ZOMBEAST PRESENTEERT EERSTE SINGLE “RED RIPPER”

0
Zombeast

HORROR PUNK METAL ACT ZOMBEAST KEERT TERUG MET NIEUW ALBUM “HEART OF DARKNESS”

“RED RIPPER” EERSTE SINGLE VAN “HEART OF DARKNESS”

ZOMBEAST keert terug met hun zwaarste, donkerste en meest waanzinnige materiaal tot nu toe: hun nieuwe album ‘Heart Of Darkness’! Het album staat gepland voor een release op 17 mei 2024 via Massacre Records – onder licentie van Fiend Force Records – en zal beschikbaar zijn als CD Digipak, Ltd. Vinyl LP en digitaal. Nu heeft de band een eerste single gepresenteerd van ‘Heart Of Darkness”.

Gitarist/bassist Jared Smith merkt op: ‘Mario’s teksten concentreren zich op de moorddadige tirade van Andrei Chikatilo (The Red Ripper) die de Sovjet-wildernis meer dan tien jaar lang terroriseerde. De muziek voor het nummer had vanaf het begin een donkerdere sfeer. stroomde uit mij en het was logisch dat Mario het nummer tekstueel benaderde vanuit de donkerste perspectieven die hij kon. De manier waarop het met de hand gedempte couplet en de stuwende beat de spanning vergroten totdat het nummer uitbarst in zijn donderende refrein, het is een van mijn favoriete nummers op het album.

Red Ripper

“Het nieuwe ZOMBEAST-nummer, Red Ripper, is nu beschikbaar op alle digitale streamingdiensten.
Beïnvloed door Danzig, AFI, Mercyful Fate en punk, deathrock en thrash metal uit de jaren 80, heeft ZOMBEAST een perfecte crossovermix van donkere punk en thrash gecreëerd. De teksten, geschreven door Mario Montechello, onderzoeken alles, van de ware verschrikkingen van het leven tot het occulte en lycantropie. Met de toevoeging van Alex Young (leadgitaar) en Kyle Smith (drums) breekt dit album ook nieuw technisch terrein dat nog nooit eerder door de band is gezien. Donderende drums en duellerende gitaren ontmoeten iconische zang op dit langverwachte nieuwe album – mis ‘Heart Of Darkness’ niet en pre-order het album nu.

Tracklisting:

1. Devil’s Whore
2. Red Ripper
3. Call Of The Wild
4. Torso
5. The Cycle
6. Heart Of Darkness
7. Cold Embrace
8. The Witching Bell
9. Night Demon
10. Dark Path

Album Line-Up:
Mario Montechello – Vocals 
Jared Smith – Guitar, Bass
Alex Young – Guitar, Bass
Kyle Smith – Drums

ZOMBEAST Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *