UNLEASH THE ARCHERS RELEASEN “SEEKING VENGEANCE”

0
Unleash The Archers

MET DE RELEASE VAN DE DERDE SINGLE, OOK WEER EEN NIEUWE MUZIEKVIDEO

NIEUW CONCEPT ALBUM “PHANTOMA” UIT OP 10 MEI 2024 VIA NAPALM RECORDS, PRE-ORDER HIER

Canadese moderne power metal iconen UNLEASH THE ARCHERS hebben onlangs de aanstaande release aangekondigd van hun gigantische zesde studioalbum, Phantoma, dat op 10 mei 2024 uitkomt via Napalm Records! Na de eerste twee singles van het album ‘Green & Glass’ en ‘Ghosts In The Mist’ heeft het vijftal uit Vancouver vandaag hun geweldige derde single ‘Seeking Vengeance’ onthuld, samen met een nieuwe videoclip! Beginnend met een snelle gitaarlead en gemoderniseerde power metal-aanvallen, begint het nummer met een krachtig refrein en een ingewikkelde dubbele solo.

Phantoma

Op het nieuwe conceptalbum gaan luisteraars mee met hoofdrolspeler Phantoma, een Phase 4 / Network Tier 0-eenheid – model A. Phantoma gaat op een inspirerende maar aangrijpende reis terwijl ze de brutale waarheden ontdekt achter de gefabriceerde glans van sociale media die zich voordoen in een dystopische, nabije toekomst planeet aarde. Met de unieke mix van power metal, traditionele heavy metal, moderne prog- en pop-gevoeligheden van de band, spint Phantoma een web van scherpe muzikaliteit, een hoog sci-fi-concept en belangrijk sociaal commentaar.

Seeking Vengeance

Brittney Slayes van UNLEASH THE ARCHERS zegt over ‘Seeking Vengeance’:
“Dit is het moment in het verhaal waarop Phantoma in het reine komt met wat ze moet doen en wie ze moet worden om dat te kunnen doen. We hebben heel hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de muziek de energie van het moment weerspiegelt. Ik denk dat de video ook uitstekend de innerlijke strijd in beeld brengt. Dit werd gefilmd en gemonteerd door de jongens van RuneGate Studio en zij concentreerden zich op het gebruik van verlichting en verschillende lenzen om een dynamische visuele ervaring te creëren.
Het nummer is het donkerste moment van het album, maar wordt afgewisseld met een opbeurende refreinmelodie die eigenlijk geïnspireerd is door klassieke Disney-heldenliederen. Dit was een unanieme keuze voor ons en we kunnen niet wachten om het live voor jullie allemaal te spelen tijdens onze komende shows! Hoop dat je geniet.”

Geïnspireerd door AI

Door de realiteit met verbeelding te verweven, werd UNLEASH THE ARCHERS geïnspireerd om elementen van AI te gebruiken tijdens de creatie van Phantoma, in overeenstemming met het innovatieve thema. Frontvrouw en tekstschrijver Brittney Slayes toverde in 2021 het concept van het album tevoorschijn; voordat de zwerm dringend commentaar rond AI een recordhoogte begon te bereiken. Met de unieke mix van power metal, traditionele heavy metal, moderne prog- en pop-gevoeligheden van de band, spint UNLEASH THE ARCHERS een web van scherpe muzikaliteit, een hoog sci-fi-concept en belangrijk sociaal commentaar over het ontdekken van de brute waarheden achter de gefabriceerde glans van de houding van sociale media.

Het album

De band verweven elektronische en synthwave-elementen door de tien kolossale anthems van het album, die – in lijn met het thema – veel donkerder en zwaarder blijken te zijn in vergelijking met de heldere positiviteit van Abyss.

Albumopener ‘Human Era’ zet de toon met beelden van een somber, winderig toekomstbeeld dat hals over kop uitmondt in het halsbrekende tempo van power metal bastion ‘Ph4/NT0mA’ – een meesterwerk van duellerende gitaarsolo’s en vocale acrobatiek.

Door traditie beïnvloede ‘Buried In Code’ verlicht de weg met beukende ritmes voordat het pad van het album donker wordt op het door heavy metal geharde ‘The Collective’, waarbij de warme tonen van Brittney Slayes de luisteraar uitnodigen om ‘mee te doen of opzij te gaan’!

De huiveringwekkende eerste single ‘Green & Glass’ onthult de waarheid voordat het vrolijke ‘Gods In Decay’ met de jaren 80-stijl en het buitengewone balladische volkslied ‘Give It Up Or Give It All’ de gevarieerde songschrijfkunsten van het moderne UNLEASH THE ARCHERS-tijdperk demonstreren.

Een trifecta van conceptafsluiters begint met het stemmige ‘Ghosts In The Mist’, dat leidt naar het stijgende maar dreigende ‘Seeking Vengeance’ voordat het wordt afgesloten met het bitterzoete verhaal van ‘Blood Empress’.

Gemixt en gemasterd door Jacob Hansen, en met leadgitarist Andrew Kingsley aan het roer als zowel belangrijkste songwriter als producer, is Phantoma een opwindende vooruitgang in het songwriting- en vertelmeesterschap van UNLEASH THE ARCHERS, en een gigantische sprong voorwaarts in hun torenhoge muzikale traject.

Phantoma is de opvolger van het doorbraakalbum van de band uit 2020, Abyss, dat de JUNO Award voor Metal/Hard Music Album of the Year won na zijn debuut op nummer 1 in de Amerikaanse Current Hard Music- en Top New Artist-hitlijsten, en door Bandcamp werd omschreven als ‘een verplichte luister’ na vrijgave.

Phantoma track listing:

1. Human Era
2. Ph4/NT0mA
3. Buried In Code
4. The Collective
5. Green & Glass
6. Gods In Decay
7. Give It Up Or Give It All
8. Ghosts In The Mist
9. Seeking Vengeance
10. Blood Empress

UNLEASH THE ARCHERS Tour Data:

European Festivals:
05.07.24 DE – Ballenstedt / Rock Harz
06.07.24 SE – Knislinge / Time To Rock
12.07.24 CZ – Visovice / Masters Of Rock
19.07.24 FI – Laukaa / John Smith Fest
21.07.24 RO – Baile Figa / Celtic Transylvania
02.08.24 DE – Wacken / Wacken Open Air
09.08.24 ES – Villena / Leyendas Del Rock
10.08.24 UK – Walton-On-Trent / Bloodstock

UNLEASH THE ARCHERS is:

Brittney Slayes – Vocals
Scott Buchanan – Drums
Grant Truesdell – Guitar, Vocals
Andrew Kingsley – Guitar, Vocals
Nick Miller – Bass
 

UNLEASH THE ARCHERS online:

WEBSITE
FACEBOOK
X
INSTAGRAM
NAPALM RECORDS

[Foto credit: Shimon Karmel]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *