URSA LANCEERT EERSTE SINGLE “PRIMORDIAL CROWN”

0
URSA

VOOR FANS VAN INTRONAUT, THE OCEAN, ERRA, THE CONTORTIONIST

URSA GEPROGRAMMEERD OP PROGPOWER FESTIVAL EUROPE

Op 22 mei 2024 bracht de Belgische band URSA “Primordial Crown” uit, hun eerste single met vocals van Jan Buekers (Sons Of A Wanted Man). Na eerdere instrumentale singles in 2023 en de aankondiging van hun nieuwe lineup eerder dit jaar leidt deze single een nieuw hoofdstuk in voor de band.

Voor deze progressieve metal band is de single “Primordial Crown” het meest uitgesproken post-metal nummer in hun discografie. De complexe drums en epische gitaarlijnen doen denken aan bands als The Ocean, Cult of Luna en HIPPOTRAKTOR. Kort na de release van “Primordial Crown” op alle bekende streamingdiensten zal URSA een videoclip uitbrengen om de single te promoten.

Later dit jaar zal de band onder andere te zien zijn op het festival ProgPower Europe in Nederland. Meer concertdata worden later nog aangekondigd.

Over URSA 

URSA is een opkomende progressieve metalband uit Limburg, België. Ze combinerenzware riffs, duizelingwekkende maatwisselingen, atmosferische melodieën en agressieve vocals met elkaar. Een wijde selectie aan invloeden gaande van moderne progressieve metal tot post-rock en post-metal zorgen voor een verrassende mix die luisteraars nooit zullen vergeten.

De band ontstond als een instrumentale solo-inspanning door ex-Horses Blew Fire frontman Alexandre Belli. De band werd al snel versterkt door zijn oude bandgenoten Staf Wouters op bas, Niels Valkeners op drums enLuciano Monsegue op gitaar. Het laatste puzzelstuk werd gevonden toen in 2023 Jan Buekers (Ex-Sons of a Wanted man) zijn vocals toevoegde aan URSA’s arsenaal.

URSA (ursaofficial.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *