UNLEASH THE ARCHERS BRENGEN “PHANTOMA” UIT

0
Unleash The Archers

CANADESE METALEXPERTS UNLEASH THE ARCHERS BRENGEN AI-GEÏNSPIREERD CONCEPTALBUM “PHANTOMA” UIT OP 10 MEI 2024

EERSTE SINGLE “GREEN & GLASS” VAN UNLEASH THE ARCHERS + VERBLUFFENDE MUZIEKVIDEO ONTHULD

UNLEASH THE ARCHERS – GREEN & GLASS

Phantoma van Unleash The Archers wordt uitgebracht op 10 mei 2024 via Napalm Records | Pre-Order HIER

De meest opwindende metalband van Canada, UNLEASH THE ARCHERS, is verheugd de aankomende release aan te kondigen van hun zinderende zesde studio-release, het AI-geïnspireerde conceptalbum Phantoma, dat op 10 mei 2024 uitkomt via Napalm Records. Het nieuwe album volgt het doorbraakalbum van de band uit 2020, Abyss, dat de JUNO Award voor Metal/Hard Music Album of the Year won na zijn debuut op #1 in de Amerikaanse Current Hard Music- en Top New Artist-hitlijsten.

Concept

Frontvrouw en tekstschrijver Brittney Slayes toverde in 2021 het concept van Phantoma tevoorschijn; voordat de zwerm dringend commentaar rond AI een recordhoogte begon te bereiken. Onder leiding van de hoofdpersoon van het album, Phantoma, een Phase 4 / Network Tier 0-eenheid – model A, vertelt het verhaal de beproevingen van AI die bewustzijn wint op een dystopische, nabije toekomst-planeet aarde. Met de unieke mix van power metal, traditionele heavy metal, moderne prog- en pop-gevoeligheden van de band, spint UNLEASH THE ARCHERS een web van scherpe muzikaliteit, een hoog sci-fi-concept en belangrijk sociaal commentaar over het ontdekken van de brute waarheden achter de gefabriceerde glans van de houding van sociale media.

Release Green & Glass

De albumaankondiging van vandaag begint met de release van de eerste single, ‘Green & Glass’ – een onvergetelijk opus dat het dystopische concept van het album doorkruist met dynamische verzen en met prog beladen gitaarwerk. De innovatieve begeleidende videoclip toont Phantoma die nieuwe en aangrijpende realiteiten ontdekt, en is gemaakt met behulp van AI terwijl hij nog steeds traditionele artiesten ondersteunt door karaktermodellen exclusief te laten trainen op een oeuvre onder licentie van kunstenaar Bo Bradshaw.

Over Green & Glass

“We hebben een tijdje geworsteld om te beslissen welk nummer het voortouw zou nemen voor deze plaat, en hebben uiteindelijk voor ‘Green & Glass’ gekozen omdat dit het nummer is dat de inspiratie vormde voor het hoesontwerp, maar ook omdat het niet te veel weggeeft. over het concept achter het album. We wilden niets liever dan een volledig filmische hervertelling van het verhaal kunnen creëren via onze muziekvideo’s, en waren zo enthousiast toen de jongens van RuneGate Studio interesse toonden in het leren gebruiken van Stable Diffusion om Maak onze dromen waar! Ze hebben het model getraind in het werk van Bo Bradshaw, wat het een prachtig unieke animatiestijl geeft; we mochten zijn prachtige t-shirtkunstwerk tot leven brengen!”

Phantoma

Na de triomf van 2020, Abyss, door Bandcamp omschreven als ‘een verplichte luisterbeurt’ en door Loudwire uitgeroepen tot een van de beste rock- en metalalbums van het jaar, stijgt UNLEASH THE ARCHERS op met Phantoma. UNLEASH THE ARCHERS trotseerde de controverse en bracht hun verbeelding tot leven en gebruikte AI tijdens het schrijf-, film- en productieproces voor Phantoma, en verweefde elektronische en synthwave-elementen door de tien kolossale anthems van het album, die – in lijn met het thema – veel donkerder blijken te zijn. en zwaarder in vergelijking met de heldere positiviteit van Abyss.

In het kort

Albumopener ‘Human Era’ zet de toon met beelden van een somber, winderig toekomstbeeld dat hals over kop uitmondt in het halsbrekende tempo van power metal bastion ‘Ph4/NT0mA’ – een meesterwerk van duellerende gitaarsolo’s en vocale acrobatiek. Door traditie beïnvloede ‘Buried In Code’ verlicht de weg met beukende ritmes voordat het pad van het album donker wordt op het door heavy metal geharde ‘The Collective’, waarbij de warme tonen van Brittney Slayes de luisteraar uitnodigen om ‘mee te doen of opzij te gaan’! De huiveringwekkende eerste single ‘Green & Glass’ onthult de waarheid voordat het vrolijke ‘Gods In Decay’ met de jaren 80-stijl en het buitengewone balladische volkslied ‘Give It Up Or Give It All’ de gevarieerde songschrijfkunsten van het moderne UNLEASH THE ARCHERS-tijdperk demonstreren . Een trifecta van conceptafsluiters begint met het stemmige ‘Ghosts In The Mist’, dat leidt naar het stijgende maar dreigende ‘Seeking Vengeance’ voordat het wordt afgesloten met het bitterzoete verhaal van ‘Blood Empress’.

Gemixt en gemasterd door Jacob Hansen, en met leadgitarist Andrew Kingsley aan het roer als zowel belangrijkste songwriter als producer, is Phantoma een opwindende vooruitgang in het songwriting- en vertelmeesterschap van UNLEASH THE ARCHERS, en een gigantische sprong voorwaarts in hun torenhoge muzikale traject.

Pre-Order Phantoma HIER

Phantoma track listing:

1. Human Era
2. Ph4/NT0mA
3. Buried In Code
4. The Collective
5. Green & Glass
6. Gods In Decay
7. Give It Up Or Give It All
8. Ghosts In The Mist
9. Seeking Vengeance
10. Blood Empress

UNLEASH THE ARCHERS is:

Brittney Slayes – Vocals
Scott Buchanan – Drums
Grant Truesdell – Guitar, Vocals
Andrew Kingsley – Guitar, Vocals
Nick Miller – Bass
 
UNLEASH THE ARCHERS online:
WEBSITE
FACEBOOK
X
INSTAGRAM
NAPALM RECORDS

[Bandphoto credit: Shimon Karmel]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *