DRAGONFORCE ONTHULT “BURNING HEART”

0
Dragonforce

EXTREME POWER METAL PIONIERS DRAGONFORCE ONTHULLEN NIEUWE SINGLE EN MUZIEKVIDEO “BURNING HEART”

NIEUW ALBUM “WARP SPEED WARRIORS” VANDAAG UIT VIA NAPALM RECORDS! BESTEL HIER!

Extreme power metal-pioniers DRAGONFORCE brengen vandaag, 15 maart, hun epische nieuwe album uit, Warp Speed Warriors, via Napalm Records! Om de release van het album te vieren, lanceert de band de officiële videoclip voor de nieuwste single ‘Burning Heart’! Snelle drumpatronen en spannende gitaren dragen het aanstekelijke nieuwe nummer, dat wordt geleverd met een boeiende videoclip.

Herman Li over BURNING HEART:
“Burning Heart is weer een DragonForce-nummer waar we enorm trots op zijn. Het is weer een episch volkslied met ons kenmerkende geluid met 10 gitaarsolo’s!. Het is alweer 5 jaar geleden dat we een nieuw album hebben uitgebracht. We zijn super enthousiast dat de fans Warp Speed Warriors kunnen horen!”

Na de zeer succesvolle eerdere platen en singles van de Grammy-genomineerde band, zoals de platina-verkopende hit ‘Through the Fire and Flames’ (meer dan 240 miljoen Spotify-streams en 140 miljoen views op YouTube), zet Warp Speed Warriors de erfenis van DRAGONFORCE voort met nummers die later instant klassiekers – ‘Power of the Triforce’ is al 1,7 miljoen keer bekeken op YouTube. Bekijk hieronder de videoclip voor ‘Burning Heart’. De eerste albumformaten zijn al uitverkocht, dus zorg ervoor dat je jouw exemplaar veiligstelt voordat het te laat is!

Herman Li over Warp Speed Warriors:
“Na vier jaar creatieve incubatie zijn we meer dan enthousiast om wat volgens ons onze meest ambitieuze en grandioze plaat tot nu toe uit te brengen. Dit album laat meerdere facetten van onze artistieke capaciteiten zien, en we nodigen metalliefhebbers uit alle hoeken van het genre uit om iets boeiends binnen de lagen ervan te ontdekken. We kunnen niet wachten om dit hoofdstuk van onze muzikale reis met jullie te delen, het wordt EPIC!”

Warp Speed Warriors

Na het openingsnummer ‘Astro Warrior Anthem’ houdt het op Zelda geïnspireerde nummer ‘Power of the Triforce’ het volume hoog voordat DRAGONFORCE het tijdelijk vertraagt voor de ballad ‘Kingdom of Steel’. Snelle drumpatronen en spannende gitaren dragen het aanstekelijke ‘Burning Heart’, terwijl het zingen van ‘Space Marine Corp’ een sterk en opbeurend refrein bevat. Elektronische invloeden op het grandioze power metal volkslied ‘The Killer Queen’ hypnotiseren, terwijl de zang van zanger Marc Hudson naar de hemel reikt. Het laatste originele nummer op Warp Speed Warriors, ‘Pixel Prison’, wordt gevolgd door DRAGONFORCE’s onverwachte maar briljante cover van ‘Wildest Dreams (Taylor’s Version)’ van Taylor Swift als bonustrack die het epische avontuur bij sommige formaten als bonustrack afsluit. .

Warp Speed Warriors werd geproduceerd, gemixt en gemasterd door Damien Rainaud bij Mix Unlimited in Los Angeles, Californië met Sam Totman en Herman Li. Dit album is een weergaloze, innovatieve luisterervaring die de erfenis van de band voortzet met nummers die zonder enige twijfel instant klassiekers zullen worden binnen en buiten de DRAGONFORCE-canon.

Stel jouw exemplaar van Warp Speed Warriors veilig en bestel hem HIER! De eerste formats zijn al uitverkocht!

Warp Speed Warriors Tracklist:
01          Astro Warrior Anthem
02          Power of the Triforce
03          Kingdom of Steel
04          Burning Heart
05          Space Marine Corp
06          Doomsday Party
07          Prelude to Darkness
08          The Killer Queen
09          Pixel Prison
10         Wildest Dreams (DragonForce’s Version) – bonus track op bepaalde formaten

DRAGONFORCE Live:

Europe Tour 2024
Co-headline w/ Amaranthe, + Infected Rain
15.03.24 DE – Wiesbaden / Schlachthof – SOLD OUT!
16.03.24 CH – Zurich / Komplex 457 – SOLD OUT!
17.03.24 BE – Brussels / AB Box – SOLD OUT!
19.03.24 DE – Stuttgart / LKA Longhorn – SOLD OUT!
20.03.24 FR – Paris / Bataclan – SOLD OUT!
22.03.24 UK – Bristol / O2 Academy – SOLD OUT!
23.03.24 UK – Manchester / Manchester Academy – SOLD OUT!
24.03.24 UK – London / The Roundhouse – SOLD OUT!

In het kort:

DRAGONFORCE, opgericht in 1999, heeft het publiek over de hele wereld gefascineerd met hun zeer succesvolle platen en iconische singles, waaronder de platina-verkopende hit ‘Through the Fire and Flames’ – de ultieme uitdaging voor gamers in het legendarische ‘Guitar Hero III: Legends Of Rock’. Bekend om hun epische composities die de grenzen van heavy metal verleggen, verkent DRAGONFORCE op hun langverwachte nieuwe full-length een breder scala aan verschillende muziekstijlen dan ooit tevoren, waarbij ze hun geluid evolueren tijdens de opwindende muzikale reis.

DRAGONFORCE is:
Herman Li – Guitar, Backing Vocals
Sam Totman – Guitar, Backing Vocals
Marc Hudson – Vocals
Alicia Vigil – Bass, Backing Vocals
Gee Anzalone – Drums, Backing Vocals


DRAGONFORCE online:
WEBSITE
YOUTUBE
INSTAGRAM
TWITTER
TIKTOK
FACEBOOK

Herman Li online:
WEBSITE
TWITCH
TIKTOK
INSTAGRAM
TWITTER
DISCORD
YOUTUBE
FACEBOOK

#dragonforce
#warpspeedwarriors

[Bandfoto credit: Travis Shinn]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *