VOLTAGE ALBUM RELEASE “FORTUNES & WILLOWS”

0
Voltage

NIEUW ALBUM VAN VOLTAGE “FORTUNES & WILLOWS” – RELEASE 12-04-2024

VOORPROEFJE VOOR HET ALBUM IS DE SINGLE “LEAVE IT ALL BEHIND”

Voltage brengt op vrijdag 12 april hun vijfde studioalbum uit, genaamd ‘Fortunes & Willows’. De titeltrack en opener van het album geeft meteen richting aan de toon en betekenis van het album. Het is een levensverhaal gevat in een drieluik: hoe was je opvoeding, wat neem je daarvan mee en wat geef je door aan je nabestaanden. Als voorproefje verscheen op vrijdag 26 januari de nieuwe single ‘Leave It All Behind‘, een song geïnspireerd door een hechte vriendschap tussen twee mensen met totaal verschillende levens. Het is de opvolger van single ‘The Wild Ones’. 

Frontman Dave Vermeulen en gitarist Ruard Sanders sloten zichzelf twee weken op met het idee om binnen een afgebakende tijd en op een vaste plek een coherent album te kunnen schrijven. Door dit keer alles samen te schrijven hebben de songs, zowel muzikaal als tekstueel, een diepere laag gekregen. Daarna doken ze samen met bassist Kai Liebrand en drummer Edwin van de Burgt de studio in om een Voltage ‘verified’ album op te kunnen nemen. 

Dave: “In 2021 ben ik vader geworden maar in datzelfde jaar ben ik mijn eigen vader verloren. Door die confrontatie met zowel nieuw leven als de dood ging ik me meer en meer afvragen wat ik eigenlijk vanuit mijn jeugd mee heb gekregen en wat ik zelf achter zou willen laten, wat mijn legacy is. Dat moest voor mij de rode draad van het nieuwe album worden.”

‘Fortunes & Willows’ is net als voorgaande albums opgenomen in Uncle Gabe’s Soundstudio in Eindhoven. Anders dan de vorige albums, wilde Voltage deze keer meer een studio vibe dan een live vibe creëren. De productie is uitgebreider met meer oog voor detail, waardoor de diepere lading op het album nog beter tot uiting komt. 

Voltage

Voltage is nog steeds een echte band, met het kenmerkende stemgeluid van Vermeulen, uitgesproken elektrische gitaarsounds, een groovende ritmesectie en de klassieke zang harmonieën. De band bewijst hier wederom over een unieke en brede sound te beschikken die zijn weg ondertussen wel gevonden heeft in Nederland. Maar met ‘Fortunes & Willows’ levert de band hun meest ambitieuze en meest toegankelijke album tot nu toe af.


Album release shows 
13 april – Tivoli Vredenburg Utrecht (uitverkocht)
19 april – Luxor Live Arnhem 

ONLINE:

Website
Instagram
Youtube
Facebook 

Foto credit: HP van Velthoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *