UNLEASH THE ARCHERS ONTHULLEN TWEEDE SINGLE

0
Unleash The Archers

PLUS NIEUWE PERFORMANCEVIDEO

NIEUW CONCEPT ALBUM “PHANTOMA” UIT OP 10 MEI 2024 VIA NAPALM RECORDS, PRE-ORDER HIER

De meest opwindende metalband van Canada, UNLEASH THE ARCHERS, heeft onlangs de aanstaande release aangekondigd van hun baanbrekende zesde studioalbum, Phantoma, dat op 10 mei 2024 uitkomt via Napalm Records. Op deze verbluffende conceptuele release gaan luisteraars mee met verhaalhoofdpersoon Phantoma, een Phase 4 / Network Tier 0-eenheid – model A, op een inspirerende maar aangrijpende reis terwijl ze het nieuwe tijdperk van AI doorkruist op een dystopische, nabije toekomstige planeet aarde.

Phantoma

Phantoma is de opvolger van het doorbraakalbum van de band uit 2020, Abyss, dat de JUNO Award voor Metal/Hard Music Album of the Year won na zijn debuut op nummer 1 in de Amerikaanse Current Hard Music- en Top New Artist-hitlijsten, en door Bandcamp werd omschreven als ‘een verplichte luister’ na vrijgave.

Ghosts In The Mist

Vandaag, na de release van de wonderbaarlijke eerste single ‘Green & Glass’, is UNLEASH THE ARCHERS terug met een verslavende, synth-geïnspireerde tweede single, ‘Ghosts In The Mist’. Het nummer combineert moderne gitaarstijlen met arena-rock-vibes uit de jaren 80 en beschikt over een van de meest meezingbare refreinen en de zwaarste storingen van het album. Bekijk vandaag nog het nummer samen met een energieke prestatievideo!

UNLEASH THE ARCHERS zegt over ‘Ghosts In The Mist’:
“Als je ons hebt gezien op een van de shows die we vorig jaar speelden, dan herken je dit nummer misschien wel! We hebben de videoclip opgenomen op Mad With Power Fest, ProgPower USA en op onze show in Montreal, Canada, en hij staat er vol mee Veel vrienden en bekende gezichten! We vinden het leuk om deze specifieke festivals in de video op te nemen, omdat ze allebei al heel lang supporter van ons zijn, en we hopen dat we ze in de loop van de jaren keer op keer zullen kunnen spelen.
Het nummer is een van de meer synth-heavy nummers op het album, maar het bevat ook een aantal geweldige deathzang van Grant waar je je hoofd op kunt slaan, dus we hopen dat er voor iedereen iets is om van te genieten!”

Fans waar dan ook die een pre-order plaatsen via een Napalm-webwinkel, IndieMerch of Bandcamp, maken kans op een ticket voor het officiële Phantoma-virtuele luisterfeest! Zie de sociale media-accounts van de band voor aanvullende informatie.

Pre-Order Phantoma HIER

Geïnspireerd door AI

Door de realiteit met verbeelding te verweven, werd UNLEASH THE ARCHERS geïnspireerd om elementen van AI te gebruiken tijdens de creatie van Phantoma, in overeenstemming met het innovatieve thema. Frontvrouw en tekstschrijver Brittney Slayes toverde in 2021 het concept van het album tevoorschijn; voordat de zwerm dringend commentaar rond AI een recordhoogte begon te bereiken. Met de unieke mix van power metal, traditionele heavy metal, moderne prog- en pop-gevoeligheden van de band, spint UNLEASH THE ARCHERS een web van scherpe muzikaliteit, een hoog sci-fi-concept en belangrijk sociaal commentaar over het ontdekken van de brute waarheden achter de gefabriceerde glans van de houding van sociale media.

Het album

De band verweven elektronische en synthwave-elementen door de tien kolossale anthems van het album, die – in lijn met het thema – veel donkerder en zwaarder blijken te zijn in vergelijking met de heldere positiviteit van Abyss.

Albumopener ‘Human Era’ zet de toon met beelden van een somber, winderig toekomstbeeld dat hals over kop uitmondt in het halsbrekende tempo van power metal bastion ‘Ph4/NT0mA’ – een meesterwerk van duellerende gitaarsolo’s en vocale acrobatiek.

Door traditie beïnvloede ‘Buried In Code’ verlicht de weg met beukende ritmes voordat het pad van het album donker wordt op het door heavy metal geharde ‘The Collective’, waarbij de warme tonen van Brittney Slayes de luisteraar uitnodigen om ‘mee te doen of opzij te gaan’!

De huiveringwekkende eerste single ‘Green & Glass’ onthult de waarheid voordat het vrolijke ‘Gods In Decay’ met de jaren 80-stijl en het buitengewone balladische volkslied ‘Give It Up Or Give It All’ de gevarieerde songschrijfkunsten van het moderne UNLEASH THE ARCHERS-tijdperk demonstreren.

Een trifecta van conceptafsluiters begint met het stemmige ‘Ghosts In The Mist’, dat leidt naar het stijgende maar dreigende ‘Seeking Vengeance’ voordat het wordt afgesloten met het bitterzoete verhaal van ‘Blood Empress’.

Gemixt en gemasterd door Jacob Hansen, en met leadgitarist Andrew Kingsley aan het roer als zowel belangrijkste songwriter als producer, is Phantoma een opwindende vooruitgang in het songwriting- en vertelmeesterschap van UNLEASH THE ARCHERS, en een gigantische sprong voorwaarts in hun torenhoge muzikale traject.

Phantoma track listing:

1. Human Era
2. Ph4/NT0mA
3. Buried In Code
4. The Collective
5. Green & Glass
6. Gods In Decay
7. Give It Up Or Give It All
8. Ghosts In The Mist
9. Seeking Vengeance
10. Blood Empress

UNLEASH THE ARCHERS is:

Brittney Slayes – Vocals
Scott Buchanan – Drums
Grant Truesdell – Guitar, Vocals
Andrew Kingsley – Guitar, Vocals
Nick Miller – Bass
 

UNLEASH THE ARCHERS online:

WEBSITE
FACEBOOK
X
INSTAGRAM
NAPALM RECORDS

[Bandfoto credit: Shimon Karmel]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *