THORNBRIDGE NIEUWE SINGLE “I AM THE STORM”

0
THORNBRIDGE

NIEUW ALBUM “DAYDREAM ILLUSION”

“DAYDREAM ILLUSION” UIT OP 22 MAART 2024 VIA MASSACRE RECORDS

Op 22 maart 2024 brengen de Duitse power metal meesters, THORNBRIDGE, hun nieuw studioalbum via Massacre Records. “Daydream Illusion” zal uitkomen als CD Digipak, Ltd. Vinyl LP en digitale formaten, de voorverkoop is beschikbaar.

Het conceptalbum vertelt het verhaal van een jongen die zijn droomwereld en zijn personages probeert te redden van de vernietiging en geweld waarmee hij in zijn echte leven wordt geconfronteerd in de vorm van twijfelachtige en onmenselijke genezingsmethoden en operaties in een psychiatrische inrichting die zich afspeelt in het vroege Victoriaanse tijdperk.

Na eerder uitgebrachte eerste singles – het titelnummer van het album en “My Last Desire” – vandaag heeft THORNBRIDGE een videoclip gedeeld voor hun nieuwste single “I Am The Storm”!

THORNBRIDGE-frontman Jörg “Mo” Naneder zegt: “In dit nummer besluit de jongen sterk te blijven en niet hulpeloos toe te kijken terwijl zijn droomwereld wordt vernietigd .

Hij bundelt zijn krachten met zijn fantasiewezens en personages om een leger te vormen om de schaduwen en demonen te bevechten en hun droomwereld te redden.

Oorspronkelijk had het lied een heel ander begin. Toen het lied klaar was, dachten we dat het begin op de een of andere manier niet zo was.’ paste totaal niet bij de rest van het nummer en ging er snel weer naar toe. Binnen een paar uur hebben we het hele begin, vanaf het drumintro tot aan het eerste couplet, opnieuw gemaakt en vervangen door het oude.”

“I Am The Storm” is nu beschikbaar op alle digitale streamingdiensten, de nieuwe video gaat hier in première.

Daydream Illusion

In tegenstelling tot de twee voorgaande albums die wat meer aan de heavy kant waren is ‘Daydream Illusion’ wat melancholischer en magischer, wat ook terug te zien is in de zang die op dit album minder agressief en zuiverder is.Er werd bijzondere aandacht besteed aan pakkende melodieën en teksten, en voor het eerst verscheen een ballad op een THORNBRIDGE-album.

“Daydream Illusion” werd gemixt en gemasterd door Sebastian “Seeb” Levermann in Greenman Studios, met een hoesontwerp van Juanjo Castellano Rosado.

“Daydream Illusion” track listing:

01. Come on in!
02. Daydream Illusion
03. Kingdom of starlight
04. I am the storm
05. Sacrifice
06. Island of my memories
07. Send me a light
08. Bird of salvation
09. Final War
10. My last desire
11. Lost on the dark side

THORNBRIDGE is:

Jörg “Mo” Naneder – Lead Vocals, Guitars
Patrick “Pat” Rogalski – Lead Guitar, Backing Vocals
Thomas “Tomi” Göttlich – Bass
Vincent Bechtold – Drums

Thornbridge Official

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *