VISIONS OF ATLANTIS LANCEERT DERDE SINGLE

0
Visions Of Atlantis

TONIGHT I’M ALIVE DERDE SINGLE EN MUZIEKVIDEO

NIEUW ALBUM “PIRATES II – ARMADA” UIT OP VRIJDAG 05-07-2024 VIA NAPALM RECORDS – PRE-ORDER NU!

VISIONS OF ATLANTIS heeft de derde single “Tonight I’m Alive” uitgebracht, afkomstig van hun aankomende album, Pirates II – Armada, dat aanstaande vrijdag 5 juli 2024 zal verschijnen via Napalm Records. Het percussieve ‘Tonight I’m Alive’ verrast en boeit met de ritmes van een piratenfeest aan de vooravond van een gevecht, met het opwindende gerommel van een orkaan – een unieke, onbekende showcase van talent uit VISIONS OF ATLANTIS.Het nummer bevat een opbeurende melodie en nodigt uit om de zeven zeeën te veroveren met piratenkoningin Clémentine Delauney en de dappere kapitein Michele Guaitoli op een piratenarmada.

Met dit epische en stormachtige nummer bewijzen de piraten van VISIONS OF ATLANTIS dat ze meer dan klaar zijn om de kroon van de symfonische metal op te eisen! De band neemt luisteraars mee op hun zwaarste symfonische avontuur tot nu toe met hun nieuwe studioalbum en opvolger van hun spraakmakende vorige release, Pirates (2022). Het album reikt zo hoog als de golven die de Jolly Roger bedekken en tilt alles wat tot nu toe is bereikt naar een ander niveau. Nu, met Pirates II – Armada, gaat de reis van de symfonische piraten verder en mondt uit in een grote Europese tournee in de herfst, met 33 shows door heel Europa – de grootste headline-tour uit hun veelbelovende carrière tot nu toe. Zet je schrap en maak je klaar voor dit unieke symfonische metalspektakel!

“Er zijn verhalen die voor altijd zullen worden verteld –
Gedragen door de wind, door de jaren heen, tijdloos…’

Piratenkoningin Clémentine Delauney zelf over ‘Tonight I’m Alive’:

“We staan ​​aan de vooravond van een donkere toekomst, met bedreigingen, vijanden en wolken die zich in alle richtingen verzamelen. Aan de rand van deze klif, starend in de leegte die op ons wacht, zou je kunnen vluchten, je zou gek kunnen worden. Wij, piraten, wij dansen. We dansen in het aangezicht van gevaar en dood. Wij eren het leven; wij eren ons bestaan. We herinneren ons dat de zuiverheid van ons hart en onze ziel ons nooit kan worden ontnomen. We herinneren ons dat we op dit moment leven. Wat er ook gebeurt, we dansen in de regen.”

Scheepslogboek:

5 juli 2024; Hoge zeeën

Een nieuwe zeildag begint, de wind aan onze kant en de zee spreekt van recente veldslagen. De lucht voelt fris aan – hypocrisie, hebzucht, afgunst – harten van de oude wereld onthullen eindelijk hun misleide waarheid. Oude leiders verliezen terrein, hun leugens worden erger en de duisternis sluipt binnen. Elke zonnige dag verbergt een komende storm, waarbij de natuur onze kracht op de proef stelt voor de laatste strijd.

We zijn piraten geworden als hun tegenhangers, vrijgevochten en trouw van hart. Navigeren door stormen die ons proberen te doen twijfelen, zien we het licht in de duisternis. De oude waarheid vervaagt en maakt plaats voor een nieuw verhaal. Ons lot ligt in onze handen, in ons hart, bij elke stap die we zetten. Door ons opnieuw te verbinden met onszelf, raken we de essentie van het leven dat we delen met alle schepselen. Samen, niet te stoppen, verbonden met de waarheid, geleid door de zon en stormen.

We zullen heersen over de oceanen, het vasteland, elke straat, elk huis, en hoop verspreiden. Onze piratenkreten zullen eeuwenlang aanhouden, terwijl voorouders onze deuntjes neuriën, onze woorden gezongen in de nieuwe wereld die we creëren. Onze glorie zal voor altijd voortleven. Verenigd als één strijdmacht, één leger, onder een laatste ARMADA.”

Pre-Order Pirates II – Armada HIER

Emoties, diepte, klankrijkdom. Niet alleen een plaat, maar een ware orkaan van gevoelens is wat VISIONS OF ATLANTIS levert met het nieuwe album, Pirates II – Armada.Het verbluffende nummer “Monsters” is een beklijvend muzikaal avontuur dat de confrontatie met innerlijke monsters illustreert, beginnend met rustige passages die uitbarsten in een ritmisch refrein, waarin de volledige muzikale kracht van de piratenkoningin Clémentine Delauney en de dappere kapitein Michele Guaitoli wordt getoond.De brandende vlammen van ‘Hellfire’ betoveren de luisteraar voordat de zoetheid van delicate melodieën hen begeleidt ‘Underwater’.Het filmische avontuur van het meer dan zeven minuten durende meesterwerk ‘The Dead of the Sea’ roept de zoute geur van de zee op, waardoor de luisteraar – in elke melodische wending en theatrale orkesthit – de kanonnen voelt vuren en de strijd woedt. Luisteraars zullen een traantje laten terwijl ze rouwen onder de melodie van “Ashes to the Sea”.

PIRATES II – ARMADA track listing:

01. To Those Who Choose to Fight
02. The Land of the Free
03. Monsters
04. Tonight I’m Alive
05. Armada
06. The Dead of the Sea
07. Ashes to the Sea
08. Hellfire
09. Collide
10. Magic of the Night
11. Underwater
12. Where the Sky and Ocean Blend

Pirates II

Armada beschikt over verbluffende hoesillustraties van Blake Armstrong, die ook verantwoordelijk is voor het introduceren van de fantastische foto’s van Robert Eikelpoth in het universum van VoA. Geproduceerd door Felix Heldt, gemixt en gemasterd door Jacob Hansen, en georkestreerd door Lukas Knoebl en Simon Edward Pirates II – zal Armada deze zomer de podia bereiken en een echt filmisch live-evenement blijven leveren. De eerste Noord-Amerikaanse tournee was al een groot succes en voor hun volgende avontuur varen VISIONS OF ATLANTIS dit najaar terug om Europa te veroveren en je enige keuze is om je bij hun Armada aan te sluiten!

Zie VISIONS OF ATLANTIS in 2024 live:

Visions of Atlantis Present Armada
w/ Illumishade
19.09.24 AT – Vienna / Szene
20.09.24 HU – Budapest / Barba Negra
21.09.24 CZ – Zlin / Masters of Rock Cafe
22.09.24 CZ – Prague / Meet Factory
24.09.24 PL – Warsaw / Proxima (venue upgrade)
25.09.24 DE – Berlin / Frannz
26.09.24 DE – Hamburg / Markthalle
27.09.24 DE – Leipzig / Hellraiser
28.09.24 DE – Essen / Turock
29.09.24 DE – Frankfurt / Das Bett
01.10.24 NL – Haarlem / Patronaat
02.10.24 NL – Tilburg / O13
03.10.24 BE – Kortrijk / DVG Club
04.10.24 UK – London / The Dome (venue upgrade)
05.10.24 UK – Manchester / Rebellion
07.10.24 UK – Bristol / Exchange
09.10.24 FR – Lyon / La Rayonne
10.10.24 FR – Toulouse / Metronum
11.10.24 ES – Barcelona / Sala Boveda
12.10.24 ES – Madrid / Sala Revi Live
13.10.24 PT – Lisbon / RCA Club
14.10.24 ES – Vitoria / Urban Rock Concept
15.10.24 FR – Paris / Petit Bain
16.10.24 DE – Munich / Backstage Halle
17.10.24 CH – Pratteln / Z7
18.10.24 CH – Wil / Gare de Lion
19.10.24 IT – Milan / Legend Club
21.10.24 DE – Nürnberg / Hirsch
22.10.24 DE – Cham / L.A.
23.10.24 DE – Stuttgart / Im Wizemann
24.10.24 AT – Wörgl / Komma
25.10.24 IT – Roncade / New Age
26.10.24 AT – Graz / PPC

Festivals:
05.07.24 DE – Castle Rock / Mülheim an der Ruhr
07.07.24 SE – Time To Rock Festival / Knislinge
18.07.24 FI – John Smith Rock Festival / Laukaa
10.08.24 DE – Das Grosse Treffen / Aach
23.08.24 DE – Rock im Hinterland / Obrigheim
24.08.24 DE – Lammer Open Air / Braunschweig
07.09.24 DE – Bongert Open Air / Brüggen

VISIONS OF ATLANTIS is:

Clémentine Delauney – Vocals
Michele Guaitoli – Vocals
Christian Douscha – Guitars
Herbert Glos – Bass
Thomas Caser – Drums

Online:

NAPALM RECORDS
WEBSITE
FACEBOOK
INSTAGRAM
X

[Foto by Robert Eikelpoth / Foto editing by Blake Armstrong]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *