VEIL OF THE SERPENT KEERT TERUG MET NIEUWE SINGLE “DEATH CULT”

0
VEIL OF THE SERPENT

EERSTE NIEUWE MUZIEK SINDS EP GALLERY OF SIN II VAN OKTOBER 2023

GEÏNSPIREERD DOOR DE GRUWELIJKE GEBEURTENISSEN IN JONESTOWN

Heavy metal-meesters VEIL OF THE SERPENT maken hun verpletterende terugkeer, terwijl de band hun eerste nieuwe muziek uitbrengt sinds hun adembenemende EP “Gallery Of Sin II” in oktober 2023!

Geïnspireerd door de gruwelijke gebeurtenissen in Jonestown is “Death Cult” een ander intens metallied in de discografie van de band, dat luisteraars meeneemt op een meedogenloos duister pad, terug naar de sporen van de wrede gebeurtenissen op 18 november 1978 in Guyana.

Zanger James over het nummer:

“Het bloedbad in Jonestown was een traumatische gebeurtenis in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Hoewel het ongeveer vijftig jaar geleden plaatsvond, zijn de onderliggende factoren die tot hun ondergang hebben geleid nog steeds aanwezig in de wereld van vandaag. Macht, hebzucht en grootheidswaanzin voeden sekteleiders en hun kudde poging om het menszijn te overstijgen. We hebben geprobeerd dit lied zo historisch accuraat en respectvol mogelijk voor de slachtoffers te schrijven. Slachtoffer worden van een sekte is niet iets dat mensen expres doen. Het is onze plicht als familie, vrienden en buren om te redden evenveel slachtoffers van sekten in de toekomst als degenen die zich niet realiseren dat ze er vandaag de dag deel van uitmaken.”

Drummer Felix voegt toe:

“We hebben hier een hele tijd aan gewerkt en we zijn er trots op dat ‘Death Cult’ eindelijk is losgelaten. Eigenlijk is het de enige op zichzelf staande release van Veil Of The Serpent voor 2024. Ik wil geen details prijsgeven bederf de verrassing, maar geloof me, we hebben iets groots gepland voor later dit jaar. Blijf ons volgen!”

“Death Cult” is nu beschikbaar op alle grote streamingplatforms. Bekijk het HIER.

En alsof dat nog niet genoeg opwinding was voor één dag, bracht de band ook een gloednieuwe songtekstvideo voor het nummer uit:

Over de band:

VEIL OF THE SERPENT is een multinationale heavy metal band die in 2021 werd opgericht door gitarist Gene en zijn zoon Felix. De twee brachten het idee naar voren om in 2020 samen te werken. Een jaar later vonden ze in James een zeer getalenteerde zanger die de line-up van de band compleet maakte.

VEIL OF THE SERPENT is:

James – Vocals
Gene – Guitars
Felix – Drums

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *