WALTER TROUT’S NIEUWE ALBUM “BROKEN” VANDAAG GERELEASED

0
Walter Trout

MET GASTMUZIKANTEN BETH HART, DEE SNIDER EN WILL WILDE

ALBUM RELEASE VIA PROVOGUE/MASCOT LABEL GROUP

Blues-Rock’s meest veerkrachtige Icoon Walter Trout’sNieuwe Studio- Album ,’Broken’, Is Vandaag Uit. 
Trout onthult verbluffend Video Voor, “Talking to Myself“‘Broken,’ bevat gastoptredens van Beth Hart, Twisted Sister’s Dee Snider en mondharmonica virtuoso Will Wilde. 

Bestel/Stream hier: https://lnk.to/WalterTrout 
Bekijk videoclips van“Broken” ft. Beth Hart  |  “Bleed”

Walter Trout – Talkin’ To Myself – (Official Lyric Video)

Over het nieuwe nummer zegt Walter Trout: “De inspiratie voor het nummer is gebaseerd op mijn ervaring met het gevoel dat onze wereld van tv-sensatie en mensen op sociale media die aandacht vragen, niet echt geeft om wat iemand van ons te zeggen heeft. Dus we praten maar niemand luistert.”
 

Eerdere video’s

Trout bracht eerder videos uit voor “Broken” featuring Beth Hart en “Bleed” featuring Will Wilde. Een aantal gastartiesten sloten zich voor het eerst aan bij Trout voor dit album. “Ik dacht dat mijn vriendin Beth Hart zich wel kon identificeren met het titelnummer, Broken”, zegt hij over de zangeres wiens vurige zang samenvloeit met die van hemzelf. “Met dat nummer keek ik naar de wereld – vooral naar wat er in de Verenigde Staten gebeurt – maar dacht ik ook na over mijn herstel van de dingen die mij zijn overkomen. Ik had het eerste couplet – Pieces of me seem to break away/I lose a little more every day’. Maar het was bijna te veel voor mij om weer naar die shit terug te gaan. Dus mijn vrouw, Marie, hielp mij met de tekst – en zo geschiede. De gitaarsolo, dat is misschien wel mijn favoriet op de plaat. Ik heb het met de band opgenomen, in één take.”
 
“Dee Snider van Twisted Sister plaatste een livecut van mij op zijn Twitter en zei: ‘Luister naar deze fucking gitaarheld’. We raakten aan de praat, werden vrienden, hij kwam de studio in en ik wist dat ik een nummer voor hem moest schrijven. Dus ik dacht: ‘Nou, hij heeft We’re Not Gonna Take It gedaan’. Dus schreef ik I’ve Had Enough. En het swingt de pan uit.

Tour

Walter is het jaar op een ongelooflijke manier begonnen door harder dan ooit op tour te gaan. Hij heeft al aan een tournee van zeven dates door Australië afgerond en start vandaag aan een serie van tien dates in de VS. Daaropvolgend vliegt hij naar Europa om de tour voort te zetten, die in april en mei door Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, Tsjechië, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Nederland loopt. Over de tour zegt hij: “Muziek is mijn ontsnapping aan alles wat kapot is in deze wereld. Kom naar buiten en rock je blues weg met mijn band en mij.” Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf  www.waltertrout.com 
  

Credit: Leland Hayward

Broken

We zijn allemaal gebroken. Maar niemand is onherstelbaar. Het is een filosofie waar Walter Trout zeven onstabiele decennia lang naar heeft geleefd in het hart van de Amerikaanse samenleving en bluesrockscene. Zelfs nu de wereld meer dan ooit gebroken is – door politiek, economie, sociale media en cultuuroorlogen – beschrijft het nieuwste album van de legendarische Amerikaanse bluesman, Broken, de bittere schisma’s van het moderne leven, maar weigert eraan toe te geven. “Ik heb altijd geprobeerd positieve nummers te schrijven, en dit album is dat niet helemaal”, meent de 72-jarige over de volledig uit originele songs bestaande tracklist. “Maar ik blijf altijd hopen. Ik denk dat ik daarom dit album heb geschreven.”
 
 De afgelopen halve eeuw, hoe rotsachtig zijn pad ook was, hebben hoop en veerkracht altijd de weg verlicht. Het ritme van Trouts ongelooflijke verhaal is bekend: de traumatische jeugd in Ocean City, New Jersey; de gedurfde verhuizing naar de westkust in ’74; de veelbelovende maar chaotische sideman wisselt af met John Lee Hooker en Big Mama Thornton; de razende verslavingen die de boogie op de een of andere manier nooit konden stoppen toen hij begin jaren ’80 bij Canned Heat speelde.

Zelfs nu nog zullen sommigen Trout’s gitaarspel uit het midden van de jaren ’80 in de line-up van John Mayall’s legendarische Bluesbreakers aanwijzen als zijn hoogtepunt in zijn carrière. Maar voor een veel grotere meerderheid van de fans is het bloed, het hart en de ziel van zijn solocarrière sinds 1989 de belangrijkste gebeurtenis; de zangkunst van de bluesman reikt altijd naar een  een hogere waarheid, gaat altijd vooruit en deinst nooit terug.

Het is een weergaloze creatieve inslag die wordt onderstreept door de regelmatige triomfen van de gitarist tijdens ceremonies, waaronder de Blues Music Awards, SENA European Guitar Awards, British Blues Awards en Blues Blast Music Awards. De iconische Britse DJ ‘Whispering’ Bob Harris sprak voor miljoenen toen hij Trout in zijn autobiografie uit 2001, The Whispering Years, uitriep tot ‘de grootste rockgitarist ter wereld’.

Als hij niet die altijd  zoekende artiest was, zou Trout de tijd kunnen markeren en kunnen genieten van alle glorie uit het verleden, waarbij hij de strijd aan een jongere generatie zou overlaten. Maar dat is niet genoeg, meent de nog steeds hongerige veteraan. “Ik moet groeien. Ik wil een artiest zijn die een belangrijke bijdrage levert. Ik voel me jong. Ik weet dat ik dat niet ben. Maar in mijn hoofd ben ik nog steeds 25 en wil ik beter worden en iets doen wat ik nog niet eerder heb gedaan.’

Het album is opgenomen in Kingsize Soundlabs in LA met producer Eric Corne. “Dit is ons 15e album samen”, rekent de bluesman. “Eric en ik hebben gewoon een prettige manier van werken, man. Een vriend die de studio binnenkwam, naar ons keek en zei: ‘Man, jullie zijn als een machine’. Het is onuitgesproken.”
 


Met galgenhumor merkt Trout op dat zijn nieuwe album opent met een nummer genaamd Broken en eindigt met een nummer genaamd Falls Apart. Hij kan het verband tussen de persoonlijke en de sociaal-politieke stemming die in de lucht hangt niet ontkennen, en als zodanig liggen tussen die twee boekensteunen enkele van de meest rauwe nummers uit zijn carrière. Toch wijst de hoop de weg met het idee dat muziek ons ​​kan helpen gebrokenheid te overwinnen – noot voor noot.

Track listing:

1. Broken (feat. Beth Hart)
2. Turn And Walk Away
3. Courage In The Dark
4. Bleed (feat. Will Wilde on Harmonica)
5. Talkin’ To Myself
6. No Magic ( in the street )
7. I’ve Had Enough (feat. Dee Snider)
8. Love Of My Life
9. Breathe – written by Richard Gerstein
10. Heaven Or Hell
11. I Wanna Stay
12. Falls Apart

Online:

Website

Facebook

Twitter

Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *