VERMILIA

Vermilia

CONCERTFOTO’S VAN VERMILIA OP HELL OPEN AIR – DIEST, BELGIË

Klik op de thumbnails om de foto’s van VERMILIA in het groot te zien.
Alle foto’s zijn gemaakt door Martijn Lieffers.

Vermilia is een vrouwelijke kunstenaar, afkomstig uit Finland.

Haar muziek is een mix van Epic Scandinavische Pagan Metal en zoete, rauwe en melancholische vocale harmonieën in haar moedertaal. Vermilia creëert alles als onafhankelijke artiest, van muziek tot graphics tot video’s en zelfs sjamanendrums.

Haar debuutalbum “Kätkyt” was een van de best verkochte metalalbums op bandcamp tijdens het weekend van de aangekondigde pre-release. De eerste 2 cd-persen waren uitverkocht met de volgende speciale c-cassettedozen minder dan 3 dagen na release. Kätkyt kreeg veel lof in verschillende media, zowel gedrukt als online.

Op 1 maart. In 2019 kondigde ze haar coverversie aan van het Finse volkslied genaamd “Täällä Pohjantähden Alla”, dat een groot succes was op Spotify. Na de release sprong het op nummer 1 # van de meeste virale nummers in Finland in de officiële Spotify-hitlijsten.

Vermilia’s eerste liveshow vond plaats in februari 2020 op Cernunnos Pagan Fest (Frankrijk) met bands als Turisas, Saor, Heidevolk en Sojourner.

Op 20 mei 2020 bracht Vermilia de EP “Keskeneräisiä Tarinoita” uit.

Op 6 november bracht Vermilia de single “Suru on kunniavieras” uit. De Single is al meer dan 180.000 keer gestreamd op Spotify.

Het tweede festivaloptreden was op een van de meest opmerkelijke Baltische heidense feesten Zobens Un Lemess Open Air (Letland) op 8 augustus 2020, met bands als Batushka en Skyforger.

Na uitstel verscheen Vermilia op Heathen Assault Over Brno, CZ in februari 2022 en op het Dark Troll Festival, Duitsland in mei 2022.

Inmiddels met meer dan 1.300.000 Streams heeft Vermilia op 9 september 2022 haar verwachte tweede volledige “Ruska” uitgebracht, wat herfstgebladerte betekent.

“Dit verwijst naar de tijd van het jaar waarin de spectaculaire natuurverschijnselen van het herfstgebladerte plaatsvinden, of wanneer de bladeren van kleur veranderen en de bomen zich klaarmaken voor de winter”

Vermilia Official – New Full-length album “Ruska” Out Now