THRESHOLD KONDIGT NIEUWE TOURDATA AAN

0
Treshold

THRESHOLD KOMT TERUG NAAR EUROPA IN 2024!

THRESHOLD THROUGH TIME TOUR 2024

Gitarist Karl Groom merkt op: “Na onze eerste ‘Dividing Lines’-shows wilden we iets inspirerends vinden om dit jaar mee uit te gaan. We bedachten de geschiedenis van Threshold en speelden minstens één nummer van elk van onze twaalf albums, samen met met meer van de nieuwste releases. Dit is iets waar de band erg enthousiast over is en we kunnen niet wachten om iedereen in oktober te zien.”

Threshold Through Time Tour 2024

09.10. BE Ittre – Zik Zak 
10.10. CH Pratteln – Z7 
11.10. DE Aschaffenburg – Colos Saal 
12.10. NL Zoetermeer – Boerderij 
13.10. BE Bilzen – South of Heaven 
15.10. DE Munich – Feierwerk 
16.10. DE Stuttgart – Im Wizemann 
17.10. DE Neunkirchen – Stummsche Reithalle 
18.10. DE Essen – Turock 
19.10. NL Helmond – Cacaofabriek 

Ticket links: https://www.eventim.de/artist/threshold/  (voor de duitse data!) en https://www.thresh.net/

THRESHOLD

THRESHOLD, opgericht eind jaren ’80 in het groene Surrey, bloeide pas echt op in het daaropvolgende decennium en vestigde zich al snel als de belangrijkste vaandeldragers van de progressieve metal in Groot-Brittannië. Vanaf het Wounded Land-debuut uit 1993 construeerde de blijvende creatieve kern van gitarist Karl Groom en keyboardmaestro Richard West een unieke nieuwe soort zware, progressieve muziek, waarin scherpe melodieën, tot nadenken stemmende teksten en ingewikkelde maar donderende arrangementen werden gecombineerd. THRESHOLD is onverbiddelijk vooruitgegaan gedurende drie decennia van creatief enthousiasme, en heeft misschien wel een nieuw hoogtepunt van potentie bereikt met de conceptuele en muzikale uitspatting van Legends Of The Shires uit 2017.

Met Glynn Morgan terug in de plooi, de vaste line-up van de Britten: Groom, West, drummer Joanne James en bassist Steve Anderson duwden zichzelf op de een of andere manier naar nieuwe hoogten, kregen brede bijval en merkten dat er meer vraag naar was dan ooit tevoren.

Deviding Lines

Het opvolgen van een nieuw geslagen klassieker zou THRESHOLD altijd voor een uitdaging stellen, maar de twaalfde van de band studioalbum bevestigt al snel dat de uitdaging is aangegaan. Donkerder, zwaarder en zelfs avontuurlijker dan zijn voorganger, Dividing Lines, onthult een band met veel aan hun collectieve geest, terwijl ze ook kan bogen op het meest inventieve en melodisch krachtige materiaal dat ze ooit hebben opgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *