UNLEASH THE ARCHERS LANCEREN “BLOOD IMPRESS”

0
Unleash The Archers

BLOOD IMPRESS VIERDE SINGLE VAN HET ZESDE STUDIOALBUM PHANTOMA

PHANTOMA WORDT VANDAAG GERELEASED VIA NAPALM RECORDS, PRE-ORDER HIER!

Canadese moderne power metal iconen UNLEASH THE ARCHERS hebben onlangs de aanstaande release aangekondigd van hun gigantische zesde studioalbum, Phantomoma, dat aanstaande vrijdag 10 mei 2024 uitkomt via Napalm Records! Na hun veelgeprezen nieuwste singles ‘Green & Glass’, ‘Ghosts In The Mist’ en ‘Seeking Vengeance’ luidt de band vandaag de releaseweek in met het epische albumafsluiter ‘Blood Empress’. Het nummer vertelt een bitterzoet verhaal met tintelende, groovende refreinen voordat het wordt afgesloten met een grandioze blastbeat-aanval te midden van een zee van stemmen.

Op het nieuwe conceptalbum gaan luisteraars mee met hoofdrolspeler Phantoma, een Phase 4 / Network Tier 0-eenheid – model A, op een inspirerende maar aangrijpende reis terwijl ze de brutale waarheden ontdekt achter de gefabriceerde glans van sociale media die zich voordoen in een dystopische, nabije toekomst planeet aarde. Met de unieke mix van power metal, traditionele heavy metal, moderne prog- en pop-gevoeligheden van de band, spint Phantoma een web van scherpe muzikaliteit, een hoog sci-fi-concept en belangrijk sociaal commentaar.

Over Blood Impress

Brittney Slayes van UNLEASH THE ARCHERS zegt over ‘Blood Empress’:
“Dit was het laatste nummer dat we voor het album schreven en we schreven het samen in onze Airbnb terwijl we aan het opnemen waren. We bewaren altijd graag één nummer om samen in de studio te schrijven om een soort momentopname te geven van de hoofdruimte waarin we ons bevonden. tijdens het opnemen, en deze was erg leuk. We wilden wat meer een radiorocknummer maken en het iets simpels laten zijn dat geweldig zou zijn om live te spelen en waarmee het albumverhaal mogelijk zou eindigen.

Phantoma had zowel The Collective als de Human Council vernietigd die ooit tegen haar waren, maar nu keek de hele robot- en mensheid naar haar uit voor waar ze heen moesten. We wilden dat het nummer donker maar ook triomfantelijk zou aanvoelen en hopelijk pakkend zou zijn genoeg om de luisteraar het album helemaal opnieuw te laten beginnen.

De video werd opnieuw gefilmd door RuneGate Studio en ze hebben geweldig werk verricht door een set te vinden die zowel de synthetische als de menselijke kant van het verhaal kon pareren. Ik hou van dit nummer in UTA en ik hoop dat jullie er ook allemaal met je hoofd op kunnen stoten!”

Geïnspireerd door AI

Door de realiteit met verbeelding te verweven, werd UNLEASH THE ARCHERS geïnspireerd om elementen van AI te gebruiken tijdens de creatie van Phantoma, in overeenstemming met het innovatieve thema. Frontvrouw en tekstschrijver Brittney Slayes toverde in 2021 het concept van het album tevoorschijn; voordat de zwerm dringend commentaar rond AI een recordhoogte begon te bereiken. Met de unieke mix van power metal, traditionele heavy metal, moderne prog- en pop-gevoeligheden van de band, spint UNLEASH THE ARCHERS een web van scherpe muzikaliteit, een hoog sci-fi-concept en belangrijk sociaal commentaar over het ontdekken van de brute waarheden achter de gefabriceerde glans van de houding van sociale media.

Het album

De band verweven elektronische en synthwave-elementen door de tien kolossale anthems van het album, die – in lijn met het thema – veel donkerder en zwaarder blijken te zijn in vergelijking met de heldere positiviteit van Abyss.

Albumopener ‘Human Era’ zet de toon met beelden van een somber, winderig toekomstbeeld dat hals over kop uitmondt in het halsbrekende tempo van power metal bastion ‘Ph4/NT0mA’ – een meesterwerk van duellerende gitaarsolo’s en vocale acrobatiek.

Door traditie beïnvloede ‘Buried In Code’ verlicht de weg met beukende ritmes voordat het pad van het album donker wordt op het door heavy metal geharde ‘The Collective’, waarbij de warme tonen van Brittney Slayes de luisteraar uitnodigen om ‘mee te doen of opzij te gaan’!

De huiveringwekkende eerste single ‘Green & Glass’ onthult de waarheid voordat het vrolijke ‘Gods In Decay’ met de jaren 80-stijl en het buitengewone balladische volkslied ‘Give It Up Or Give It All’ de gevarieerde songschrijfkunsten van het moderne UNLEASH THE ARCHERS-tijdperk demonstreren.

Een trifecta van conceptafsluiters begint met het stemmige ‘Ghosts In The Mist’, dat leidt naar het stijgende maar dreigende ‘Seeking Vengeance’ voordat het wordt afgesloten met het bitterzoete verhaal van ‘Blood Empress’.

Gemixt en gemasterd door Jacob Hansen, en met leadgitarist Andrew Kingsley aan het roer als zowel belangrijkste songwriter als producer, is Phantoma een opwindende vooruitgang in het songwriting- en vertelmeesterschap van UNLEASH THE ARCHERS, en een gigantische sprong voorwaarts in hun torenhoge muzikale traject.

Phantoma is de opvolger van het doorbraakalbum van de band uit 2020, Abyss, dat de JUNO Award voor Metal/Hard Music Album of the Year won na zijn debuut op nummer 1 in de Amerikaanse Current Hard Music- en Top New Artist-hitlijsten, en door Bandcamp werd omschreven als ‘een verplichte luister’ na vrijgave.

Phantoma track listing:

1. Human Era
2. Ph4/NT0mA
3. Buried In Code
4. The Collective
5. Green & Glass
6. Gods In Decay
7. Give It Up Or Give It All
8. Ghosts In The Mist
9. Seeking Vengeance
10. Blood Empress

UNLEASH THE ARCHERS Tour Data:

European Festivals:
05.07.24 DE – Ballenstedt / Rock Harz
06.07.24 SE – Knislinge / Time To Rock
12.07.24 CZ – Visovice / Masters Of Rock
19.07.24 FI – Laukaa / John Smith Fest
21.07.24 RO – Baile Figa / Celtic Transylvania
02.08.24 DE – Wacken / Wacken Open Air
09.08.24 ES – Villena / Leyendas Del Rock
10.08.24 UK – Walton-On-Trent / Bloodstock

UNLEASH THE ARCHERS is:

Brittney Slayes – Vocals
Scott Buchanan – Drums
Grant Truesdell – Guitar, Vocals
Andrew Kingsley – Guitar, Vocals
Nick Miller – Bass
 

UNLEASH THE ARCHERS online:

WEBSITE
FACEBOOK
X
INSTAGRAM
NAPALM RECORDS

[Foto credit: Shimon Karmel]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *