VISIONS OF ATLANTIS LANCEREN “MONSTERS”

0
Visions Of Atlantis

MONSTERS TWEEDE SINGLE VAN “PIRATES II – ARMADA” | PRE-ORDER HIER!

PIRATES II – ARMADA WORDT VIA NAPALM RECORDS UITGEBRACHT


Kort na hun onlangs afgeronde en zeer succesvolle tournee door Noord-Amerika, is VISIONS OF ATLANTIS terug op zee om hun verbluffende tweede single ‘Monsters’ uit te brengen, afkomstig van hun aankomende album, Pirates II – Armada, dat op 5 juli 2024 zal verschijnen. via Napalm Records. De piraten van VISIONS OF ATLANTIS staan op het punt luisteraars mee te nemen op hun zwaarste symfonische avontuur tot nu toe met hun nieuwe studioalbum en opvolger van hun succesvolle vorige release, Pirates (2022). Het album reikt zo hoog als de golven die de Jolly Roger bedekken en tilt alles wat tot nu toe is bereikt naar een ander niveau.


“There are tales that will be told forever –

Carried by the wind, through the years, timeless…”

Unknown

Kort na hun onlangs afgeronde en zeer succesvolle tournee door Noord-Amerika, is VISIONS OF ATLANTIS terug op zee om hun verbluffende tweede single ‘Monsters’ uit te brengen, afkomstig van hun aankomende album, Pirates II – Armada, dat op 5 juli 2024 zal verschijnen. via Napalm Records. De piraten van VISIONS OF ATLANTIS staan op het punt luisteraars mee te nemen op hun zwaarste symfonische avontuur tot nu toe met hun nieuwe studioalbum en opvolger van hun succesvolle vorige release, Pirates (2022). Het album reikt zo hoog als de golven die de Jolly Roger bedekken en tilt alles wat tot nu toe is bereikt naar een ander niveau.

Monsters

Het nieuwe nummer, “Monsters”, is een beklijvend muzikaal avontuur dat de confrontatie met innerlijke monsters illustreert, beginnend met rustige passages die uitbarsten in een ritmisch refrein, waarin de volledige muzikale kracht van de piratenkoningin Clémentine Delauney en de dappere kapitein Michele Guaitoli wordt getoond. Met deze preview van het tweede hoofdstuk van de piratensaga bewijzen VISIONS OF ATLANTIS dat ze meer dan klaar zijn om de kroon van de symfonische metal op te eisen en graag de podia willen bestormen tijdens hun Europese tournee dit najaar. Hun raid begint met hun fulminante albumreleaseshow in Aschaffenburg op 6 juli 2024 en wordt in het najaar voortgezet met de uitgebreide Armada-tour met 33 shows door heel Europa – de grootste headliner-tour uit hun veelbelovende carrière tot nu toe. Zet je schrap en maak je klaar voor dit unieke symfonische metalspektakel!

Zanger Michele Guaitoli zegt:

“We vochten tegen de woedende stormen, de meest vreselijke vijanden en de donkerste nachten. Toch lijkt de ergste vijand iets te zijn dat we niet met kanonnen en sabels het hoofd kunnen bieden. Deze strijd zal de moeilijkste zijn, omdat het tijd is om de ‘Monsters’ in ons recht aan te kijken.
Trots en zonder angst zijn we er klaar voor. Jij ook?

Scheepslogboek:

5 juli 2024; Hoge zeeën
Een nieuwe zeildag begint, de wind aan onze kant en de zee spreekt van recente veldslagen. De lucht voelt fris aan – hypocrisie, hebzucht, afgunst – harten van de oude wereld onthullen eindelijk hun misleide waarheid. Oude leiders verliezen terrein, hun leugens worden erger en de duisternis sluipt binnen. Elke zonnige dag verbergt een komende storm, waarbij de natuur onze kracht op de proef stelt voor de laatste strijd.

Piraten

We zijn piraten geworden als hun tegenhangers, vrijgevochten en trouw van hart. Navigeren door stormen die ons proberen te doen twijfelen, zien we het licht in de duisternis. De oude waarheid vervaagt en maakt plaats voor een nieuw verhaal. Ons lot ligt in onze handen, in ons hart, bij elke stap die we zetten. Door ons opnieuw te verbinden met onszelf, raken we de essentie van het leven dat we delen met alle wezens. Samen, niet te stoppen, verbonden met de waarheid, geleid door de zon en stormen.

We zullen heersen over de oceanen, het vasteland, elke straat, elk huis, en hoop verspreiden. Onze piratenkreten zullen eeuwenlang aanhouden, terwijl voorouders onze deuntjes neuriën, onze woorden gezongen in de nieuwe wereld die we creëren. Onze glorie zal voor altijd voortleven. Verenigd als één strijdmacht, één leger, onder een laatste ARMADA.”

Pre-Order Pirates II – Armada HIER:

PIRATES II – ARMADA

Emoties, diepte, klankrijkdom. Niet alleen een plaat, maar een ware orkaan van gevoelens is wat VISIONS OF ATLANTIS levert met het nieuwe album, PIRATES II – ARMADA. Op een reis waarin luisteraars hun eigen strijd onder ogen zien en het niet kunnen laten om zich bij de ‘Armada’ aan te sluiten, zal VISIONS OF ATLANTIS luisteraars tegenover de ‘Monsters’ in zich laten staan, met pakkende melodieën die voorbestemd zijn om eindeloos in hun gedachten te blijven. Het opzwepende ‘Tonight I’m Alive’ verrast en boeit met de ritmes van een piratenfeest aan de vooravond van een gevecht, met het opwindende gerommel van een orkaan – een unieke, onbekende showcase van talent uit VISIONS OF ATLANTIS. De brandende vlammen van ‘Hellfire’ betoveren de luisteraar voordat de zoetheid van delicate melodieën hen begeleidt ‘Underwater’. Het filmische avontuur van het meer dan zeven minuten durende meesterwerk ‘The Dead of the Sea’ roept de zoute geur van de zee op, waardoor de luisteraar – in elke melodische wending en theatrale orkesthit – de kanonnen voelt vuren en de strijd woedt. Luisteraars zullen een traan laten terwijl ze rouwen onder de melodie van ‘Ashes to the Sea’.

Artwork

PIRATES II – ARMADA is voorzien van verbluffende hoesillustraties van Blake Armstrong, die ook verantwoordelijk is voor het introduceren van de fantastische foto’s van Robert Eikelpoth in het universum van VoA. Geproduceerd door Felix Heldt, gemixt en gemasterd door Jacob Hansen, en georkestreerd door Lukas Knoebl en Simon Edward PIRATES II – zal ARMADA deze zomer de podia bereiken en dit najaar een echt filmisch live-evenement blijven leveren in Europa. VISIONS OF ATLANTIS is terug, en je enige keuze is om je bij hun Armada aan te sluiten!

PIRATES II – ARMADA track listing:

1. To Those Who Choose to Fight
2. The Land of the Free
3. Monsters
4. Tonight I’m Alive
5. Armada
6. The Dead of the Sea
7. Ashes to the Sea
8. Hellfire
9. Collide
10. Magic of the Night
11. Underwater
12. Where the Sky and Ocean Blend

VISIONS OF ATLANTIS tour in 2024:

Visions of Atlantis Present Armada
w/ Illumishade

06.07.24 DE – Aschaffenburg / Colos Saal (album release show)
19.09.24 AT – Vienna / Szene
20.09.24 HU – Budapest / Barba Negra
21.09.24 CZ – Zlin / Masters of Rock Cafe
22.09.24 CZ – Prague / Meet Factory
24.09.24 PL – Warsaw / Proxima (venue upgrade)
25.09.24 DE – Berlin / Frannz
26.09.24 DE – Hamburg / Markthalle
27.09.24 DE – Leipzig / Hellraiser
28.09.24 DE – Essen / Turock
29.09.24 DE – Frankfurt / Das Bett
01.10.24 NL – Haarlem / Patronaat
02.10.24 NL – Tilburg / O13
03.10.24 BE – Kortrijk / DVG Club
04.10.24 UK – London / The Dome (venue upgrade)
05.10.24 UK – Manchester / Rebellion
07.10.24 UK – Bristol / Exchange
09.10.24 FR – Lyon / La Rayonne
10.10.24 FR – Toulouse / Metronum
11.10.24 ES – Barcelona / Sala Boveda
12.10.24 ES – Madrid / Sala Revi Live
13.10.24 PT – Lisbon / RCA Club
14.10.24 ES – Vitoria / Urban Rock Concept
15.10.24 FR – Paris / Petit Bain
16.10.24 DE – Munich / Backstage Halle
17.10.24 CH – Pratteln / Z7
18.10.24 CH – Wil / Gare de Lion
19.10.24 IT – Milan / Legend Club
21.10.24 DE – Nürnberg / Hirsch
22.10.24 DE – Cham / L.A.
23.10.24 DE – Stuttgart / Im Wizemann
24.10.24 AT – Wörgl / Komma
25.10.24 IT – Roncade / New Age
26.10.24 AT – Graz / PPC

Festivals

17.05.24 DE – Wir leben Laut / Loburg
02.06.24 CZ – Metalfest Open Air / Plzen
14.06.24 RO – BikeFest / Mangalia
29.06.24 SK – ROCK POD KAMENOM / Snina
05.07.24 DE – Castle Rock / Mülheim an der Ruhr
07.07.24 SE – Time To Rock Festival / Knislinge
18.07.24 FI – John Smith Rock Festival / Laukaa
10.08.24 DE – Das Grosse Treffen / Aach
23.08.24 DE – Rock im Hinterland / Obrigheim
24.08.24 DE – Lammer Open Air / Braunschweig
07.09.24 DE – Bongert Open Air / Brüggen

VISIONS OF ATLANTIS is:

Clémentine Delauney – Vocals
Michele Guaitoli – Vocals
Christian Douscha – Guitars
Herbert Glos – Bass
Thomas Caser – Drums

VISIONS OF ATLANTIS online:

NAPALM RECORDS
WEBSITE
FACEBOOK
INSTAGRAM
X

[Bandfoto door Robert Eikelpoth / Foto editing door Blake Armstrong]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *