SYNLAKROSS 

Synlakross

CONCERTFOTO’S VAN SYNLAKROSS OP HELL OPEN AIR – DIEST, BELGIË

Klik op de thumbnails om de foto’s van SYNLAKROSS in het groot te zien.

Bio:

“SynlakrosS is een van de weinige bands die geweldige nummers heeft en net zo leuk is om naar te kijken. Heel heavy met veel klasse.”​

  • MIKE LEPOND, BASSIST VAN SYMPHONY X (NUCLEAR BLAST)-

​”Ik heb het geluk dat ik veel platen ontvang, maar niets zoals SynlakrosS. Deze band is voorbestemd om een enorm succesvolle carrière te hebben”​

  • RICARD ALTADILL – REDACTIE VAN METAL HAMMER SPANJE.

SynlakrosS

SynlakrosS is een Spaanse band met vrouwelijke frontvrouw die een melodieuze death metal-basis speelt met wat alternatieve metal, nu metal en metalcore-invloeden. Met hun muziek en thematische teksten injecteren ze een flinke dosis energie en die je geest meevoeren naar een wereld vol avontuur met een flinke dosis rebellie. Scherpe riffs en krachtige ritmes die een vrouwenstem begeleiden met zachte melodieën en gekke kreten die je trommelvlies zullen strelen en schudden.

​Hun invloeden zijn onder meer bands als In Flames, The Gazette, Korn, Slipknot, Dir En Grey en Lamb of God.

​Vervolgens werd de band in 2008 opgericht door Pablo ‘Roro’ en Tiko Martinez (ex-drummer), en de line-up werd in 2010 gesloten. De SynlakrosS-crew bestaat uit vijf getalenteerde leden die bekend staan om hun charisma op het podium, gepassioneerde muziek en nabijheid met hun fans. Sinds het begin heeft SynlakrosSS een solide wereldwijde schare fans opgebouwd.

SynlakrosS en Melodichrome

​In 2011 brachten ze de demo “SynlakrosS” uit en in 2013 hun eerste album “Melodichrome”, dat werd opgevolgd door de singles “Wish I Had An Angel” in 2014 en “Drangon Egg” in 2015. Was dit jaar toen ze werden uitgeroepen tot WINNAARS van de wedstrijd GRANITO ROCK FESTIVAL in de METAL SECTION, die nationale erkenning kreeg en toen ze het podium deelden met bands als SARATOGA, VITA IMANA en ANGELUS APATRIDA.

Death Bullets For A Forajido

​Hun tweede album ‘Death Bullets For A Forajido’, verkrijgbaar sinds 26 mei 2016, krijgt altijd uitstekende recensies van over de hele wereld. Dit album is een keerpunt in hun carrière waardoor ze het podium konden delen met de internationale bands THE AGONIST en JINJER tijdens hun Spaanse tournees en PRIMAL FEAR op het Granito Rock Festival. Dankzij dit werk zijn ze door de nationale en internationale pers verkozen tot ‘Revelation Band of the Year’, ‘Best Album’, ‘Best Album Cover’ en ‘Best Music Video’.

Malice Murder

​De evolutie zet zich voort met ‘Malice Murder’, haar derde album dat bovennatuurlijke horror, geweld, satanisme en sensualiteit in haar liedjes combineert. Uitgebracht op 16 oktober 2018, is SynlakrosS met dit album op tournee geweest in PORTUGAL, ENGELAND en WALES.

Helaas moesten vanwege de coronaviruspandemie de data die gepland waren voor lente-zomer in Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en België worden geannuleerd, inclusief het MISE OPEN AIR-festival waar ze het podium gaan delen met bands als VADER , DESTRUCTION, GRAVE DIGGER, BURNING WITCHES en nog veel meer. Uitgesteld naar juni 2022.

0K4M1

​0K4M1 is de las LP, uitgebracht in 2021. Met dit vierde album heeft SynlakroS een nieuw niveau van originaliteit, creativiteit en volwassenheid bereikt dat gestold wordt in deze ‘Opera Rock’, over een half mens, half buitenaards wezen dat ons stuurt een bericht van ergens miljoenen lichtjaren ver weg.
Een donker maar mooi album, verdrietig maar vol energie.

Ideas Are Bulletproof

​Hun nieuwe werk genaamd “Ideas Are Bulletproof”, gepubliceerd in maart 2022, bestaat uit drie nummers die waren opgenomen in zijn eerste
demo, genoemd met dezelfde naam van de band, die in 2011 werd gepubliceerd.
De reden waarom SynlakrosS deze nummers heeft herschreven en opnieuw gecomponeerd, is te wijten aan de 10e verjaardag van hun release, vorig jaar. En waarvan de publicatie moest worden uitgesteld
tot dit jaar.
Dit is een korte maar intense EP, waarop je met veel kracht en meesterschap kunt zien hoe de band in deze tien jaar is gegroeid, op muzikaal, technisch en compositorisch niveau.

Een genot voor liefhebbers van melodieuze death metal en metal in het algemeen.

​SynlakrosS werkt aan hun vijfde album, terwijl ze op tournee zijn met hun Europese tournee van 2023. Dit jaar speelde de band in Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Slowakije, Hongarije en Tsjechië. Ze hebben dates gepland in onder meer Engeland, Portugal, België en Nederland.

DISCOGRAFIE

Ideas Are Bulletproof – 31 maart 2022

0K4M1 – 30 april 2021

Malice Murder – LP – 16 oktober 2018

​Colony (In Flames-cover) – Single – 15 januari 2018

​Death Bullets For A Forajido – LP – 26 mei 2016

​Dragon Egg – Single – 7 mei 2015

​Wish I Had An Angel (Nightwish-cover) – Single – 1 december 2014

​Melodichrome – LP – 7 december 2013

​Gravity – Single – maart 2013

​Dragon Egg – Single – Oktober 2012

​Synlakross 2011 – Demo – mei 2011

SynlakrosS is:

Patricia Pons – Zanger (2010 – heden)

​’Roro’ Pablo Fuentes – Leider en bassist (2008 – heden)

​Ivan Muñoz – Gitarist (2010 – heden)

​Aaron Hidalgo – Gitarist (2017 – heden)

​Dan Shurak – Drummer (2019 – heden)

SynlakrosS