner die ons jaarlijkse festival Tributeland in het Eindhovense Klokgebouw kon produceren, en Peter bleek daarvoor de perfecte match. Tributeland valt altijd in hetzelfde weekend in november als het internationaal gevierde hardcore-punk-festijn Revolution Calling, dat op dat moment toevallig óók een nieuwe producerende partij zocht. Dat werden Peter en ik. Vervolgens vroeg Peter mij op zijn beurt weer om te partneren in ’s lands coolste indoor “heavy” rockfestival HELLDORADO, dat ook jaarlijks in november in het Klokgebouw plaatsvindt.”

Verwachting

Peter knikt instemmend: “The Tribute Agency wordt de exclusieve boeker van tributes op Paaspop in de toekomst. Met het verstrijken van de tijd wordt de roep om tribute bands naar verwachting alleen maar groter. Dat is ook logisch aangezien steeds meer bands op respectabele leeftijd met pensioen gaan, en mensen toch graag hun muziek live willen horen. Ook voor de jongere generatie, die nooit de kans had om een bepaalde act die niet meer bestaat te zien optreden, zijn tributes een ware uitkomst en een zegen. Zij brengen immers de muziek van wereld acts bij de fans. Het is daarom dan ook prachtig om samen met Roger dit succes verder uit te bouwen middels het sterke nieuwe merk The Tribute Agency. Het gaat een fantastisch nieuw avontuur worden.”

Roger besluit: “Soms vallen dingen ineens op hun plaats. TIRR Agency ging de laatste jaren zó hard dat ik heel blij ben dat This Is Live Group nu instapt en we het nieuwe The Tribute Agency hebben gerealiseerd. Dat Peter en ik het daarnaast ook persoonlijk goed kunnen vinden – we drinken allebei graag een biertje (lacht) – is een bonus.”

Evenementen The Tribute Agency

13 april 2024    Tributefest    City Lido    Groenlo
14 april 2024    Tributefest    Music Dome    Kerkrade
9 mei 2024    Temple Of Rock    Effenaar    Eindhoven
18 mei 2024    Tributefest    De Voorste Vennen    Drunen
25 mei 2024    Cruise666     Metalcruise    Maasbracht
16 juni 2024    Tributeland Outdoor    Ketelhuisplein, Strijp-S    Eindhoven
** 7 juli 2024    Rock Valley    Megaland    Landgraaf ** (zie verder onderaan)
27 juli 2024    Weerstand Open Air    Festivalterrein    Roermond
14 september 2024    Tributefest    Openluchttheater    Tegelen
15 september 2024    Tribute to MTV Unplugged    Openluchttheater    Tegelen
27 september 2024    British Invasion    Neushoorn    Leeuwarden
12 oktober 2024    Temple Of Rock    Bij Lampe    Raalte
13 oktober 2024    Tribute to Arrow Classic Rock    Muziekgieterij    Maastricht
18 oktober 2024    Highway To Hell    De Bosuil    Weert
19 oktober 2024    Tribute to Arrow Classic Rock    DRU Poppodium    Ulft
19 oktober 2024    Highway To Hell    De Spot    Middelburg
26 oktober 2024    Temple Of Rock    De Meenthe    Steenwijk
2 november 2024    Tributefest    Radstake    Varsseveld
23 november 2024    Tributeland    Turbinenhalle    Oberhausen
23 november 2024    Highway To Hell    Boerderij    Zoetermeer
24 november 2024    Tributeland    Klokgebouw    Eindhoven
6 december 2024    Highway To Hell    Grenswerk    Venlo
7 december 2024    Highway To Hell    DRU Poppodium    Ulft
7 december 2024    Tribute to Arrow Classic Rock    Cacaofabriek    Helmond
8 december 2024    Highway To Hell    Het Bolwerk    Sneek
12 december 2024    Highway To Hell    Bibelot    Dordrecht
13 december 2024    Highway To Hell    Fluor    Amersfoort
14 december 2024    Tributefest    DOK6    Panningen
15 december 2024    Tributefest    Muziekgieterij    Maastricht
20 december 2024    Highway To Hell    De Spot    Middelburg
21 december 2024    Temple Of Rock    Rodahal    Kerkrade
21 december 2024    Tribute to Arrow Classic Rock    Iduna    Drachten

** Eerste editie Rock Valley op Pinkpopterrein in Landgraaf **

Op de plek waar Eddie Vedder vanaf een camera-arm zijn stagedive inzette, Rage Against the Machine een aardbeving veroorzaakte en Metallica moest schuilen voor onheilspellende donder en ‘lightning’. Precies op die plek, de heilige grond van Megaland in Landgraaf, strijkt op zondag 7 juli voor de allereerste keer een gloednieuw tribute festival neer: Rock Valley Outdoor. Internationale tribute acts van o.a. Rammstein, Muse, Metallica, Pearl Jam en Foo Fighters laten je in één dag de meest legendarische Pinkpop-concerten herbeleven. Rock Valley is het grootste open air tribute festival van Europa en pakt bij de eerste editie meteen goed uit. Verdeeld over 2 podia treden er op zondag 7 juli in totaal 11 tribute bands van wereldformaat op. Meer info via www.rock-valley.nl.

The Tribute Agency online

Website – https://thetributeagency.nl
Facebook – https://www.facebook.com/Tirrmusic/

This Is Live Group

This Is Live Group is de snelst groeiende – en één van de grootste – evenementenorganisaties van Nederland, met als core business het zelf ontwikkelen en organiseren en/of het faciliteren van vooruitstrevende muziekfestivals en concerten. Jaarlijks verwelkomt This Is Live Group meer dan 600.000 bezoekers, verdeeld over 80 veelbesproken evenementen zoals Paaspop, Extrema Outdoor, Solar Weekend, WiSH Outdoor, SMÈRRIG, Stadsoase, Elektrum, Spoorpark LIVE, HELLDORADO, Bontgenoten en nog 20+ andere merken. Naast het creëren van evenementen is This Is Live Group ook actief in de horeca en faciliteert het voor andere bedrijven de volledige organisatie en exploitatie van evenementen of onderdelen daarvan.

TIRR Music Agency

TIRR Music Agency, Benelux’ grootste boekingskantoor van tribute- en cover acts, werd in 2012 door Roger Rutten opgericht uit liefde en respect voor de mooiste muziek en grootste acts aller tijden. Sindsdien is het boekingskantoor een begrip bij concert venues (van de Muziekgieterij in Maastricht tot Effenaar in Eindhoven en Neushoorn te Leeuwarden), internationale festivals (o.a. Paaspop, Huntenpop, Graspop Metal Meeting, Bospop, Nirwana Tuinfeest) en overige evenementen, die het brede spectrum aan verschillende muziekstijlen en -genres van de high quality acts (inmiddels 90+ acts in het roster) volop waarderen. Voor TIRR Music Agency is geen zaal te klein en geen veld te groot: met meer dan 500+ shows en 40+ tribute evenementen (o.a. Tributeland, Temple of Rock, Tributefest, British Invasion) per jaar heeft het bedrijf inmiddels tot nu 4000+ internationale optredens geboekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *