WALTER TROUT ONTHULT “I’VE HAD ENOUGH”

0
Walter Trout

OFFICIËLE VIDEO “I’VE HAD ENOUGH” FEAT. DEE SNIDER (TWISTED SISTER) VAN NIEUW STUDIO ALBUM “BROKEN”

NIEUW STUDIO ALBUM “BROKEN” NU VERKRIJGBAAR

Vandaag brengt bluesrockicoon Walter Trout de officiële video uit voor “I’ve Had Enough” met Dee Snider van Twisted Sister.


Walter Trout is ook begonnen aan een Europese tournee in Denemarken, die vervolgens door Zweden, Noorwegen, Finland, Tsjechië, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Nederland zal gaan voordat hij in juli naar de VS gaat voor een aantal data en vervolgens in oktober naar het Verenigd Koninkrijk. Tickets zijn hier verkrijgbaar. 
 

I’ve Had Enough

“I’ve Had Enough” is afkomstig van zijn #1 Billboard Blues album Broken, dat op 1 maart uitwam op Provogue/Mascot Label Group. Over het nummer zegt Trout: “Dee Snider van Twisted Sister plaatste een live opname van mij op zijn Twitter en zei: ‘Luister naar deze verdomde gitaarheld’. We raakten aan de praat en werden vrienden; hij kwam de studio in en ik wist dat ik een nummer voor hem moest schrijven. Ik dacht: ‘Nou, hij heeft We’re Not Gonna Take It gedaan’. Dus schreef ik I’ve Had Enough. En het is rockin’.”
 
De video laat Walter en zijn band zien in een performance met Snider, en het straalt absoluut good time rocking uit. Trout zegt: “Het is altijd een uitdaging om de studio in te gaan en een visuele weergave te maken van de stemming van het nummer zoals we het hebben opgenomen. En daar komt Dee Snider, die de hele boel in vuur en vlam zet met zijn geweldige, positieve en aanstekelijke energie! Echte rock ’n roll swagger. Wat een lol hebben we gehad en wat vond ik het jammer toen de opnames klaar waren. Bedankt, Dee!”

Bestel/stream ‘Broken’ hier:

https://lnk.to/WalterTrout

De in New Jersey geboren icoon onthulde eerder al de video’s voor “Broken”, met Beth Hart, Talking to Myself en “Bleed“, met mondharmonicavirtuoos Will Wilde. Snider, Wilde en Hart voegden zich voor het eerst bij Trout. “Ik dacht dat mijn vriendin Beth Hart zich wel kon vinden in het titelnummer Broken,” zegt hij over de zangeres wiens vurige vocalen samenklinken met die van hem. “Met dat nummer keek ik naar de wereld – vooral naar wat er gaande is in de Verenigde Staten – maar ik dacht ook aan mijn herstel van wat mij is overkomen. Ik had het eerste couplet – ‘Pieces of me seem to break away/ I lose a little more every day’. Maar het was bijna te veel voor me om terug te gaan in die shit. Dus mijn vrouw Marie kon me helpen met de tekst – en ze sloeg de spijker op z’n kop. Die gitaarsolo, dat is misschien wel mijn favoriet op de plaat. Ik heb hem met de band opgenomen, in één take. Graag wilde ik kijken of ik het kon overtreffen – maar dat mocht niet!”

Credit: Leland Hayward

Broken

We zijn allemaal gebroken. Maar niemand is onherstelbaar. Het is een filosofie waar Walter Trout zeven onstabiele decennia lang naar heeft geleefd in het hart van de Amerikaanse samenleving en bluesrockscene. Zelfs nu de wereld meer dan ooit gebroken is – door politiek, economie, sociale media en cultuuroorlogen – beschrijft het nieuwste album van de legendarische Amerikaanse bluesman, Broken, de bittere schisma’s van het moderne leven, maar weigert eraan toe te geven. “Ik heb altijd geprobeerd positieve nummers te schrijven, en dit album is dat niet helemaal”, meent de 72-jarige over de volledig uit originele songs bestaande tracklist. “Maar ik blijf altijd hopen. Ik denk dat ik daarom dit album heb geschreven.”
 

Bio

 De afgelopen halve eeuw, hoe rotsachtig zijn pad ook was, hebben hoop en veerkracht altijd de weg verlicht. Het ritme van Trouts ongelooflijke verhaal is bekend: de traumatische jeugd in Ocean City, New Jersey; de gedurfde verhuizing naar de westkust in ’74; de veelbelovende maar chaotische sideman wisselt af met John Lee Hooker en Big Mama Thornton; de razende verslavingen die de boogie op de een of andere manier nooit konden stoppen toen hij begin jaren ’80 bij Canned Heat speelde.

Zelfs nu nog zullen sommigen Walter Trout’s gitaarspel uit het midden van de jaren ’80 in de line-up van John Mayall’s legendarische Bluesbreakers aanwijzen als zijn hoogtepunt in zijn carrière. Maar voor een veel grotere meerderheid van de fans is het bloed, het hart en de ziel van zijn solocarrière sinds 1989 de belangrijkste gebeurtenis; de zangkunst van de bluesman reikt altijd naar een  een hogere waarheid, gaat altijd vooruit en deinst nooit terug.

Het is een weergaloze creatieve inslag die wordt onderstreept door de regelmatige triomfen van de gitarist tijdens ceremonies, waaronder de Blues Music Awards, SENA European Guitar Awards, British Blues Awards en Blues Blast Music Awards. De iconische Britse DJ ‘Whispering’ Bob Harris sprak voor miljoenen toen hij Trout in zijn autobiografie uit 2001, The Whispering Years, uitriep tot ‘de grootste rockgitarist ter wereld’.

Ik moet groeien

Als hij niet die altijd  zoekende artiest was, zou Walter Trout de tijd kunnen markeren en kunnen genieten van alle glorie uit het verleden, waarbij hij de strijd aan een jongere generatie zou overlaten. Maar dat is niet genoeg, meent de nog steeds hongerige veteraan. “Ik moet groeien. Ik wil een artiest zijn die een belangrijke bijdrage levert. Ik voel me jong. Ik weet dat ik dat niet ben. Maar in mijn hoofd ben ik nog steeds 25 en wil ik beter worden en iets doen wat ik nog niet eerder heb gedaan.’

Het album is opgenomen in Kingsize Soundlabs in LA met producer Eric Corne. “Dit is ons 15e album samen”, rekent de bluesman. “Eric en ik hebben gewoon een prettige manier van werken, man. Een vriend die de studio binnenkwam, naar ons keek en zei: ‘Man, jullie zijn als een machine’. Het is onuitgesproken.”
 

Hoop

Met galgenhumor merkt Walter Trout op dat zijn nieuwe album opent met een nummer genaamd Broken en eindigt met een nummer genaamd Falls Apart. Hij kan het verband tussen de persoonlijke en de sociaal-politieke stemming die in de lucht hangt niet ontkennen, en als zodanig liggen tussen die twee boekensteunen enkele van de meest rauwe nummers uit zijn carrière. Toch wijst de hoop de weg met het idee dat muziek ons ​​kan helpen gebrokenheid te overwinnen – noot voor noot.

Track listing:

1. Broken (feat. Beth Hart)
2. Turn And Walk Away
3. Courage In The Dark
4. Bleed (feat. Will Wilde on Harmonica)
5. Talkin’ To Myself
6. No Magic ( in the street )
7. I’ve Had Enough (feat. Dee Snider)
8. Love Of My Life
9. Breathe – written by Richard Gerstein
10. Heaven Or Hell
11. I Wanna Stay
12. Falls Apart

Walter Trout online:

Website

Facebook

Twitter

Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *