WINTERSUN ONTHULT NIEUW ALBUM TIME II

0
wintersun

TIME II WORDT 30 AUGUSTUS GERELEASED VIA NUCLEAR BLAST RECORDS

12 jaar na WINTERSUN’s TIME I kondigt het Finse heavy metal kwartet onder leiding van Jari Mäenpää hun nieuwe album TIME II aan.TIME II wordt op 30 augustus uitgebracht via Nuclear Blast Records.

Jari Mäenpää commentaar: “TIME II is een epische reis van licht naar duisternis en terug naar licht, waarin het universum en de energie worden onderzocht, waarbij donkere, stormachtige landschappen worden gecontrasteerd met rustige en prachtige tuinen met kersenbloesembomen en mistige, besneeuwde bergen die je ademloos zullen achterlaten. heeft nummers met een furieuze snelheid van drums, gitaren en bas en prachtige melodieuze, langzamere nummers met een magische exotische invloed. Het heeft enorme orkestraties en koren gekruid met instrumenten uit de oudheid en glimmende synths. Jari’s zwevende, zuivere zang staat in contrast met zijn agressieve stijl Het is een zeer gedetailleerd en complex album waar je bij elke luisterbeurt nieuwe dingen zult vinden.”

Pre-Order TIME II hier: https://wintersun.bfan.link/time-ii.ema

Wintersun-Time-II

Over WINTERSUN:

Eindelijk wordt ons geduld beloond wanneer het Finse WINTERSUN-album Time II op 30 augustus aan de wereld wordt onthuld door Nuclear Blast. ‘Het was een hele reis’, geeft meesterbrein Jari Mäenpää toe, die sinds begin 2004 aan zijn omvangrijke Time-project heeft gewerkt.

Time II

Time II bevat zes epische nummers met individuele verhalen. Toch zijn de onderwerpen allemaal met elkaar verbonden en geeft deze rode lijn een conceptueel gevoel. Als we het universum van WINTERSUN binnenkomen, worden we in de juiste stemming gebracht met het oosterse, sfeervolle intro ‘Fields Of Snow’. Het eerste echte WINTERSUN-nummer is de metaalachtige schittering van ‘The Way Of The Fire’, waarbij vuur de energie van sterren vertegenwoordigt als bron van leven, die ook verbonden is met tijd. In ‘One With The Shadows’ ervaren we de magie van een weelde aan vocale harmonieën, terwijl orkestrale arrangementen als sierzet opdoemen. Jari heeft een opmerkelijke visie op de teksten: ‘Nu denk ik dat het over spijt gaat. Je leeft in de schaduw zolang je spijt niet omzet in iets positiefs om je leven voort te zetten. In ‘Ominous Clouds’ pakken wolken zich samen terwijl het intermezzo reist naar het volgende ontdekkingsavontuur ‘Storm’.

Dit is het zwaarste en donkerste nummer op het album’, legt Jari uit. ‘Het bevat zelfs invloeden uit de klassieke muziek, meer bepaald uit Vivaldi’s ‘Four Seasons’, woedende gitaren en zware drums voeren de boventoon, terwijl de toon chaotisch blijft.’ Het laatste nummer, ‘Silver Leaves’, met een scala aan harmonieuze klanken, deels uitgevoerd met traditionele Chinese instrumenten zoals de ‘erhu’ (vergelijkbaar met de viool of viool). Het nummer eindigt met een positieve noot en vertelt het verhaal van het vinden van een rustige plek en gemoedstoestand na de storm, tevreden zijn met je leven en genieten van de natuur om je heen, zoals weerspiegeld door de kersenboomtuin op de cover. Het artwork is gemaakt door Cameron Gray, terwijl het boekje is ontworpen door de Hongaarse kunstenaar Gyula Havancsák (teksten, credits en bedankpagina’s) en Onni Wiljami Kinnunen (pagina’s met bandfoto’s).

WINTERSUN is:

Jari Mäenpää | vocals, guitars, computer, programming
Teemu Mäntysaari | guitars
Jukka Koskinen | bass
Kai Hahto | drums

Online:

Facebook

Instagram

[Foto Credit: Onni Wiljami Kinnunen]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *